Taı Pakistan F-16'larını Modernize Etti - Son Dakika
Güncel

Taı Pakistan F-16'larını Modernize Etti

Taı Pakistan F-16\'larını Modernize Etti

16 modernizasyonunu tamamladı.

02.09.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16 modernizasyonunu tamamladı. 2009'da TAI ile Pakistan Savunma Bakanlığı arasında imzalanan bir sözleşme ile yürürlüğe giren program kapsamında, 41 adet F-16 uçağı TAI tesislerinde aviyonik ve yapısal modernizasyonu gerçekleştirildi.

Toplam 70 milyon dolarlık anlaşmada yapılan modernizasyon çalışmalarının yanında TAI, Pakistan Hava Kuvvetleri personeline sınıf ve iş başı eğitimleri de vererek Pakistan Hava Kuvvetleri'nin teknik kabiliyet kazanmasına da katkıda bulundu. Yapılan 'Piece Drive 2' anlaşması doğrultusunda her bir uçakta 1323 adet modifikasyon gerçekleştirildi.

TAI'nin Ankara, Kazan'daki tesislerinde gerçekleştirilen törene aralarında Pakistan Hava Kuvvetleri Kurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Sohail Aman, Pakistan Büyükelçisi Muhammed Haroon Shaukat, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Mehmet Şanver, SSM Sistem Projeleri ve Lojistik Müsteşar Yardımcısı Dr. Faruk Özlü, TAI Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya, TSKGV Genel Müdür Yardımcısı Atilla Gürdere ve TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı'nın da bulunduğu birçok üst düzey yetkili katıldı.

MODERNİZASYON MERKEZİ OLDU

F-16 imalatına 1987'de başlayan TAI, son yıllarda kendi tasarladığı hava araçlarının yanı sıra özgün modernizasyon projeleriyle de dikkat çekiyor. Türkiye'nin yanı sıra Ürdün ve Pakistan F-16 uçaklarını da modernize eden TAI önümüzdeki yıllarda özgün sistem ve tasarımlarla bu pazarda büyümeyi öngörüyor.

PAKİSTAN ANADOLU KARTALI TATBİKATI'NA KATILIYOR

Türkiye ile savunma alanındaki iş birliğini geliştiren Pakistan'a ait F-16'lar Konya'da yapılan Anadolu Kartalı Tatbikatı'na katılıyor. 12 Eylül'e kadar sürecek tatbikatta iki kuvvet arasında iş birliğinin artırılarak geliştirilmesi ve ve birlikte çalışabilirliğin denenmesi hedefleniyor.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilen tatbikata, Pakistan'a ait altı adet F-16 uçağının yanı sıra Türk Hava Kuvvetleri'nin 27 adet F-16 uçağı, iki adet AS-532 helikopteri ve bir adet Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı katılıyor. - Taı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taı Pakistan F-16'larını Modernize Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement