Tacikistan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Tacikistan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Tacikistan\'da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Merkez Seçim Komisyonu, cumhurbaşkanı aday adaylarının topladıkları imzaları teslim etme süresine yarın sabaha kadar erteledi

10.10.2013 20:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tacikistan Merkez Seçim Komisyonu (MSK), cumhurbaşkanı adaylarının seçimlere katılabilmeleri için topladıkları imzaları teslim etme süresini yarın sabaha kadar erteledi.

Merkez Seçim Komisyonu yetkilisi Abdumannan Dadayev, hükümete muhalif İslami Uyanış Partisi ile ülkedeki bazı sivil toplum örgütlerince oluşturulan Tacikistan Reform Güçler Birliği'nden aday gösterilen insan hakları savunucusu Aynihal Babanazarova'nın da seçimlere katılabilmesi için gerekli imzaların toplandığı listeleri yarın sabaha kadar MSK'ya sunabileceğini belirtti.

Dadayev, imza listelerini sunma süresinin bugün sona erdiğini ancak buna rağmen MSK'nın bu süreyi yarın sabaha kadar uzatma konusunda bir karar aldığını aktardı. Dadayev, bununla ilgili Aynihal Babanazarova ve ekibinden herhangi bir talebin olmadığını vurguladı.

Merkez Seçim Komisyonu tarafından bugüne kadar Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın yanı sıra Sosyalist Parti adayı Abduhalim Gaffarov, Komünist Parti adayı İsmail Talbakov, Demokrat Parti adayı Saidcafar İsmanov, Ekonomik Reformlar Partisi adayı Alim Babayev ile Çiftçiler Partisi adayı Talibek Buhariyev'i resmen kayda alınmıştı.

Merkez Seçim Komisyonu, cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacak adayların toplam seçmen sayısının yüzde 5'ine tekabül eden 210 bin imza toplaması için 7 Ekim'de sona eren süreyi, 10 Ekim'e uzatmıştı. - Taşkent

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tacikistan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement