Syriza, Hem Yunanistan?ın Hem de Azınlıkların Umudu Oldu - Son Dakika
Güncel

Syriza, Hem Yunanistan?ın Hem de Azınlıkların Umudu Oldu

Syriza, Hem Yunanistan?ın Hem de Azınlıkların Umudu Oldu

Dha DIŞ HABER - Syriza, hem Yunanistan'ın hem de Azınlıkların umudu oldu Yunanistan seçimlerinin galiba Syriza'nın Gümülcine'deki soydaş milletvekili Mustafa Mustafa, seçmenin sandığa gömdüğü iki büyük parti Yeni Demokrasi ve PASOK'un yıllardan beri görmezden geldiği ve her seçim döneminde sadece vaat aşamasında kalan azanlık sorunlarının kendi iktidarları döneminde çözüleceğini söyledi.

26.01.2015 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - Syriza, hem Yunanistan'ın hem de Azınlıkların umudu oldu

Yunanistan seçimlerinin galiba Syriza'nın Gümülcine'deki soydaş milletvekili Mustafa Mustafa, seçmenin sandığa gömdüğü iki büyük parti Yeni Demokrasi ve PASOK'un yıllardan beri görmezden geldiği ve her seçim döneminde sadece vaat aşamasında kalan azanlık sorunlarının kendi iktidarları döneminde çözüleceğini söyledi.

Yunanistan'da yıllardan beri iktidarda olan Yeni Demokrasi ve PASOK'un sandığa gömen, ülkenin 40 yaşındaki yeni Başbakanı Radikal Sol Koalisyonun lideri Aleksis Çipras'a soydaşlardan da destek geldi. Yunanlıların krizden çıkmak için umudu olan Çipras'ın partisi Syriza Gümülcine'den 2, İskeçe'den 1 milletvekili kazandı. Gümülcine'den 15 yıl sonra yeniden meclise giren mikrobiyoloji uzmanı 59 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Mustafa Mustafa, muayenesinde tebrikler kabul etti. Yunanistan'da 40 yıldır ülkeyi idare eden Yeni Demokrasi ve PASOK'un yaptıkları hataların enkazı altında kaldıklarını söyleyerek, 'Yeni Demokrasi ve PASOK partilerinin dönemi kapandı. Uyguladıkları politikalar gerçekten Yunanistan toplumunu derin bir krizin içerisine itti. Son yıllarda ülkemizde insanı dram, insanı kriz yaşanıyor. Buna karşı ülkenin çağdaş solunu temsil eden, bağımsız olarak bu yıllarda demokrasiden, emekten, barıştan yana tavır izleyen alternatiflerle başka yollar göstermek isteyen Syriza'yı da bu noktaya getirdi. Yunanistan toplumu ülkenin geleceğini eline teslim etmek istediğini belirtti. Bu açılardan biz büyük bir iftiharla biz önümüze sunulan olanağı değerlendirmek istiyoruz.Bunun büyük bir sorumluk olduğunun da bilincindeyiz. Zor ve engebeli bir yolun başlangıcında olduğumuzun bilinicindeyiz. Ama bu yolu yürümek zorundayız. Ülkemizi bir an önce krizden kurtarmak, toplumumuzu bu insani krizin pençesinden almak ve ileriye doğru umutla yürümek istiyoruz' dedi.

'DÜNYA MAZLUMLARI YUNANİSTAN'I TAKİP ETSİN'

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ndeki eğitiminden sonra Yunanistan'a dönen ve Gümülcine'de açtığı muayanede bir taraftan hastalarıyla ilgilenirken, diğer taraftan da soydaşların sorunlarının çözümüne yönelik siyasi çalışmalarını yürüten Syriza milletvekili Mustafa Mustafa, zaferle ayrıldıkları seçimin dünya mazlumları içinde umut kaynağı olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle südürdü

'Yunanistan'daki bu gelişme Avrupa'nın güneyindeki politik gelişmeler, gerçekten Avrupa halkları içinde ve dünya mazlumları içinde bir umut ve esin kaynağı oluyor. Hani kaderimizin limon gibi sıkılmak olmadığını kemer sıkma politikalarına mahkum olmadığımıza biz inanıyoruz ve geniş toplumlar tarafından kabul edilmesini istiyoruz. Yunanistan'daki seçimleri bir başlangıç olarak addediyoruz. Tek yanlı kemer sıkma politikaları insanlığın kaderi olamaz. Alternatif yolların olduğuna inanıyoruz. Bunların yaşama geçirilmesi içinde elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu arada diğer halklarında dayanışmasını, moral desteklerini istiyoruz. Çünkü dünya neredeyse bir köy oldu diyebiliriz. İnsanlar arasındaki ilişkilerin bilgilenmenin bu kadar geliştiği bir çağda, uluslar arası dayanışmanın önemine çok inanıyoruz. Bu açıdan bütün dünya mazlumlarının Yunanistan'daki gelişmeleri takip etmesini ve bize destek olmasını istiyoruz'

'AZINLIK HAKLARI KONUSUNDA TAVRIMIZ NET'

Syriza Gümülcine Milletvekili Mustafa Mustafa, iki partili sistemin azınlığın çözüm bekleyen sorunları konusunda iktidarları döneminde yoğun bir 'durağanlık' yaşandığını kaydederek, 'Seçimden, seçime verilen vaatler, sürüncemede bırakılan sorunlar vardı. Son dönemki ekonomik krizle de birleşince gerçekten Batı Trakya'daki Türkler arasında da iki eski büyük partiye olan temayül gerçekten yok oldu, buharlaştı. Bunun yerine iyi bir gelecekten bahseden, umut teşkil eden Syriza'ya yöneldi. Bunun sonucu olarak 3 parlementer Syriza partinin saflarında millet meclisine seçildi. Biz nihayet bu konuda da gelişmelerin olacağına inanıyoruz. Yıllardır, insan hakları ve azınlık hakları bağlamında net tavrı olan, bu hakları tartışma konusu yapmadan ilkesel olarak destekleyen Syriza'nın iktidarında bu sorunların da yavaş yavaş çözüme varacağına inanıyoruz. Ama baş amacımız, hedefimiz, ülkemizde yaşanan bu insani krizi bertaraf etmek, ekonominin çarkını döndürmek, yaşanabilir bir toplumsal yapıya ulaşmak. Bu çerçevede demokratikleşme planımızın da içerisinde azınlık sorunlarının da çözümünü hedefliyoruz' şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Syriza, Hem Yunanistan?ın Hem de Azınlıkların Umudu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.


Advertisement