Tagem Heyeti Karapınar'ı Gezdi - Son Dakika
Yerel

Tagem Heyeti Karapınar'ı Gezdi

Tagem Heyeti Karapınar\'ı Gezdi

TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Yücer ve Proje Koordinatörleri Konya Toprak Su ve Çölleşme Araştırma İstasyonu Karapınar bölgesinde inceleme ve değerlendirme gezisine katıldı.

11.04.2014 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Yücer ve Proje Koordinatörleri Konya Toprak Su ve Çölleşme Araştırma İstasyonu Karapınar bölgesinde inceleme ve değerlendirme gezisine katıldı.

Konya Toprak Su ve Çölleşme Araştırma İstasyonu Müdürü D. Ali Çarkacı, İstasyon toplantı salonunda Karapınar'daki erozyon hakkında geçmişten günümüze bir sunum gerçekleştirdi.

Çarkacı, Karapınar'ın Türkiye'nin yıllık 275 mm yağış ortalaması ile en kurak bölgesi olduğuna belirterek, "Alanımızda toprağa ve iklime uygun ağaçların yetiştirilmesine gayret gösteriyoruz" dedi.

Karapınar'da 87 bin dekarlık alanın kontrol atında olduğunu belirten Müdür Çarkacı, "Toprağımıza ve suyunuza sahip çıkmalıyız. Karapınar 1960'lı yıllarda verdiği mücadelen yüz akıyla çıkmıştır. Kamış perdeler konularak, dikilen fidanlar taşıma su ile sulanıp yetiştirilmiştir. Karapınar insanı, olağanüstü mücadele örneği vermiştir." diye konuştu.

Çölleşmenin dünyanın sorunu olduğunu belirten Çarkacı, çölleşmeyle mücadelenin her yerde yapılması gerektiğini, dünya kara alanının yarısının kurak olduğunu bildirdi.

TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Dr Ahmet Yücer ise Karapınar da yapılan çalışmaları yerinde görmek, istekleri almak ve değerlendirme yapmak amacı ile bu faaliyetin yapıldığını belirterek, "Karapınar insanı zor denilen olayı gerçekleştirerek bugün yemyeşil bir ilçe bırakmanın mutluluğunu yaşatmışlardır. Bizler de bu çalışmalara destek vereceğiz" dedi.

TAGEM kafilesi daha sonra arazi gezisinde bulundu. Örnektepe bölgesi gezilerek bilgiler aldılar. Daha sonra ise bölgede yapılan proje alanları gezildi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tagem Heyeti Karapınar'ı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement