Suudi Arabistan Büyükelçisi Merdad Türkiye'nin Misafirperverliğini Övdü - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan Büyükelçisi Merdad Türkiye'nin Misafirperverliğini Övdü

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Adil Sirac Merdad, "Suudiler, Türkiye'nin misafirperverliğini, kültürünü çok seviyorlar" dedi.

01.09.2015 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Adil Sirac Merdad, "Suudiler, Türkiye'nin misafirperverliğini, kültürünü çok seviyorlar" dedi.

Büyükelçi Merdad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağustos ayı itibarıyla 300 binden fazla Suudi Arabistan vatandaşının Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirterek "Suudiler, Türkiye'nin misafirperverliğini, kültürünü çok seviyorlar. Türkiye'den ev alıp, yatırım yapıyorlar. Sadece İstanbul değil, Antalya, Bodrum, Sapanca hatta Trabzon'u çok seviyorlar" diye konuştu.

İstanbul'da Suudi Arabistanlı bir ailenin havaalanı görevlileri tarafından darp edildiği iddiasıyla ilgili olarak Türk makamlarının çok "hızlı ve duyarlı" şekilde harekete geçtiğini söyleyen Merdad, "Geçtiğimiz çarşamba, bir vatandaşımız, bizi arayıp havaalanında ailesinin, karısının, çocuklarının dövüldüğünü söyledi. Olay duyulur duyulmaz Türk yetkililer, bizimle iletişime geçip, vatandaşımızın kimlik ve pasaport bilgilerini istediler. Türk makamları, biz vatandaşımızı arayıp resmi olarak üzüntümüzü bildirmeden soruşturma başlattı" dedi.

Konuyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçtiklerini belirten Merdad, "Türk makamlarının, yaşananlar nedeniyle çok üzgün olduğunu gördüm. Bize, çok şeffaf bir soruşturma başlatıldığını, havaalanında kameraların olduğunu, 24 saat kayıt alındığını belirttiler. Sorunun kimden kaynaklandığını tespit edip gerekli işlemleri yapacaklarına söz verdiler" ifadesini kullandı.

"İki ülke arasında ne kadar güçlü bir işbirliği olduğunu gördük"

Münferit bir olayın genellenemeyeceğini vurgulayan Merdad, "Şunu çok açık ve yüksek sesle söylemeliyim ki bu olay bize iki ülke arasında ne kadar güçlü bir işbirliği olduğunu gösterdi. Konuştuğum tüm yetkililer, bunun tek bir olay olduğunu ve çözüleceğini söylediler. Ben de aynı fikirdeyim. İnşallah bu olayı çözeceğiz" diye konuştu.

"Türk makamlarının, işbirliği konusunda gösterdiği çabayı takdir ediyoruz" diyen Büyükelçi Merdad, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aile içinde, kardeşler arasında bile tartışmalar yaşanır. Kardeşinizle aynı fikirde olmadığınız durumlar olur ve bu normaldir. Anne babanın bilgeliği ve arabuluculuğunda sorunlar çözülür. Bu olayı da bu duruma benzetebiliriz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan Büyükelçisi Merdad Türkiye'nin Misafirperverliğini Övdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement