Taha Özhan, Kale ve Pütürge'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Taha Özhan, Kale ve Pütürge'yi Ziyaret Etti

Taha Özhan, Kale ve Pütürge\'yi Ziyaret Etti

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Taha Özhan, "Bu memleketi, tek başına iktidarlar yönetmeli. İstikrarlı ve güçlü hükumetler yönetmeli" dedi.

09.10.2015 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Taha Özhan, "Bu memleketi, tek başına iktidarlar yönetmeli. İstikrarlı ve güçlü hükumetler yönetmeli" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Taha Özhan, Pütürge ve Kale ilçelerini ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe teşkilatlarıyla buluşan Özhan, "7 Haziran seçimlerini atlattık. Daha farklı bir sonuç olsun diye uğraştık. İsterdik farklı bir sonucun çıkmasını ama çok şükür İzollu'da bizim yüzümüzü ağartan bir tablo ortaya çıktı. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde de bu başarıyı hayata geçirmemiz şart" diye konuştu. Seçime katılımın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Özhan, katılımın yüksek olmasını istedi. Özhan, "Bir seçimde başarının birinci anahtarı, öncelikle sandığa gidilmesi. Ardından da o sandıkta AK Parti'ye oyların istediğimiz şekilde çıkması. Bu sandığa gitme meselesini bir şekilde çözmemiz lazım" dedi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK"

Türkiye'yi tek başına güçlü ve istikrarlı hükumetlerin yönetmesi gerektiğini ifade eden Özhan, 7 Haziran seçimlerde yüzde 41 oranın da oy almalarına rağmen hükumet kuramadıklarını söyledi. Özhan, "Bizden sonraki partiye 16 puan fark atmış olmamıza rağmen, ana muhalefet partisiyle aramızda 10 milyona yakın oy farkı olmasına rağmen maalesef meclis aritmetiği, askeri vesayet rejiminin kurduğu seçim sisteminden dolayı iktidar olamadık. Dünyada bunun örneği yok. İngiltere'de 32, 33 ile iktidar oluyorsunuz. Yunanistan'da yüzde 20'lerle oluyorsunuz. Portekiz'de benzer şekilde. İtalya'da yüzde 40'ı yakalayana kadar seçim tekrar ediliyor. Bir parti yüzde 40'ı alana kadar seçimi tekrar ediyorlar. Niye? Tek başına iktidar çıksın diye. Peki, niçin tek başına iktidar istiyor bu ülkeler? İstikrarı yakalamak için. Biz, benzer bir şey burada 'hayata geçsin' diye gerçekten elimizden geleni yaptık. Ama gelin görün ki bu hayata geçmedi. Zaten 13 yılda tek başına AK Parti iktidarları da bu vesayet rejimine, berbat seçim rejimine rağmen, Allah'ın yardımıyla gerçekleşmiş mucizelerdir. Normalde bunların icat ettiği bu sisteme göre hiçbir partinin kolay kolay tek başına iktidarı yakalaması gerçekten mümkün değil. İnşallah biz bu seçimde tek başına iktidarı yakalarız. Bu anayasayı değiştirip, bu berbat sistemden de, bu son vesayet tuzağından da kurtuluruz. Çünkü AK Parti olsun veya olmasın bu memleketi tek başına iktidarlar yönetmeli. İstikrarlı ve güçlü hükumetler yönetmeli. Çünkü Türkiye'nin hiçbir çaresi yok. Bu koalisyon dönemlerinde nasıl zayıfladığımız, hizmetlerin nasıl tıkandığını, toplamda Türkiye'nin nasıl küçüldüğünü, her alanda her şeyin nasıl aşağıya çekildiğini hep birlikte gördük" diye konuşmasını tamamladı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taha Özhan, Kale ve Pütürge'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement