Tahliye Olan Kck Tutukluları, Öcalan'a Özgürlük İstedi - Son Dakika
Güncel

Tahliye Olan Kck Tutukluları, Öcalan'a Özgürlük İstedi

Tahliye Olan Kck Tutukluları, Öcalan\'a Özgürlük İstedi

Kck adı altında yapılan operasyon sonucu yaklaşık 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra dün gece tahliye edilen 48 Kürt siyasetçisi, bugün ortak bir basın açıklaması düzenledi.

13.04.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kck adı altında yapılan operasyon sonucu yaklaşık 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra dün gece tahliye edilen 48 Kürt siyasetçisi, bugün ortak bir basın açıklaması düzenledi. Siyasetçiler adına konuşan Gülcihan Şimşek, KCK adı altındaki operasyonlarla Kürt siyasi hareketinin tasfiyesinin amaçlandığını öne sürerek, "Kürt Halk önderi Abudullah Öcalan ve 20 yılı aşkın cezaevinde olan siyasi tutsaklar özgürleşmeden, bir demokratikleşme ve barıştan bahsedilemez" dedi. Dün tahliye olan, aralarında belediye başkanları ve BDP üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 48 kişi, bugün BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamaya BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, BDP PM üyeleri ile dün tahliye edilen 48 kişi katıldı.

'KCK Ana Dava Bileşenleri' adına açıklamayı, Van Bostaniçi Belde Belediyesi eski Başkanı Gülcihan Şimşek otudu. Tahliye edilmelerinin iktidarın bir lütfu olmadığını belirten Şimşek şöyle dedi:

"Başta İmralı Cezaevi'nde yatan Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan olmak üzere, hasta ve 20 yılı aşkındır cezaevinde olan siyasi tutsaklar özgürleşmeden, bir demokratikleşme ve barıştan bahsedilmeyeceğini vurgulamak istiyoruz. Demokratik özerklik, demokratik ulus inşası ve kadın özgürlük mücadelesinin aktif ve kararlı yürütücüsü olacağımızı belirtiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tahliye Olan Kck Tutukluları, Öcalan'a Özgürlük İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement