Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, Katar'da - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, Katar'da

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr'in, Doha'ya gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüştüğü bildirildi.

26.07.2015 02:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr'in, Doha'ya gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüştüğü bildirildi.

Katar resmi ajansı QNA'da yer alan habere göre, Katar Dışişleri Bakanı Halid el-Atiyye, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Cubeyr'i başkentteki Hamad Uluslararası Havalimanı'nda karşıladı.

Katar Emiri Şeyh Temim'in de Cubeyr'i kabul ettiği kaydedildi ancak görüşmenin yeri ve süresine ilişkin detay paylaşılmadı.

Görüşmede, iki ülke arasındaki "kardeşlik ilişkileri, bunları geliştirmenin yolları, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin" ele alındığı bildirildi.

Suudi Arabistan ve Katar ilişkileri, Kral Abdullah'ın krallığının son döneminde, Mısır, Suriye'deki muhalif gruplar gibi dış politika farklılıkları nedeniyle sekteye uğramıştı.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi üç ülke Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Suudi Arabistan, Katar'ın dış politika tercihlerinin iç güvenliklerini tehdit ettiği gerekçesiyle Doha büyükelçilerini çekmesi iki ülke arasındaki ilişkilerin en gerildiği noktaydı. Kuveyt'in arabulucuğu ve Katar'ın temkinli tavrıyla Katar'da Kasım ayında düzenlenen KİK liderler zirvesi sekiz ay sonra krizin sonu olarak işaretlenmişti.

Kral Abdullah hayatını kaybettikten sonra başa gelen Kral Selman'ın önceliğini Müslüman Kardeşler ile mücadeleden İran'ın bölgedeki etkisini kırmaya vermesi ve çalışmayı seçtiği ekibin Doha'ya yakınlığı, iki ülkeyi yeniden Yemen, Irak, Suriye gibi dış politika cephelerinde yakınlaştırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, Katar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement