Tahsin Babaş, Hakkındaki İddialara Cevap Verdi - Son Dakika
Yerel

Tahsin Babaş, Hakkındaki İddialara Cevap Verdi

Tahsin Babaş, Hakkındaki İddialara Cevap Verdi

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, son günlerde hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

17.03.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, son günlerde hakkında çıkan iddialara cevap verdi. Babaş, yerinde sayanların yürüyenlerden daha çok gürültü yaptıklarına dikkat çekti.

Tahsin Babaş, İnönü Mahallesi'nde Yiğit Market'te düzenlenen toplantıda son günlerde hakkında çıkan iddialara açıklık getirdi. Tahsin Babaş, Türkiye'deki demokrasi anlayışının bugüne kadar badirelerle dolu birçok aşamadan geçtiğini hatırlatarak, "Ancak zamanla demokrasi anlayışının olgunlaşması ve gelişmesiyle halk bilinçlendi ve AK Parti ile birlikte halk kendi iktidarını kurdu. Böylece artık eski siyaset anlayışı da tarihe gömüldü ve Türk siyasetinde yepyeni bir dönem başladı" dedi. "Eskiden siyaset hırsla yapılıyordu, şimdi akılla yapılıyor" diyen Tahsin Babaş, eskiden dedikodu siyasetinin olduğunu fakat şimdi hizmet siyasetinin yapıldığını belirterek, "Eskiden siyasette şöyle bir anlayış vardı: "Ben söyleyeceğimi söyleyeyim de gerisini siyasi rakibim düşünsün." Fakat bu eski siyasi alışkanlıklar, eski siyaset üslubu artık geçerliliğini yitirdi, artık halk nezdinde prim yapmıyor. Halk artık biliyor ki; "En çok gürültü yapanlar, yürüyenler değil, yerinde sayanlardır" diye konuştu.

Türkiye'deki gelişmelere rağmen hala eskiyi özleyenlerin, eskiyi devam ettirmeye çalışanların, yani "aklı evvelde kalmış" insanlar ile "aklıevvel" insanların bulunduğuna dikkat çeken Tahsin Babaş, "Bunlar, eski alışkanlıklarını devam ettirirken yeniyi unutuyor, siyasetle ticareti karıştırıyor, ticarette olduğu gibi siyasette de batıp, kaş yapayım derken göz çıkarıyor, bir de üstüne kendi ayağına kurşun sıkıyor" ifadelerini kullandı.

"MEMUR OLDUĞUM İÇİN BENİ KÜÇÜMSÜYOR"

MHP Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu'nun yıllarca taksicilik yaptığına işaret eden Tahsin Babaş, "Bunu asla küçümsemiyorum, ama ben vatandaşlarıma onun arabasına binmelerini tavsiye etmem. Çünkü Hayati Bey, yokuş aşağı hep vitesi boşa atıyor. Allah göstermesin bir kaza yapabilir. Bildiğiniz üzere Kastamonu Belediyesi 20 yıldır MHP'li Başkanlar ve Meclis üyelerince yönetiliyor. Hayati Bey ise son 20 yıldır MHP'de yer almadı. Bu nedenle hangi partinin adayı olduğunu zaman zaman unutuyor. Farkında olmadan bazen kendi partisinin başarısızlıklarını itiraf ediyor, kendi ayağına baltayı vuruyor. Bu şekilde kendi kendine muhalefet eden başka bir aday daha var mıdır, yoksa tek örneği Hayati Bey midir, doğrusu bilemiyorum" dedi.

"Hayati Bey, her aday gibi kendisini iyi yerlere koyuyor. Elbette ki belediye başkan adayı olmak O'nun da hakkıdır" diyen Tahsin Babaş, "Ben kendisine saygı duyuyorum. Ama aynı saygıyı kendisinden de bekliyorum. Hayati Bey, hala geçmişteki siyaset anlayışını sürdürerek başarı bekliyor. Geçmişte siyasetçiler memurların tayinini çıkarttırırdı. Kendi adamlarını iyi yerlere, kendisinden olmayanları en uzak yere sürgüne göndermek, onların günlük işleri arasında yer alırdı. Şimdi bu yüzden Hayati bey, bir memurun belediye başkanlığına talip olmasını kabul edemiyor. Benim de bir memur olmamdan dolayı belediye başkanlığına adaylığımı anlamakta güçlük çekiyor. Öyle ya, zamanında bir siyasetçinin bir telefonla sürgüne gönderdiği memurlar vardı. Şimdi kalkmış bir memur olan Tahsin Babaş, karşısına dikilmiş, seçimi de kazanmak üzere. Bunu bir türlü kabul edemediği için sinirleniyor, sinirlendikçe saldırıyor, saldırdıkça hata yapıyor, hata yaptıkça daha çok sinirleniyor" şeklinde konuştu.

"TOPÇUOĞLU'NA SAYGIDA KUSUR ETMİYORUM"

Tahsin Babaş, şunları söyledi: "Bir 'kan emiciler, keneler' sözü tutturmuş gidiyor. Yani Tahsin Babaş'ın arkasında bazı çıkar çevreleri varmış, bunlar yıllardır halkın sırtına yapışmış, kanını emiyormuş. Daha önce sorduk, bu kan emiciler, bu çıkar çevreleri kimlerdir diye, fakat bir türlü cevap veremedi. Şimdi aynı soruyu tekrarlıyorum, lütfen susmasın, söylesin de biz de öğrenelim. Bunlar kimlerdir? Bunlar kendisinin arkasında duran "Belediye Şirketi" gibi bir şey midir? Ben kene uzmanı değilim, kene türlerini bilmem, ama o keneleri söküp atmayı iyi bilirim. Hayati Bey bu keneleri açıklarsa biz de sayesinde öğrenmiş olacağız" dedi.

Tahsin Babaş konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Ben, başka bir partiden aday olduğum halde Sayın Turhan Topçuoğlu'na saygıda kusur etmemek için özen gösteriyorum. Diğer taraftan MHP'nin adayı, hangi partinin adayı olduğunu unutuyor, kendi partisine muhalefet ediyor. Hayati Bey, memurdan aday olmaz derken, Sayın Turhan Topçuoğlu'nun ilk defa aday olduğu 1999 yılında bir memur olduğunu da unutuyor, yine baltayı taşa vuruyor".

Hayati Hamzaoğlu'nun kendisinin memur olarak nasıl aday olabildiğini sorduğuna dikkat çeken Tahsin Babaş, şunları söyledi: "Bir müdür maaşıyla nasıl seçim kampanyası yürütebildiğimi soruyor. Diyorum ya, aklı eskilerde kalmış, partileri de karıştırıyor. Benim arkamda koskoca iktidar partisi var, hala göremiyor. Kendisine ait peynir fabrikasının şu kadar cirosu varmış, bize bunları anlatıyor. Yani kendi seçim harcamalarımı kendim yapıyorum demek istiyor. Bu arada siyasi propagandanın arasına "ticari reklam" sıkıştıran bir adayı da ilk kez görüyoruz. Benim bir memur olmam, kendisini niye bu kadar ilgilendiriyor? Memuru aşağılamak, küçümsemek kimin haddine düşmüş? Ben bir memur maaşına kanaat etmişim, çalışmışım. Hazreti Mevlana, "Kanaatten hiç kimse ölmedi, hırsla da hiç kimse padişah olmadı" diyor. Benim memurluğumu bıraksın, kendi işine baksın. Hayati beyin fabrikası o kadar ciro yapıyormuş, o ciroya karşılık devlete kaç lira vergi veriyor? Benim memur maaşımla verdiğim vergi mi daha fazla, onun fabrikasının verdiği vergi mi, bunu da açıklasın, kamuoyu öğrensin. Eğer açıklayamıyorsa biz de kendisinin seçim kampanyasını kimlerin, hangi kenelerin finanse ettiğini soracağız"

"BİNLERCE PEYNİR ÜRETİCİSİ VAR"

Kendilerinin itibarını küçültmek için MHP'nin adayı Hayati Hamzaoğlu'nun umutsuzca çalıştığını vurgulayan Tahsin Babaş, şunları kaydetti: "25 yıllık belediyecilik tecrübesi olan, Turhan Topçuoğlu'nun güvenip iki müdürlük birden verdiği şahsıma yönelik söylemlerinde, belediyede onlarca mimar, mühendis, teknik personel ve idareci olduğunu belirterek benim de onlardan biri olduğumu anlatmaya çalışıyor. Yani Tahsin Babaş'ı, küçümsediği belediye personellerinin arasına koyarak küçük düşüreceğini sanıyor. Ancak herkes bilir ki yüzlerce, binlerce çalışanın olduğu bir ortamda bile mutlaka bazıları bir adım öne çıkar. Bazı personel, yaptığı kaliteli hizmetlerle dikkatleri çeker, göz doldurup takdir toplar. İşte ben de belediyedeki arkadaşlarımın arasında böyle öne çıkmış bir kişiyim. Ayrıca Hayati Bey, bizi küçük düşürmeye çalışırken farkında olmadan kendisini küçük düşürüyor. Çünkü belediyede benim gibi onlarca personel varsa, Türkiye'de kendisi gibi binlerce peynir üreticisi var. Kendisi acaba bunların arasında en iyi, en kaliteli peyniri yaptığını iddia edebiliyor mu?"

MHP adayı Hayati Hamzaoğlu'nun geçtiğimiz günlerde sarf ettiği "At binenin, kılıç kuşananındır" sözünü de eleştiren Tahsin Babaş, "Belediye personelini birer 'at' olarak görenler, onları kamçılayarak çalıştırabileceğini sanırlar" dedi.

"MUHALEFETTE KALIRSAN SORUNLARI ÇÖZEMEZSİN"

AK Parti iktidarının Kastamonu'yu cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarına kavuşturduğunu belirten Tahsin Babaş, şöyle devam etti: "Hükümetimizin Kastamonu'ya yaptığı Havalimanı, Ilgaz Tüneli, bölünmüş yollar gibi dev yatırımlardan sonra Sayın Başbakanımıza yönelik olarak 'Kastamonu'ya çivi çakmadı' demek için bir insanın ya kör ya da vicdansız olması gerekir. Sayın Başbakanımızın ve Sayın Bakanlarımızın bize verdiği destekten rahatsız olan MHP adayı, bizim için 'Başbakanın arkasına sığınıyorlar' demiş ve 'Başbakan mı gelip Kastamonu'daki trafik sorununu çözecek' diye eklemiş. Dedik ya, hangi partinin adayı olduğunu unutuyor. Sanki Kastamonu şehrini 20 yıldır yöneten kendi partisi değilmiş gibi konuşuyor, trafik sorununu 20 yılda çözemediklerini de böylece itiraf etmiş oluyor. Muhalefette kalırsan elbette ki trafik sorununu da, diğer önemli sorunları da çözemezsin. Sadece belirli bir hizmet yapabilirsin, büyük projeleri uygulamaya koyamazsın. Ayrıca bunun yanında güzel bir konuya temas etmiş. Evet, Kastamonu'nun trafik sorununu da Sayın Başbakanımız çözecek! Nasıl mı çözecek; bizim trafik sorununa çözüm olarak hazırladığımız otopark projeleri ile Doğu ve Batı Bulvarları Projesine, biz göreve geldikten sonra her türlü desteği vererek Kastamonu'daki trafik sorununu da yine Sayın Başbakanımız çözecek."

"AK PARTİ'NİN OYLARI ARTTI"

Hayati Hamzaoğlu'nun genel siyasetle ilgili söylemlerine de eleştiri getiren Tahsin Babaş şunları kaydetti: "Hayati Bey, yerel siyaseti bitirmiş, şimdi ulusal siyasetten dem vuruyor. 17 Aralık operasyonlarını kendi işine geldiği taraftan alıp servis ediyor. Adli makamlara intikal etmiş, ancak henüz sonuçlanmamış bir konuda peşin peşin hüküm veriyor. Meğerse kendisi hem hakim olmuş, hem savcı, hem avukat, hem de infaz memuru… Kendisi yargılıyor, kendisi hüküm veriyor, kendisi infaz ediyor. Hükümetin toplum desteğini kaybettiğini iddia ederken de aynı hataya düşüyor. Sanırım bu günlerde ne gazete okuyor, ne televizyon seyrediyor. Bugün tüm anketlerde AK Parti'nin ülke genelinde oyunun arttığı belirtilirken, bunu da herkes bilirken, kendisinin gerçeklerden uzak söylemlerde bulunması, ciddiyetten de uzaklaştığı anlamına geliyor. Aslında yaptığı kendi çalıp kendi oynamaktan başka da bir şey değil"

Seçmenle iyi bir iletişim kurmanın önemine vurgu yapan Tahsin Babaş, rakipleriyle adeta savaşarak seçim kampanyası yürütmeye çalışan eski siyasetçilerin hırsla, hırçınlıkla, saldırganlıkla oy alabileceklerini sanmalarının bir yanılgı olduğunu belirtti. Babaş şunları kaydetti: "Dedikodularla, yalanlarla, bu iş olacak diye düşünenler, böyle yaparak halkı hafife almanın bedelini ağır öderler. Bu tür siyasetçiler, her geçen gün partilerinin oylarını eritip nihayet gerçeklerle yüzleşmek ve kaybetme sendromunu yaşamak zorunda kalırlar. Sevdiğim bir söz vardır; Sesini değil, sözünü yükseltmek gerekir. Bitkileri yaşatan gök gürültüsü değil, yağan yağmurlardır".

Ayrıca Tahsin Babaş, toplantıda mahalle sakinlerinin sorularını da yanıtladı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tahsin Babaş, Hakkındaki İddialara Cevap Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement