Suudi Arabistan Erbil'de Konsolosluk Açıyor - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan Erbil'de Konsolosluk Açıyor

Irak'la ilişkileri normalleştirmek isteyen Suudi Arabistan, başkent Bağdat'ta açacağı büyükelçiliğin yanı sıra Erbil'de de konsolosluk açacak.

14.01.2015 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan'ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde konsolosluk açacağı bildirildi.

IKBY Başkanı Mesut Barzani ile görüşen Suudi Arabistan Devlet Bakanı Abdurrahman Gurman, ülkesinin, Erbil'de konsolosluk açacağını duyurdu.

Bölgesel Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada Barzani ile görüşmesi aktarılan Gurman'ın, "Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'un emriyle Erbil'de konsolosluk açacağız. Bu konsolosluk, Erbil- Riyad ilişkilerinin derinleşmesine katkı sağlayacak. Bu adım, aynı zamanda hac ve umre ziyareti yapmak isteyen Iraklılar için de çok önemli" dediği kaydedildi.

Gurman, ayrıca başkent Bağdat'ta büyükelçilik açmak için de çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Mesut Barzani de konuşmasında Suudi Arabistan'ın, Erbil'de konsolosluk açmasının sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi. Suudi Arabistan'ın Irak'ta büyükelçilik ve konsolosluk açmasıyla ilişkilerin normalleşeceğine işaret eden Barzani, ülke sermayesi ve yatırımcılarını da Kürt bölgesine beklediklerini kaydetti.

Suudi Arabistan, 1990 yılında Saddam Hüseyin döneminde, Irak'ın Kuveyt'i işgali ve Riyad yönetimini, tehdit etmesi üzerine bu ülkedeki büyükelçiliğini kapatmıştı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan Erbil'de Konsolosluk Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement