Suvari Kutra Geçidi Geçit Vermiyor - Son Dakika
Yerel

Suvari Kutra Geçidi Geçit Vermiyor

Suvari Kutra Geçidi Geçit Vermiyor

Hakkari-Şırnak karayolunda bulunan ve ayda onlarca trafik kazasının meydana geldiği Suvari Kutra Geçidi geçit vermiyor.

22.03.2016 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari- Şırnak karayolunda bulunan ve ayda onlarca trafik kazasının meydana geldiği Suvari Kutra Geçidi geçit vermiyor.

Hakkari-Şırnak karayolunun 80. kilometresinde bulunan 2235 rakımlı Suvari Kutra Geçidi'nin keskin virajlarında bariyer olmadığı için her ay onlarca ölümlü ve maddi hasarlı trafik kazalarının meydana geldiği belirtildi. Kış aylarında bazen haftalarca ulaşıma kapanan Hakkari-Şırnak karayolu, yaz aylarında da tehlike saçıyor. Buradan her gün gelip geçmek zorunda kalan sürücüler, kendi aralarında Suvari Kutra Geçidi'ne tehlikeli olduğu için 'ölüm geçidi' adı verdiklerini ifade ettiler. Sürücüler, "Şırnak-Hakkari arası 185 kilometre olup ulaşımı ise yaklaşık 3 saat iken, yollar kötü durumda olduğu için 4,5 saatten sonra ulaşabiliyoruz. Yollarda bariyer olmadığı için her ay birçok ölümlü ve maddi hasarlı trafik kazaları meydana geliyor. Sözde Hakkari-Şırnak karayolu İpekyolu konumundadır. Ancak bakımsızlığından dolayı İpekyolu ile hiçbir alakası yoktur. Kış aylarında kar yağışı ve çığlar nedeniyle bazen haftalarca kapanır. Kış bitince yaz aylarında yine çile başlar. Yollar çukurlu, bakımsız ve bazen de geçit vermiyor. Habur Sınır Kapısı'na gitmek isteyen yolcular uzun mesafe olmasına rağmen artık Van üzerinden sınır kapısına gitmeyi tercih ediyorlar. Hakkari ve Şırnak'taki yetkililerden isteğimiz İpekyolu adı verdikleri bu yola sahip çıkmasını ve onarımdan geçirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Avdi Aslan ise, yolda çok sayıda kazanın meydana geldiğini, bu yolda acilen bir önlemin alınması ve keskin virajlarına ise bariyer yapılması gerektiğini söyledi.

Suvari Kutra Geçidi'nde yağışlardan dolayı virajı alamayarak uçurumdan yuvarlanan bir kamyonet ise kaza yaptı. Kazada şans eseri sürücü hafif sıyrıkla kurtuldu. Kaza yapan kamyon Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri tarafından kaza yerinden çekildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suvari Kutra Geçidi Geçit Vermiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement