Tahran'da Uluslararası Madencilik Fuarı - Son Dakika
Güncel

Tahran'da Uluslararası Madencilik Fuarı

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen 10'uncu Uluslararası Maden ve Maden Sanayisi Fuarı'na Türkiye'den çok sayıda firma katıldı.

19.10.2014 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen 10'uncu  Uluslararası Maden ve Maden Sanayisi Fuarı'na katılan Türk firmaları fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundular.

İran fuarına ilk kez katılan Sedef Yeni Nesil Endüstriyel Çözümler A.Ş.'nin Dış Satış Müdürü Gökhan Demir, Kuzey Afrika ve Avrupa piyasasında müşterilerinin olduğunu, İran'da da hedeflerinin iyi bir piyasa yakalayabilmek ve bu ülkeden Ortadoğu pazarına daha yakın olmayı amaçladıklarını söyledi.

Fuara katılan TEKSO firma yetkilisi Levent Özsaygılı ise son dönemlerde İran'la ticaretlerinin artış gösterdiğini, bu artışın daha da geliştirilmesi amacıyla fuara katıldıklarını ifade etti. Özsaygılı, batılı firmalarla fuara katılmış olmanın kendileri için avantaj olduğunu dile getirdi.

Avrupalı şirketlerin özellikle son zamanda İran pazarına girmek için gayret gösterdiklerini belirten Özsaygılı, "İran pazarı geniş bir piyasa ve daha da genişleyeceğini ve büyüyeceğini düşünüyoruz. Türkiyeli firmaların buraya gelmesi önemli" diye konuştu.

İMEKSAN A.Ş. Yetkilisi Tolga Dinç, 4 yıldan bu yana İran pazarında olduklarını belirtti. Geçen yıl Tahran Fuarı'na katıldıktan sonra bu ülkedeki satışlarının ikiye katlandığını kaydeden Dinç, bu fuarla birlikte satışlarında daha yüksek bir artış beklediklerini sözlerine ekledi.

Baymak Dış Satış Koordinatörü Berk Baltaoğlu da, İran piyasasında liderlerden biri olduklarını bu ülkedeki bir firmayla ortak işbirliği yapmanın önemini belirten Baltaoğlu, "Tahran'daki fuara 5 yıldır katılıyoruz. Bu fuardan beklentimiz yüksek" dedi.

Almanya, İtalya, Çin, Rusya, Avustralya Çin, Kazakistan, Beyaz Rusya ve Tayvan gibi ülkelerin katıldığı ve madenden sanayiye, sanayiden uygulamaya kadar her alanda hizmet veren firmaların ürünlerinin sergilendiği fuar yarın sona erecek. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tahran'da Uluslararası Madencilik Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement