Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı İbrahim El Şeyh, Tacikistan'da - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı İbrahim El Şeyh, Tacikistan'da

TAŞKENT (AA) – Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah Bin Muhammed Bin İbrahim El Şeyh, temaslarda bulunmak üzere geldiği Tacikistan'da Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildi.

25.05.2016 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TAŞKENT (AA) – Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah Bin Muhammed Bin İbrahim El Şeyh, temaslarda bulunmak üzere geldiği Tacikistan'da Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Abdullah Bin Muhammed Bin İbrahim El Şeyh'i Millet Sarayı'nda ağırlayan Rahman, Suudi Arabistan'ın ülkesi ile ilişkileri geliştirmek istemesinin sevindirici olduğunu kaydederek, bunun iki dost ülke arasındaki çok eskiye dayanan ilişkilerin daha da gelişmesine hizmet edeceğini belirtti.

Rahman, ülkedeki sel afetlerinde zarar görenlere Suudi Arabistan'ın yaptığı insani yardımlar ve Suudi yönetiminin ülkesine gösterdiği ilgi ve destekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rahman, ayrıca Suudi Arabistan yönetiminin Tacikistanlı hacılara gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

İki ülke arasındaki işbirliğinin durumu ve perspektifleri ile tarafları ilgilendiren güncel ve bölgesel meselelerin ele alındığı görüşmede ayrıca iki ülke parlamentoları arasındaki ilişkilerin de geliştirilmesi değerlendirildi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ticari-ekonomik, yatırım, bilim-teknik ve kültür alanlarındaki işbirliğini genişletilmesi ve bu işbirliğine dair ortak komisyon faaliyetinin aktifleştirilmesi konuları üzerinde duruldu.

İkili, görüşmede ayrıca uluslararası terör, aşırıcılık ve örgütlü suçlarla mücadele meseleleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Abdullah Bin Muhammed Bin İbrahim El Şeyh, ülkedeki temasları kapsamında Tacikistan Dışişleri Bakanı Siraciddin Aslov, Parlamento Üst Kurulu Başkanı Mahmadsaid Ubaydullayev, Temsilciler Meclisi Başkanı Şükürcan Zuhurov ile de bir araya geldi.

Abdullah Bin Muhammed Bin İbrahim El Şeyh, temasları çerçevesinde ayrıca ülkenin Hissar ve Varzab bölgelerini de ziyaret edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı İbrahim El Şeyh, Tacikistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement