Suyu Mersin'den, Yemi Norveç'ten - Son Dakika
Yerel

Suyu Mersin'den, Yemi Norveç'ten

Suyu Mersin\'den, Yemi Norveç\'ten

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde günde iki kez gösteri yapan foklarının kendilerini doğal ortamda hissetmeleri için özel önlem alınıyor.

28.08.2014 12:28  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEREM KOCALAR - Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin sevimli konuklarından foklar için Mersin'den özel deniz suyu, Norveç'ten de balık getiriliyor.

Burç Ormanları'nda 2001'de ziyarete açılan hayvanat bahçesinde 2 yıldır gösteri yapan "Siryus" ve "Orion" adı verilen foklar, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Günün büyük bölümünü suda eğitimle geçiren foklar, gösteri öncesi adeta "bebek" gibi bakılıyor.

Fokların yüzdüğü havuzdaki deniz suyu ise Mersin'den tankerle getiriliyor. Beslenmelerine önem verilen hayvanlar için Norveç'ten "caplin" cinsi balık sipariş ediliyor.

Günde 2 kez gösteri yapan fokların eğitimde "ödül" ve "motivasyon" tekniği kullanılıyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaretçilere seyir keyfi yüksek alan oluşturmak için yaklaşık 4 yıl önce Fok Evi'ni açtıklarını anımsattı.

Evin, kısa sürede ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldiğini vurgulayan Keretli, fokların her gün bin kişiye şov yaptığını dile getirdi.

Keretli, hayvanların komutları daha kolay anlamaları için özel önlem aldıklarını ifade etti.

Hayvanları, kendilerini doğal ortamlarında hissettirmeye çalıştıklarını anlatan Keretli, şöyle konuştu:

"Çünkü bu hayvanlar doğal ortamda deniz veya okyanus suyunda yüzüyor. Bundan dolayı foklarımızın havuz suyunu Mersin'den getiriyor, Norveç'ten de balık sipariş ediyoruz. Protein ve su oranı yüksek olan bu balık, foklar için bin nevi ödül oluyor. Özel su ve beslenme uygulamamız, fokların daha hızlı öğrenmelerini sağladı." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suyu Mersin'den, Yemi Norveç'ten - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement