Suudi Arabistan, Türkiye Üzerinden Suriye'ye Girecek - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan, Türkiye Üzerinden Suriye'ye Girecek

Suudi Arabistan'ın IŞİD ile mücadele kapsamında Suriye'ye 150 bin askerlik ordu gönderme programı yürütüyor. Ordunun Suriye'ye Türkiye üzerinden girmesi planlanıyor.

07.02.2016 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin kuzeyine Türkiye üzerinden girecek birliklerin yürüteceği operasyonlar için ortak komuta merkezi oluşturulacağı da belirtildi.

150 BİN KİŞİLİK ORDU

Suriye'de rejim güçleri stratejik bölgelerde Rus hava desteğiyle ilerlerken Suudi Arabistan'ın IŞİD ile mücadele kapsamında Suriye'ye 150 bin askerlik ordu gönderme programı yürüttüğü iddia edildi.

4 ÜLKEDEN ASKER OLACAK

CNN Arabic kanalının ismini gizli tuttuğu Suudi yetkililere göre çoğunluğunu Suudilerin kişilerin oluşturduğu orduda Mısır, Ürdün ve Sudan askerleri bulunuyor.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN GİRECEKLER

Türkiye, Fas, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve BAE de gerekli eğitimleri verdikten sonra operasyona katılmak üzere S. Arabistan'a birlikler gönderecek. Suriye'nin kuzeyine Türkiye üzerinden girecek birliklerin yürüteceği operasyonlar için ortak bir komuta merkezi oluşturulacağı da ileri sürüldü.

3 ASYA ÜLKESİ DE YER ALACAK

Asya ülkelerinden Malezya, Endonezya ve Brunei'nin de orduda yer alacakları ancak bu üçlü gücün, ayrı bir komutanlığa dahil olacağı bildirilirken ayrıntılarla ilgili henüz bilgi verilmediği de kaydedildi.

BAHREYN ÇOKTAN HAZIR

Suudi Arabistan'ın Suriye'de IŞİD'e karşı savaşmak için kara gücü göndermeye hazır olduklarını açıklamasından sonra Bahreyn, Riyad yönetimiyle birlikte Suriye'ye yönelik askeri harekat için hazır olduklarını bildirdi. Bahreyn'in İngiltere büyükelçisi Favaz bin Muhammed yaptığı açıklamada, terörizme karşı uluslararası koalisyona katılmak için ''Suudiler ile uyum içinde'' çalışacaklarını belirtti.

"TEKİNİ SAĞ BIRAKMAYIZ"

Öte yandan Rusya Duma Meclisi Sözcüsü, Pavel Krasheninnikov, Suudi Arabistan'ın Suriye'ye kara birlikleri sevk etmesinin resmen savaş ilanı olacağını söylerken İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi de Suudi Arabistan'ın Suriye'de bir kara harekatı düzenlemek için cesaretinin olmadığını iddia ederek, ''Olur da gönderirlerse tekini sağ bırakmayız'' dedi.(Kaynak: Yeni Şafak)

Suudi Arabistan, Türkiye Üzerinden Suriye\'ye Girecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan, Türkiye Üzerinden Suriye'ye Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (148)

  • MUSA: RUSLAR İŞİDİ YERLE BİR EDİNCE ESADIN KAZANCAĞINI ANLAYINCA KENDİNİ MÜSLÜMAN ZANEDEN KUŞ BEYİNLİLER 150 BİN ASKERLE GELECEKLERMİŞ BEN İRANIN YERİNDE OLSAM SUDİ ARABİSTANDEN GELECEK BÜTÜN ASKERİ UÇAKLARINI TÜRKİYE ÜZERİNDE VURURUM 78 11 Yanıtla
  • kürtler okuyun: benim kürt arkadaslarim var . bundan 14 yil once Ahmet Kaya kurtce sarki cikarcam dedi millet devlet ayaga kalkti simdi trt kürdi kuruldu universitelerde kürtce bolumleri acildi bumu kürt düşmanligi 14 yil once ahmet kayayi hain ilan ettiler simdi istedikleri gibi konusabiliyorlar yasasin akp. 37 15 Yanıtla
  • SİLOPİLİ: TAYYİP SAĞOLSUN GEMİ BATIYOR GİDİYOR GÜZELİM TOPRAKLAR 25 23 Yanıtla
  • azad: Evdeki hesap carsiya uymadi ypg turkiye suudi isid hesaplari alt ust etti 41 3 Yanıtla
  • TÖKK: Osmanlı toprakları geri alacaz kimse karşımızda duramaz. içimizde hain çok onlarada sıra gelecek 22 17 Yanıtla
  • mhpli: HAZIR GİRİLMİŞKEN PYD YOBAZLARIDA TEMİZLESİNLER 31 7 Yanıtla
  • Zaza 13: Başbakan boşunamı birhaftaıhramdakaldı. Orda birsürü fitneliksenaryu hazırlayip. Öylegeldi. Gaye orda kürtlere zarar vermek bu orkçı faşistler zaten işidinnta kendisi ssuudle türkiye 13 24 Yanıtla
  • skc: Suudi Arabistan ın toplam asker sayısı bile 150 bin yokken nasil o kadar asker gönderecek? Haber yapiyonuz bari destekli atın. 17 15 Yanıtla
  • YPG: helal saba rusya iran abd Avrupa.sizleyiz... 9 23 Yanıtla
  • bilmemek ayıp değil: paralı asker toplamak diye bir tabir var hiç duydunmu suudilerde 150 bin değil istese 1.5 milyon asker toplar para gani 9 7
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement