Tahmazoğlu, Aşure Gününü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Tahmazoğlu, Aşure Gününü Kutladı

Tahmazoğlu, Aşure Gününü Kutladı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Aşure gününün ruhunda kardeşlik, birlik, sevgi anlayışı ve hoşgörü olduğunu söyledi.

10.10.2016 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Aşure gününün ruhunda kardeşlik, birlik, sevgi anlayışı ve hoşgörü olduğunu söyledi.

Başkan Tahmazoğlu, Muharrem ayının ilahi bereket ve feyzin bollaştığı bir ay olduğunu ifade ederek, Aşure Günü'nün ruhunda kardeşlik, birlik, sevgi ve hoşgörünün anlamının saklı olduğunu belirtti. Muharrem Ayı'nın matem ayı olmasına rağmen, geleceğe yönelik kardeşlik ve barış tohumlarının da atıldığı ay olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu, "Muharrem ayı, toplumsal barış ve kardeşlik duygularının gelişmesi için önemlidir. Aşure farklı tatların bir arada güzel bir lezzete dönüştüğü gibi, toplumda da farklılıkları ortaya çıkararak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Renkleri, dinleri, kökenleri, cinsiyetleri, milliyetleri ne olursa olsun, insanlık ailesinin bir ve bütün olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda Muharrem ayında aşure günü geldiğinde kalbinde iman taşıyan her mümin kardeşimizi bir hüzün ve bir keder kaplar. Sevgili Peygamberimizin 'Benim dünyadaki çiçeğim, reyhanım' dediği, 'cennet gençlerinin efendisi' olarak ifade ettiği Hz. Ali ve Hz. Fatıma'nın ciğerparesi, Hz. Hüseyin Efendimizin ve pek çoğu ehl-i beytten olan 70 kişinin Kerbela çölünde şehadete ulaştıkları tarihtir. Yürekleri yakan bu acı, dünyanın her yerinde, mezhebi, meşrebi, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun, Resul-ü Ekrem'e, ashabına ve ehl-i beyt-i Mustafa'ya muhabbet besleyen her müminin ortak acısıdır" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tahmazoğlu, Aşure Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement