Suudi Arabistan'da Yargılamalar - Son Dakika
Politika

Suudi Arabistan'da Yargılamalar

Suudi Arabistan\'da Yargılamalar

Terör suçundan yargılanan 17 kişiye, 9 ila 33 yıl arasında hapis cezası verildi.

25.08.2014 23:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan'da biri yabancı uyruklu 17 kişi, "terör" suçlamasıyla 9 ila 33 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, mahkeme 67 sanıklı davada 17 kişi hakında karar verdi. Söz konusu kişiler, "Kur'an ve Sünnete aykırı şekilde "tekfirci" anlayışı benimsemek, yurt dışındaki savaşlara katılmak suretiyle otoriteye itaatsizlik, ülkedeki terör hücrelerine katılmak, 'Allah yolunda cihad' adına bombalama, adam öldürme ve yıkım gibi terör eylemleri gerçekleştirmek, bazı terör örgütü üyeleriyle iletişim halinde olmak, onlara yardım ve yataklık etmek, terör örgütlerini destekleme amaçlı medya oluşturmak, terör eylemlerini finanse etmek, ruhsatsız silah ve mühimmat bulundurmak ve kimlik belgelerinde sahtecilik" gibi suçlardan 9 ila 33 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklar arasında hakkında 24 yıl hapis cezası verilen yabancı uyruklu bir kişinin bulunduğu belirtilirken, söz konusu kişinin hangi ülkenin vatandaşı olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

Suudi Arabistan'da geçen hafta da "50 üyeli terör örgütü" olarak bilinen örgüte üye olma suçlamasıyla yargılanan 18 kişiye 10 ay ila 25 yıl arasında değişen hapis cezası verilmişti. - Riyad

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Suudi Arabistan'da Yargılamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement