Suudi Arabistan'da Kadınlar İlk Defa Maratona Katıldı - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan'da Kadınlar İlk Defa Maratona Katıldı

Suudi Arabistan'ın El-Ahsa ilinde ilk defa kadınların da katıldığı bir maraton düzenlendi. Maratona katılan kadınlara "tesettürlü olma" şartı getirildi.

03.03.2018 20:14  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan'ın El-Ahsa ilinde ilk defa kadınların da katıldığı bir maraton düzenlendi. Kadınların maratona katılabilmesi için tesettür şartı getirildi.

KADINLARA TESETTÜR ŞARTI GETİRİLDİ

"El-Ahsa Koşuyor" sloganıyla düzenlenen ve farklı kategorilerde çok sayıda yarışın düzenlendiği maratona, kadın, erkek, profesyonel, amatör, genç, yaşlı, yerli ve yabancı her kesiminden geniş katılım oldu. El-Musa İhtisas Hastanesi, Suudi Arabistan Spor Genel Müdürlüğü, Eğlence Kurumu ile El-Ahsa Belediyesi'nin sponsorluğunda düzenlenen maratona katılan kadınlara "tesettürlü olma" şartı getirildi.

KOŞUYA YÜZLERCE KADIN KATILDI

Maraton kapsamında düzenlenen 3 kilometre kadın koşusunda Muzne En-Nassar, farklı uyruklardan bin 500 kadını geride bırakarak birinci oldu. Yaşlılar kategorisinde Muhammed ed-Duseri, profesyoneller kategorisinde ise Hüseyin Ceman birinci oldu.

ENGELLİLER İÇİN DE YARIŞ DÜZENLENECEK

Amatörler kategorisinde düzenlenen 5 kilometrelik yarışı hiç ara vermeden tamamlayan engelli Hüseyin Huveykim'e ise takdir ödülü verildi. Huveykim basına yaptığı açıklamada, bir sonraki maratonda engellilere özel yarış düzenlenmesini istedi.

Suudi Arabistan\'da Kadınlar İlk Defa Maratona Katıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan'da Kadınlar İlk Defa Maratona Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Ayşe : Kara kara çarşaflardanda kurtulurlar inşallah. Kaçıncı devirdeyiz. Kuran okuyun diye başlayan güzel bir din.çakılip kalmayın bi noktada çalıştırın saksıyı biraz. 9 7 Yanıtla Fani: Allah in emirlerine karşı gelenler kafirlerin k ta ke dieridir 0 0 Ensar: Terbiyesiz. İnsanları giyimle değerlendiren gerici beyin 0 0

Advertisement