Suudi Arabistan'dan Yemen'e Yardım Kararı - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan'dan Yemen'e Yardım Kararı

Suudi Arabistan'ın, BM'nin çağrısının ardından Yemen'e 274 milyon dolar insani yardım yapacağı bildirildi.

18.04.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan'ın, BM'nin çağrısının ardından Yemen'e 274 milyon dolar insani yardım yapacağı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yayımlanan Kraliyet Divanı'nın açıklamasında, Riyad yönetimin Yemen halkının yanında yer aldığı vurgulanarak, "Suudi Arabistan, BM aracılığıyla Yemen'deki insani duruma destek için 274 milyon dolar yardım yapma kararı aldı" denildi.

BM, dün uluslararası topluma, çatışmaların devam ettiği Yemen'deki 7,5 milyon kişi için 273,7 milyon dolarlık acil yardım çağrısında bulunmuştu.

Ensarullah Hareketi'nin (Husiler), başkent Sana'nın ardından Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi tarafından geçici merkez ilan edilen Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetimi, Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmış, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına başlamıştı.

Halihazırda Aden'de yoğunlaşan hava operasyonları ülkenin pek çok bölgesinde devam ederken, koalisyon ülkelerince hazırlanan ve Ürdün tarafından BMGK'ya sunulan Husilere yönelik karar tasarısı 14 Nisan'da kabul edilmişti.

Tasarıda, Husilerden koşulsuz olarak şiddeti bırakmaları, ele geçirdikleri bölgelerden çekilmeleri, el koydukları askeri malzemeleri iade etmeleri, siyasi tutukluları ve çocuk askerleri hemen salıvermeleri istenmiş, eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in oğlu Ahmed Ali Salih ile Husi liderlerinden Abdulmelik el-Husi'ye doğrudan ya da dolaylı silah temini, satışı ve transferi yasaklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan'dan Yemen'e Yardım Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement