Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Şırnak ve Cizre'de Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Şırnak ve Cizre'de Protesto Edildi

Tahir Elçi\'nin Öldürülmesi Şırnak ve Cizre\'de Protesto Edildi

Diyarbakır'da çatışmalarda zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare'de basın açıklamasının ardından çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi Şırnak ve memleketi Cizre İlçesi'nde yürüyüş ve oturma eylemleriyle protesto edildi.

29.11.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da çatışmalarda zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare'de basın açıklamasının ardından çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi Şırnak ve memleketi Cizre İlçesi'nde yürüyüş ve oturma eylemleriyle protesto edildi.

Tahir Elçi'nin öldürülmesi Şırnak'ta Emek ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde Şırnak Barosu avukatlarının cübbeleriyle katıldığı yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi. Sanat Sokak'ta toplanan kalabalık, 'Diyarbakır'ın ortasında vurulmuş uzanırım, ben bu kurşun sesini nerde olsa tanırım' pankartı ile 'Tahir Elçi ölümsüzdür', 'Yaz ülkem bunu da yaz, barış güvercinine kahpe kurşun' dövizleri açarak, "Hepimiz Elçi'yiz öldürmekle bitmeyiz', 'Tahir yoldaş ölümsüzdür' sloganları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Meydanda 1 dakikalık saygı duruşunu ardından konuşan İnsan Hakları Derneği Şırnak Şube Başkanı avukat Emirhan Uysal, Elçi'nin dün Diyarbakır'da tarihi Dört Ayaklı Minare'nin altında 'Artık savaş ve katliamlar olmasın' dedikten sonra öldürüldüğünü söyledi. Uysal, şöyle konuştu:

"Meslek hayatının en başından beri bölgede gerçekleşmiş faili meçhuller karşı bir gün dahi geri adım atmamış Tahir Elçi, Gabar'da Kuşkonar ve Koçağıl köylerinin bombalanması olayını kısmen de olsa aydınlatılmasını sağlayan hukuk mücadelesi dahil olmak üzere çok sayıda hukuk mücadelesinde yer almıştır. Ülkede cezasızlıkla mücadelenin, insan hakları mücadelesinin en çok emek harcayan avukatlarından biriydi. İnsan hakları mücadelesinin zirvesindeyken ne yazık ki katledildi."

MEMLEKETİ CİZRE'DE YÜRÜYÜŞ

Tahir Elçi'nin memleketi Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bugün esnaf kepenk açmadı. HDP ilçe binası önünde toplanan ve aralarında Elçi'nin akrabalarının bulunduğu kalabalık, Nusaybin Caddesi'nden Hükümet Konağı önüne kadar, 'Şehitler ölmez' diye sloganı atarak yürüdü. Yürüyüş ardından burada 5 dakikalık oturma eylemi düzenlendi. Eyleme katılardan bazıları Elçi için gözyaşları döktü.

Cizre'de Tahir Elçi için babasının evinin bulunduğu Nur Mahallesi'nde de taziye kuruldu. İlçede oturanlar yakınlarına burada taziyede bulunurken, polisler ilçede geniş güvenlik önlemleri aldı. - Cizreşırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Şırnak ve Cizre'de Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement