Suudi Arabistan'da Memurların Maaş Kesintisi Sonlandı - Son Dakika
Dünya
BBC

Suudi Arabistan'da Memurların Maaş Kesintisi Sonlandı

Suudi Arabistan\'da Memurların Maaş Kesintisi Sonlandı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle geçen yıl azaltılan devlet memurlarının maaşlarının tekrardan artırılmasına karar verdi.

23.04.2017 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle geçen yıl azaltılan devlet memurlarının maaşlarının tekrardan artırılmasına karar verdi.

Kemer sıkma politikaları kapsamında Eylül 2016'da atılan bu adımı geri çeviren Kral Selman, Devlet Memuru Bakanı'nı görevden alırken hakkında "görevi kötüye kullanmaktan" soruşturma başlattı.

Yeni yayınladığı kararnameyle zamma karar veren Kral Selman, oğlu Prens Halit'i de ABD Büyükelçisi olarak atadı.

Kararnamelerde Yemen'de cephede savaşan askerlere iki maaş ikramiye ödenmesi, yeni bir ulusal güvenlik merkezi kurulması gibi konular da yer aldı.

2015 verilerine göre Suudi Arabistan bütçesinin yaklaşık yarısını devlet memuru maaşları oluşturuyor.

Maaş kesintileri geçen yıl Ocak ayında petrolün varilinin 28 doların altına düşmesinin ardından atılmıştı.

Varil fiyatlarının bu yıl 52 dolara yükselmesi Suudi Arabistan'ın bütçesini de rahatlattı.

Bütçe kesintileri kapsamında bakanların maaşları yüzde 20, danışma kurulu olan Şura Konseyi üyelerinin maaşları yüzde 15 azaltılırken düşük seviyelerdeki devlet memurlarının maaş zamları dondurulmuş, fazla mesai ücretleri ve yıllık izinlerine kısıtlamalar getirilmişti.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Suudi Arabistan'da Memurların Maaş Kesintisi Sonlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı
    11:50 Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı

    Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail'in zulmü altındaki Filistin ve Gazze halkına gıda, giyim, ısınma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemeleri içeren 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı. Yardım tırları Mısır üzerinden Filistin ve Gazze'ye ulaştırıldı. Dernek Başkanı Mustafa Bulut, Gazze'ye olan desteğin devam edeceğini belirtti ve halka Ramazan günlerinde yardımlarını arttırmaları çağrısında bulundu.

  • Rusya'yı kana bulayan saldırıyla ilgili çarpıcı detay! Alanda bulunan 100'e yakın insan kayıp
    11:30 Rusya'yı kana bulayan saldırıyla ilgili çarpıcı detay! Alanda bulunan 100'e yakın insan kayıp

    Rusya'da bir konser salonunda gerçekleştirilen ve 143 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısından yeni haberler gelmeye devam ediyor. Rus yetkililerin kendilerine ulaşan kayıp ihbarlarını derleyerek bir liste oluşturduğu öğrenilirken saldırı sırasında alanda bulunan 95'ten fazla insanın kayıp olduğu tespit edildi.

  • İsrail'in Cenin'e düzenlediği saldırılarda 3 Filistinli öldü
    10:34 İsrail'in Cenin'e düzenlediği saldırılarda 3 Filistinli öldü

    Batı Şeria'nın Cenin kentine ve kentteki mülteci kampına İsrail tarafından düzenlenen bombardıman ve silahlı saldırılarda 3 Filistinli öldürüldü. İsrail güçleri, Cenin'e insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda 2 genci öldürdü ve 9 kişiyi yaraladı. Bir gencin ise gerçek mermilerle göğsünden vurularak öldürüldüğü bildirildi. İsrail birlikleri, Cenin'e ve Kabatiye kasabasına baskın düzenleyerek Filistinli militanlarla çatışmaya girdi. İsrail güçlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana 451'den fazla Filistinliyi öldürdüğü belirtildi.

BBC

Advertisement