Artuklu Belediye Başkanı Irmak Taburcu Edildi - Son Dakika
Güncel

Artuklu Belediye Başkanı Irmak Taburcu Edildi

Artuklu Belediye Başkanı Irmak Taburcu Edildi

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden taburcu edildi.

07.04.2014 15:46  Güncelleme: 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de iki aile arasında meydana gelen silahlı kavgada yaralanan Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden taburcu edilmesinin ardından Artuklu ilçesine geldi.

Irmak, ilçe girişinde BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, BDP İl Başkanı Reşat Kaymaz'ın da aralarında bulunduğu partililer tarafından karşılandı.

Irmak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Artuklu'yu büyük bir başarı ile kazandıklarını ve heyecanlı olduklarını söyledi.

Muhtarlık seçimlerinde kavga eden aileleri bir araya getirerek barıştırmak için gittiğini, programın sonunda tekrar ayrılmak isterken seken bir kurşunun kendisine isabet ettiğini ifaden Irmak, ortada bir kastın olmadığını söyledi.

Bölgede buna benzer olayların bir daha yaşanmaması için büyük çabalar sarf edeceklerini belirten Irmak şunları belirtti:

"Muhtarlıkla bağlantılı 2 insanın birbirini hedef alması sonucu bir çatışma oldu. Seken bir kurşun bana isabet etmiştir. Ve o kurşun benim vücudumdadır. Orada kalmasını, zararın olmadığını söyledi doktorlar. Bende kabul ettim. Netice itibari ile herhangi bir kasıt hiçbir şekilde yoktur. Güneydoğu'da ve bir çok yerde partimizin ideolojisine girmediği hakim olmadığı alanlarda ufak tefek şeyler için insanlar birbirlerini öldürebiliyorlar. Biz buna biraz çaba göstermemiz lazım. Mardin'de 1 ay içerisinde 4 insan öldürüldü. Her iki tarafa baktığınız da partimizin ideolojisinin olmadığı ailelerdir. Partimizin ideolojisinin yaygınlaştırılması için sayın vekilim il başkanımla birlikte çaba göstereceğiz."

Irmak, Mardin halkının kendisini sahiplendiğini de belirterek teşekkür etti.

BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve BDP İl Başkanı Reşat Kaymaz da Kürtçe konuşarak bu tür sorunların bir daha çıkmaması için çalışacaklarını belirttiler.

Irmak daha sonra BDP İl Başkanlığı binasını ziyaret ederek orada Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile görüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artuklu Belediye Başkanı Irmak Taburcu Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da Ortaokul Öğrencileri Yemek Sonrası Hastanelik Oldu
    20:04 Aydın'da Ortaokul Öğrencileri Yemek Sonrası Hastanelik Oldu

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilav yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından polis inceleme başlattı.

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı
    19:59 Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı

    Uşak'ın Sivaslı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Vural idaresindeki traktör şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Fatma Vural ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.


Advertisement