Tahsin Babaş, Hakkındaki İddialara Cevap Verdi - Son Dakika
Yerel

Tahsin Babaş, Hakkındaki İddialara Cevap Verdi

Tahsin Babaş, Hakkındaki İddialara Cevap Verdi

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, son günlerde hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

25.02.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, son günlerde hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

Yazılı basın açıklamasında bulunan Tahsin Babaş, şunları kaydetti: "Bildiğiniz gibi Kastamonu Belediyesi'nde Fen İşleri ve KASKİ Müdürü olarak görev yaparken 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin yaklaşması dolayısıyla ilgili kanun gereği bu görevlerimden ayrıldım. Daha önce devlet memuru iken, istifamın ardından AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı olarak siyasete girdim. Belediyecilikte 25 yıllık tecrübem var, siyasette ise henüz 4 aydır yer alıyorum. Ancak siyasette yeni olsam da, kirli siyaset nedir, temiz siyaset nedir, çok iyi biliyorum. Kendini öne çıkarmak için karşı tarafı kötüleyerek, kin ve nefreti körükleyerek, hakaret ederek, her türlü yalan, dolan, dedikodu, istismar ve iftiraya başvurarak yapılan siyaset, kirli siyasettir. Artık bu köhne siyaset anlayışının ayaklar altına alınıp çiğnenmesi gerekiyor. Artık hizmet etmeden siyaset yapma anlayışı tamamen tarihe gömülmelidir. Kokuşmuş, yozlaşmış, "çamur atma" siyasetinin yerini, doğruluk ve dürüstlüğe dayalı temiz siyaset almalıdır. Bu yüzden ben, sadece Kastamonu'nun sorunlarını, bu sorunların çözümü için hazırladığım projeleri ve halkıma yapmayı arzu ettiğim hizmetleri konuşmak istiyorum. Ama hakkımızda her türlü iftiraya başvuranlara da her zaman verilecek cevabımızın olduğunun iyi bilinmesi gerekir.

Kendisinin 30 yıllık siyasetçi olduğunu söyleyip, kendisinde başka bir özellik göremediği için bu özelliğiyle öne çıkmak isteyenler, eskiden kalma kirli siyaset alışkanlıklarını bir kenara bırakamıyorlar. Bu "tecrübeli" olduğunu iddia eden siyasetçiler, gittikleri her yerde hakkımızda türlü türlü iftiralar atarken acaba nasıl bir ruh haleti içindedirler, vicdanları kendilerini hiç mi rahatsız etmemektedir? Gece yattıklarında rahat uyku uyuyabiliyorlar mı? Aynaya baktıklarında, yaptıklarından dolayı kendi yüzlerinde bir suçluluk ifadesi görüyorlar mı? Doğrusu merak ediyorum.

Gittikleri her yerde, "Tahsin Babaş, kentsel dönüşüm yapacak ve bunu yaparken de evlerinizi elinizden alacak, evlerinizi yıkacak" diyerek masum halkı korkutup kandırmaya çalışanlar, aynı zamanda bu insanları üzdüklerini ve bu yalanlarının hem bu dünyada, hem de ilahi adalet gününde bir bedelinin olacağını biliyorlar mı?

Yine aynı siyasetçiler, "Tahsin Babaş'ı müteahhitler aday yaptı, O da onları zengin edecek" yalanını söylerken, halkı cahil yerine koyduklarını ve kendilerini kimin, hangi art niyetlerle aday yaptığını halkın bilmediğini mi sanıyorlar?

Şehrin her tarafına, değerli başkanım Turhan Topçuoğlu'nun boy boy afişlerini asıp O'nun arkasına sığınarak siyaset yapan, ama kendilerine ait bir proje bile sunamayanlar, belediyecilik konusunda ne kadar yetersiz olduklarını halkın göremediğini mi düşünüyorlar?

Şahsımı karalamak için her yola başvuranlar, Kırık Barajı Projesi ile ilgili saçma sapan söylemlerde bulunup, "Barajın projesini Tahsin Babaş yaptı. Baraj projesine içme suyunu koymayı unuttu" derken cahilliklerini ele vererek, halkın gözünde ne kadar acınacak duruma düştüklerini göremiyorlar mı? KASKİ Müdürü olarak Kırık Barajı'nın içme suyu amaçlı olarak yapılması için yıllardır verdiğim mücadeleyi bilen biliyor. Şimdi bu eski siyasetçilerimiz Kırık Barajı yapılmazsa sevinecek, ama yapılırsa üzülecek midir? Doğrusu memleket sevgileri, gözlerimizi yaşartmaktadır!

En son olarak, MHP Adayı şovunu yapsın diye belediyedeki işçileri zorla bir düğün salonuna doldurup orada "Tahsin Babaş herkese işe alma vaadinde bulunuyor. Belediyeden sizleri atmadan yerinize işçi alamaz, bu yüzden sizi işten atacak, yerinize başka işçiler alacak" demenin hangi mantık ve vicdan ölçüsüne sığdığını kim açıklayabilir?

Bunu söyleyen kişi, yani MHP adayı, 30 yıllık bir siyasetçidir. Siyaseti iyi bildiğini iddia eden bir kişidir. Dolayısıyla bu kişi elbette ki belediyeye sadece son 6-7 ay içinde seçim yatırımı olarak yaklaşık 100 kişinin alındığını da biliyor olmalıdır. Yine bu kişinin, belediye bütçesi imkanları doğrultusunda, ihtiyaç duyulursa istenen sayıda işçi çalıştırılabileceğini de bilmesi gerekir. Bilmiyorsa da öğrenmelidir. Taşeron işçilerine, "Size sendika hakkı veriyoruz" diyerek, zaten yasal hakları olan sendika üyesi olma hakkını sanki bir lütufta bulunuyormuş gibi göstererek şov yapmasını biliyorsa, kanunları, yönetmelikleri de okuyup öğrenmesi gerekir.

Daha önce belediyenin kapısını açmayan MHP adayı, şimdi bir taraftan Sayın Turhan Topçuoğlu, diğer taraftan da sevgili belediye personelimiz üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Oysa biz Turhan Topçuoğlu ile yıllar boyunca birlikte görev yaptık. Kendisi bana güvenip iki büyük yatırımcı müdürlüğü, yani Fen İşleri ve KASKİ Müdürlüğünü emanet etti. Ben de O'nun güvenine layık bir müdür oldum, O'nun emanetine sahip çıktım, yine de çıkacağım. Çünkü ben belediye ailesinin öz evladıyım.

Belediye personelinin çoğuyla ben yıllarca arkadaşlık yaptım. Onlarla sevinçlerimizi, üzüntülerimizi paylaştık. Onların hepsi benim kardeşlerim. Onlara Tahsin Babaş'ı anlatmaya lüzum yok. Onlar zaten beni biliyorlar. Siz 30 yıllık siyasetçiler, lütfen belediye personeli üzerinden siyaset yapmayın.

Benim amacım, belediye personeli ile birlikte tüm halkımı mutlu etmektir. Halkımı mutlu etmek için ilk önce belediye personelinin mutlu olması gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden benim başkanlığımda, hiçbir personele zulmedilmeyecek, hiç kimse siyasi görüşlerinden dolayı veya başka bir sebeple baskı görmeyecek. Belediye personeli, benim başkanlığımda huzurlu bir çalışma ortamına kavuşacak.

Güzel bir özdeyiş vardır; "Yalanla peynir gemisi yürümez" diye. Ben peynirden anlamam, bu yüzden peynir gemisi yalanla mı yürür, başka bir şeyle mi, onu da bilemem. Ama ben belediyeyi ve belediyeciliği çok iyi bilirim. O yüzden ben diyorum ki "Yalanla belediye gemisi yürümez" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tahsin Babaş, Hakkındaki İddialara Cevap Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement