Taciz Davasında Ailelerin İfadeleri Şaşkınlık Yarattı - Son Dakika
Güncel

Taciz Davasında Ailelerin İfadeleri Şaşkınlık Yarattı

Taciz Davasında Ailelerin İfadeleri Şaşkınlık Yarattı

Aydın'da 7 çocuğun cinsel tacize uğradığı gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşmasında ailelerinin, "Dokunmuş ama o niyetle dokunmamış" şeklindeki ifadeleri şaşkına uğrattı.

13.05.2016 14:42  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da 7 çocuğun cinsel tacize uğradığı gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Ailelerin sanıktan şikayetçi olmaması şoke etti.

DAVAYA AİLELER DE KATILDI

Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Çaylı Mahallesi Ortaokulu'nda 7 öğrencinin taciz edildiği gerekçesiyle açılan davanın duruşması, mağdur çocukların ailelerinin katılımıyla gerçekleşti. Duruşmada okulda hademe olarak çalışan taciz davasının şüphelisi 51 yaşındaki sanık M.Ş. de hazır bulundu. MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ile Aydın Baro Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt da gözlemci olarak mahkeme salonunda yer aldı.

KOMPLO KURULDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

Okulda görevli öğretmen M.A.'nın ihbarıyla ortaya çıkan taciz skandalında kendisini savunan sanık durumundaki M.Ş, suçlamaları reddetti. Kendisine M.A. tarafından bir komplo kurulduğunu iddia eden M.Ş, mahkeme heyetine verdiği ifadede şunları söyledi:

"Öğretmen M.A. benden bulaşıkları yıkamamı istedi. Ben de reddettim. Bundan sonra bu iddialar ortaya çıktı. Kendi isteğimle işimden istifa ettim, suçlamaları kabul etmiyorum. Öğretmen Manisa'dan yeni gelmiştir. Kendisi boşanmıştır. Okulun huzurunu bozmuştur."

AİLELER ŞİKAYETÇİ OLMADI

Çocuklarının taciz edildiği iddialarını reddeden aileler, mahkemede şikayetçi olmaktan vazgeçti. Ailelerin duruşmada dile getirdiği, "Dokunmuş ama o niyetle dokunmamış" şeklindeki beyanı üzerine, gönüllü olarak davayı üstlenen avukatlar yaşananlara tepki gösterdi.

AVUKATLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Mahkeme heyeti, çıkan tartışma nedeniyle duruşmaya ara verdi. Çocukların avukatları, "Biz de olmasak çocukları savunacak kimse kalmayacak" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

"BİR KİŞİ BİLE ŞİKAYETÇİ DEĞİL"

Duruşmayı takip eden Aydın Baro Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt ise çocukların üzerinde aileleri tarafından baskı oluşturulduğunu öne sürerek, "Bizim gözlemlediğimiz 7 tane mağdur çocuk var. Tabi ki suçluluğu ispatlanana kadar kimsenin suçlu ilan edilmesini biz istemeyiz. Ama ciddi bir iddia var ki Cumhuriyet Savcılığı iddiayı dikkate almış ve bu Kamu Davasını açmış. İfadeler var, dosyada deliller falan var ama bir şey eksik. 7 çocuğun ailesinden bir kişi bile şikayetçi değil" şeklinde konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Çaylı Mahallesi Ortaokulu'nda eğitim gören 13 yaşındaki 6 kız öğrenci, aynı okulda hizmetli olarak çalışan M.Ş. isimli şahsın kendilerini elle taciz ettiğini öne sürerek şikayetçi olmuştu. Kız öğrencilerin şikayet dilekçesi vermesi üzerine harekete geçen Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, M.Ş. hakkında yakalama kararı çıkartmıştı. İfadesi alındıktan sonra sağlık raporu için Nazilli Devlet Hastanesine getirilen M.Ş., hakim karşısına çıkartıldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taciz Davasında Ailelerin İfadeleri Şaşkınlık Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Paralel: Oyunu makarna kömüre satanlar namusunu da elbette parayla satar yeni turkıye burası gunaydın 12 3 Yanıtla hasan: Yaşanan her olayı siyasete dökecek kadar küçük beyinli Tayyip erdoğan düşmanı müslüman! 5 4
  • Kızgın kum: Niye şikayetci olsunlar iki kere olmamış ...bi kereyse bi şey olmaz ya 1 1 Yanıtla
  • ????: dervisin fikri neyse zikridw odur.adam belki calsisirken arkasi donukken carpmistir yanlislikla.bilincli kasitli olarak yapsa kim sikayetci olmazki? gecen kadinin ayakkabisinin topugu yururken kirildi sendeledi kalcasi bana surttu simdi ben tacizmi yapmis oldum.akilli olan az ya.gudumlu fuze gibisiniz ne hedef gosterirlerse oraya patliyonuz 0 0 Yanıtla

Advertisement