Tahsin Babaş'tan Gençlere Ücretsiz İnternet Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Tahsin Babaş'tan Gençlere Ücretsiz İnternet Müjdesi

Tahsin Babaş\'tan Gençlere Ücretsiz İnternet Müjdesi

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, öğrencilerle gençlerin yoğun olarak kullandıkları mekanlarda ücretsiz internet erişim sistemi kuracaklarını kaydetti.

19.03.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, öğrencilerle gençlerin yoğun olarak kullandıkları mekanlarda ücretsiz internet erişim sistemi kuracaklarını kaydetti.

Tahsin Babaş, seçim gezileri kapsamında işçilerle ve yurtta kalan öğrencilerle bir araya geldi. İlk olarak Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Gölköy Orman Fidanlığı'ndaki orman işçilerini ziyaret eden Tahsin Babaş, ardından gün içerisinde şantiye çalışanları ve yurtta kalan öğrencilerle bir araya geldi.

İşçilerle olan görüşmesinde Kastamonu Belediyesi'nde 25 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulunduğunu açıklayan Tahsin Babaş, "Bu süre zarfında Fen İşleri ve KASKİ Müdürlüğü görevinde bulundum. Bu yüzden her zaman işçilerle birlikte görev yaptım. İşçilerin sorunlarını, halini çok iyi bilirim. Hizmet alımı ile çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını da biliyorum. Ben, iktidar partisinden belediye başkanlığına adayım. Sizler, sebat edin ve ümidinizi yitirmeden çalışmalarınıza devam edin. Birlikte görev yaptığımız arkadaşlarıma da şimdiye kadar söyledim. Her zaman sebat edin ve sabırlı olun. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu şimdi kadroya geçtiler ve görevlerine devam ediyorlar. Sizler, bizlerden iş garantisini istiyorsunuz. Çünkü insanlarımız kendilerine iş garantisi sağlandığı zaman hem mutlu olurlar, hem de önünü çok daha iyi görmüş olurlar. Devletimiz bu iş üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu işler, söyleyerek, isteyerek, mutlaka bir gün gerçek oluyor" dedi.

"EN BÜYÜK AMACIM İSTİHDAM"

Başkan seçildiği takdirde her zaman işçilerin yanında olacağını ve onlara destek vereceğini söyleyen Tahsin Babaş, şöyle konuştu: "Ben, hazırladığımız bütün projelerimde istihdamı ön plana çıkarttım. Projelerimizin asıl amacı istihdam alanları oluşturarak işsizliği Kastamonu'da bitirmektir. Ben, seçildiğim zaman kim bana iş istemeye gelmezse, o zaman kendimi başarılı hissedeceğim. İnşallah bunu da başaracağım. En büyük amacımız istihdam oluşturmaktır. Bu yüzden her projemizde istihdamı düşündük ve öyle tasarladık. Buralardan herkes yararlanacak, işsiz kardeşlerimiz çalışacak, kendilerine iş imkanı bulabilecek. Bu kapsamda mevcut Organize Sanayi Bölgesinin karşısına İkinci OSB alanı kuruyoruz. Burası tamamlandığında inşallah 5 bin kişi iş sahibi olacak. İkinci OSB'nin kurulması noktasında iktidar partisinin bir belediye başkan adayı olarak her türlü destek ve imkanı kullanacağım. Çünkü bir şehirde en önemli sorun işsizliktir. Biz de bu işsizliği bitirmeye yönelik somut adımlar atıyoruz. Bir şehirde işsizlik ortadan kalktığı zaman, o şehir gelişmiş, büyümüş ve kalkınmış olur. Bunun yanında şimdiye kadar birlikte çalıştığım işçi kardeşlerimin özlük haklarını her zaman korudum, inşallah bundan sonra da koruyacağım" dedi.

YURTLARA ARSA TAHSİSİ SÖZÜ

1970'li yıllarda asfalt yapınca iyi bir belediyeci olunduğuna dikkat çeken Tahsin Babaş, "Hatta asfalt yaptığınız zaman halk size lakap takardı. Mesela Asfalt Osman diye isim takılırdı. Daha sonra sosyal belediyecilik ortaya çıktı. Bunu da Türkiye'de en güzel şekilde AK Partili belediyeler yapıyor. AK Partili belediyelerde, vatandaşların dünyadaki ihtiyaçlarını karşılamaya ve hatta vefatındaki hizmetleri yerine getirmeye büyük önem veriliyor. İnşallah biz de yerel seçimlerde göreve geldiğimiz takdirde şehrimizi sosyal belediyecilik ile tanıştıracağız" diye konuştu.

İşçileri ziyaret ettikten sonra Candaroğulları Erkek Öğrenci Yurdu, İnci Kız Öğrenci Yurdu ve Konfor Kız Öğrenci Yurdu'nu da ziyaret eden Tahsin Babaş, buradaki ziyaretlerinde belediyede görevde bulunduğu süre zarfında Kastamonu'da öğrenim gören öğrencilere her zaman yardımcı olduğunu belirterek, "Seçildiğimde Kastamonu'da hizmet veren yurtları desteklemek istiyorum. Yeni yapılacak yurtlardan belediyemize talep gelmesi durumunda alt yapının oluşturulmasında destek vereceğiz. Ayrıca yurt yapmak isteyen müteşebbislerimize ucuz arsa tahsisi yapılması için de girişimde bulunacağım. Düşük bedellerle Kastamonu'ya büyük hizmetleri dokunan yurtlarımıza arsa tahsisi yapmamız gerekiyor. Bu müteşebbislerimize giderek veya onların bizden talep etmesi durumunda yurt yapacaklara destek ve imkanlar sunacağız" şeklinde konuştu.

Babaş, "Bugüne kadar görevde bulunduğum sürede hiçbir zaman taşın altına elimi koymaktan çekinmedim. Bir işin sonunda insanlara hizmet yatıyorsa, bu işin sonuna kadar takipçisi oldum ve destek verdim" ifadelerini kullandı.

UCUZ, KONFORLU BARINMA YERLERİ

Kastamonu'nun gelişmesini istediklerini ve bu yüzden şehrin gelişmesi için de en büyük etkenin üniversite olduğunu ifade eden Tahsin Babaş, "Üniversitemizde okuyan çocuklarımıza biz ne kadar fazla imkan sunabilirsek, şehrimize daha fazla öğrenci gelecek ve bununla birlikte ihtiyaç ve talepler de artacak. Şu anda Kastamonu'nun il merkezinde 12 bin civarında öğrencimiz bulunuyor. Bu öğrencilerimizi evlerinde hissettirebileceğimiz mekanların oluşmasına destek vereceğiz. Öğrencilerimiz için ucuz, konforlu ve kullanışlı barınma yerleri oluşturacağız. Öğrencilerin kalabileceği yaşam alanları oluşturarak üniversitemizin gelişmesine katkı sunacağız. Bugüne kadar bu konularda istenilen verim elde edilemedi, ama inşallah bundan sonra bu konular hakkında netice alırız" şeklinde konuştu.

Öğrencilere ve vatandaşlara yardımcı olmak için belediye bünyesinde Sosyal İşler Müdürlüğü kuracaklarını aktaran Tahsin Babaş, "Bu müdürlüğümüzü harekete geçireceğiz. Bu müdürlüğümüzle öğrencilerimize yardımcı olacağız. Çünkü öğrencilerimizin, yani çocuklarımızın, geleceğimizin teminatı olduğunu her platformda söylüyoruz, ama biz inşallah bunu hayata geçireceğiz. Bunun için de oluşturulacak bir bütçeden, öncelikle ihtiyaç sahibi öğrencilerimize, imkanlar dahilinde de diğer öğrencilerimize burslar vermeyi planlıyoruz. İnşallah yapacağımız çalışmalarla Kastamonu'yu sosyal belediyecilikle tanıştıracağız. İnşallah Kastamonu'da ihtiyaç sahibi ailelerimizi koruyup, imkanlar dahilinde geçinmelerini sağlayacak yardımlar yapmak istiyoruz" dedi.

ÜCRETSİZ İNTERNET ERİŞİM HİZMETİ

Öğrenciler ve gençler için de sosyal yaşam alanları kuracaklarını belirten Tahsin Babaş, şöyle konuştu: "Belediyemizin bir hizmeti olarak üniversitelerde, parklarda, yani öğrencilerin veya gençlerin yoğun olduğu bölgelerde ücretsiz internet erişim hizmeti vereceğiz. Çünkü artık herkesinde elinde bir akıllı telefon var. Herkes bu telefonlarla ücretsiz bir şekilde bu bölgelerde internet ağına ulaşabilecek. İnşallah ücretsiz internet erişimini göreve geldiğimiz takdirde kısa sürede yapacağız. Artık günümüzdeki kentler, sosyal etkinlikler bakımından kültüre ve sanata verdikleri önem kadar değer kazanıyor. Kastamonu'da çok fazla eski tarihi konaklarımız var. Bu konaklarımızdan bir tanesini resim evi, bir tanesini tiyatro evi, bir tanesini sanat evi, bir tanesini müzik evi gibi, çeşitli etkinliklerin yapılabileceği mekanlar haline getireceğiz. Buralardan gençlerimiz en verimli bir şekilde yararlanabilecek ve boş vakitlerini burada verimli bir şekilde geçirebilecekler. Öğrencilerimiz, gençlerimiz boş vakitlerinde başka işlerle uğraşmak yerine sanata önem versinler, bir enstrüman çalsın veya öğrensin, bu gibi yararlı işlerle vakit geçirsinler. Bu sayede şehrimizin sanatsal değerleri de ön plana çıkartılmış olacak"

ÖĞRENCİLER İÇİN KÜLTÜR GEZİLERİ

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, konuşmasına şöyle devam etti: "Şehrimizi, diğer illerde en güzel şekilde tanıtacak olan öğrencilerimizdir. Bu yüzden hafta sonları, il içerisinde kültürel ve tarihi özellikleri olan bölgelere turlar düzenlenmesini sağlayacağız. Yani öğrencilerimizi, tutup Pınarbaşı'ndaki kanyona götüreceğiz ve burasını tanımasını sağlayacağız. Şehrimiz için 'Evliyalar Diyarı' diyoruz. Kastamonu'da 17 bin evliyamız var diyoruz. Fakat bu evliyalarımızı, yeri geldiğinde kendi halkımız dahi çok iyi tanımıyor. Hafta sonraları düzenleyeceğimiz gezilerle öğrencilerimize hem evliyalarımızı, hem tarihi ve kültürel yerlerimizi, hem de doğal güzelliklerimizi göstereceğiz. Öğrencilerimiz de gördükleri bu mekanları gittikleri illerde arkadaşlarına, ailesine veya çevresine anlatacak. Biz de belediye olarak inşallah Kastamonu'muzun tanıtımına böyle bir katkı sunacağız. Bu gezi süresince masrafları ise belediyemiz bünyesinden karşılayacağız" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tahsin Babaş'tan Gençlere Ücretsiz İnternet Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement