Suudi Arabistan, Bağdat'a Büyükelçi Atadı - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan, Bağdat'a Büyükelçi Atadı

Suudi Arabistan uzun yıllar sonra Samir Bin Sebhan'ı Bağdat'a büyükelçi olarak atadığı belirtildi.

02.06.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan uzun yıllar sonra Samir Bin Sebhan'ı Bağdat'a büyükelçi olarak atadığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan Irak Parlamento Dış İlişkiler Komitesi üyesi Abbas el-Beyati, Suudi Arabistan'ın Bağdat'a yeni büyükelçi ataması kararının iki ülke ilişkileri açısından olumlu sinyaller verdiğini dile getirdi.

"Bu olumlu adımı diğer somut adımların da takip etmesini istiyoruz" diyen Beyati, iki ülke arasındaki terörle mücadelede işbirliğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Körfez ülkelerinden Irak'a yönelik olumlu sinyallerin verildiğini söyleyen Beyati, DAEŞ'in tüm körfez için risk ve tehdit oluşturduğunu savunarak, "Birçok ülke Irak'taki hükümetin iradesini ve ulusal uzlaşı çabasını görmeye başladı. Katar Dışişleri Bakanı Halit Bin Muhammed el-Atiyye'nin Irak'ı ziyaret etmesi Körfez ülkeleriyle ülkemiz arasındaki yeni açılım politikalarının etkisi olduğuna işaret ediyor" dedi.

Bölgesel konulara çözüm için Türkiye, İran, Suudi Arabistan, Mısır ve Irak'tan oluşan yeni bir "Bölgesel Şemsiye Oluşumu" kurulması çağrısı yapan Beyati, "Bu ülkelerin oluşturacağı şemsiye oluşumunda terörle mücadele gibi birçok konuda işbirliği adımları atılabilir ve var olan kronik sorunlara çözüm üretilebilir" şeklinde konuştu.

-Türkiye'nin Irak'a desteği

Abbas Beyati, Türkiye'nin, Irak için hem komşu hem de önemli büyük bir ülke olduğuna işaret ederek, iki ülke arasında çok sayıda karşılıklı üst düzey ziyaretlerin gerçekleştiğini anımsatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Irak ziyareti bekleniyordu. Fakat seçim atmosferi yüzünden ertelendiğini düşünüyoruz. Teröristlerin Suriye'den ülkemize geçişinin engellenmesi konusunda Türkiye'den daha çok işbirliği adımları bekliyoruz. Türkiye'nin bu ve diğer konulardaki işbirliği ve dayanışma adımlarına hazır olduğunu gördük. Terörle mücadelemizde ekonomik  ve diğer alanlarda dev konumunda olan Türkiye'den daha da somut adımlar bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan, Bağdat'a Büyükelçi Atadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement