Tahir Tekin Öztan Belediye Başkanları ve Rektör Coşkun'u Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Tahir Tekin Öztan Belediye Başkanları ve Rektör Coşkun'u Ziyaret Etti

Tahir Tekin Öztan Belediye Başkanları ve Rektör Coşkun\'u Ziyaret Etti

25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivaliyle ilgili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu makamlarında ziyaret eden Tahir Tekin Öztan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

23.09.2014 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivaliyle ilgili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu makamlarında ziyaret eden Tahir Tekin Öztan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gaziantep'in Kültür Elçisi Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan'ın Genel Koordinatörlüğünü yaptığı 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivaliyle ilgili hazırlıkların tamamlandığı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Okan Üniversitesi Şirehan Hotel, Sahan Grup, Kantara Turizm ve TÜRSAB yanında birçok kurum ve kuruluşun desteklediği 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivaliyle ilgili yürütülen çalışmaların tamamlandığını ifade eden Tahir Tekin Öztan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu ziyaret ederek bilgi verdi.

GAZİANTEP KÜLTÜR BAŞKENTİ OLMAYA ADAY

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret eden Öztan kentin gastronomi turizminden pay alabilmesi için yürüttükleri çalışmaları anlattı. Öztan dünya turizminde en büyük payın gastronomi turizmine ait olduğunu ancak Türkiye'nin bu pastadan pay alamadığını ifade ederek bu tür festivallerle kentin ve ülkenin bir gastronomi merkezi haline gelmesi yönünde uzun yıllardır çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Başkan Şahin ise Tahir Tekin Öztan ve Ahmet Ümit'in Genel Koordinatörlüğünü yürüttüğü 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivaliyle ilgili etkinlikleri yakından takip ettiğini ve gerekli her türlü desteği vereceğini ifade ederek Öztan'ı kutladı.

FESTİVALLER KENT KİMLİK ÇITASINI YÜKSELTİR

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun'u makamında ziyaret eden Öztan üniversitenin verdiği destekten dolayı teşekkür ederek "Gaziantep Üniversitesi her zaman bütün projelerimize önemli destek ve katkılar sağlamaktadır. Amaç ve hedeflerimiz kentimizin en iyi şekilde bütün yönleriyle tanıtımını sağlamaktır. Gaziantep'in sahip olduğu binlerce kültürel değer arasında en önemli unsurlardan birisi olan mutfak kültürümüz ve bu kültürün yaşamasını sağlayan gelenek ve göreneklerimizin yeni nesillerle birlikte bütün dünyaya tanıtılmasını hedefliyoruz" dedi. Rektör Coşkun üniversite olarak kurdukları gastronomi bölümüyle yeni bir ilki başlattıklarını ifade ederek "Festivaller kültürlerin tanıtımı ve kent kültür çıtasının yükseltilmesi için büyük önem taşıyor. Gaziantep'in kültür elçisi Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan'ın genel koordinatörlüğünde sürdürülen Şire Festivalini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da destekliyoruz. Gaziantep'te festival çeşitliliğini arttırmak ve birçok kültürel unsurumuzu festivallerle tanıtmak zorundayız" dedi.

ŞİRE FESTİVALİNE BAŞKAN TAHMAZOĞLU'NDAN TAM DESTEK

Gaziantep'in kültür elçisi Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan'ın Genel Koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivalini desteklediklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan'ı kutladığını belirterek "Gaziantep kent olarak bir dünya markasıdır. Gaziantep'in sahip olduğu ve her biri kendi alanında marka olan kültürel değerlerimizin tanıtımı için gösterilen bu çaba ve gayretleri bizlerde yürekten destekliyoruz. Festival kapsamında Gaziantep'e yüzlerce yerli ve yabancı basın mensubu ve gurmeler geliyor. Elbette bizler üzerimize düşenleri yapacağız. Amacımız Gaziantep'in ve ülkemizin tanıtımını sağlamaktır" dedi. Başkan Tahmazoğlu kendisini ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgi veren Tahir Tekin Öztan'ı kutlayarak başarılı bir festival için belediye olarak gerekli her türlü desteği sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

BAŞKAN FADILOĞLU ÖZTAN'I KUTLADI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu da makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler veren Öztan bu festivalin Gazianteplilerin ortak malı olduğunu vurgulayarak, "Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz festivalimiz Gazianteplilerin ortak malıdır. Vatandaşlarımızın festivale sahip çıkması ve bizlere destek vermesi yaptığımız çalışmalarda hepimiz için motivasyon kaynağı olmuştur" dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, geçen yıl festivali yakından takip ettiğini ve çok etkilendiğini belirterek bu yılda gerekli desteği vereceklerini Gazianteplilere mal olan bu festivalin yaşatılması için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek Tahir Tekin Öztan'ı kutladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tahir Tekin Öztan Belediye Başkanları ve Rektör Coşkun'u Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement