Taksav 19'uncu Tiyatro Festivaline Start Verdi - Son Dakika
Yerel

Taksav 19'uncu Tiyatro Festivaline Start Verdi

Taksav 19\'uncu Tiyatro Festivaline Start Verdi

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali görkemli bir gala gecesiyle başladı.

23.11.2014 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali görkemli bir gala gecesiyle başladı.

Büyük Tiyatro'da gerçekleşen Gala'ya, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tiyatro sanatçıları ve yazarları katıldı. Açılış konuşmasını yapan TAKSAV Genel Başkanı Emin Korkmaz, sanata ve sanatçıya verdiği desteklerden dolayı başta Yaşar, Taşdelen ve festivale destek verenlere teşekkür etti. Bu yıl 19'uncusunu gerçekleştirdikleri tiyatro festivalinin amacının gençleri, yaşlıları, çocukları tiyatroyla buluşturmak ve sevdirmek olduğunu vurgulayan Korkmaz, "Toplumun kültürel ve sanatsal yönde ilerlemesini, daha özgürlükçü, barışçı bir toplumsal yaşamın oluşmasını istiyoruz" dedi.

"ONLAR KAPATTIKÇA BİZ AÇACAĞIZ"

Festival'de Emek Ödülü'nü Doç. Dr. Türel Ezici'ye takdim eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, son yıllarda sanatın ve sanatçının büyük zorluklarla eserlerini sergilediğine, tiyatro perdesi açtığına vurgu yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün o yıllardaki düşük bütçelerle sanata ve sanatçıya verdiği öneme ve yaptığı çalışmalara değinen Yaşar, "Biz, onların oluşturduğu çağdaş toplum emanetine sahip çıkacağız. Tiyatro perdelerini ve salonlarını rant uğruna kapatmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Biz bu gücü Cumhuriyet'ten alıyoruz. Onlar kapattıkça Yenimahalle Belediyesi olarak biz ve Çankaya Belediye Başkanımız Alper Taşdelen ile beraber savaşıp yenilerini açacağız. Göreve geldiğimde belediyemizin bir tiyatro salonu vardı. Biz bu salonu yeniden dizayn ettik. Cumhuriyetimizin Başkent'i Ankara'ya 40 bin metrekarelik, içerisinde çok amaçlı salon, tiyatro, sergi, toplantı, nikah ve düğün salonları bulunan Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'ni kazandırdık. Sanat yönünde çalışmalarımıza her zaman öncelik vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Hayatını kaybeden yazar ve eğitmen Sevda Şener'in anıldığı gala da emek ödülünden sonra Tiyatro Yazarlığı Ödülü Murathan Mungan'a, Onur Ödülü Nedim Saban'a verildi. Teması "Yaşanılır Bir Dünya İçin Sanat" olan festival, Ters Ağaç Kukla Tiyatrosu'nun "Son İncir" adlı oyunuyla perde açtı.

"SEVGİLİ DOKTOR" YENİMAHALLELİLERİ KAHKAHAYA BOĞDU

TAKSAV'ın festival kapsamında seyirciyle buluşturduğu, "Sevgili Doktor" adlı komedi oyunu da seyirciye muhteşem bir akşam yaşattı. Boğaziçi Üniversitesi oyuncularının rol aldığı oyun, Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda gerçekleşirken, oyun beğenildi. Anton Pavloviç Çehov'un kısa oyunları ve öykülerinden oluşan, insan hakları, sınıfsal ayrım, sömürü, ezen-ezilen ilişkilerini mizahi bir dille anlatan oyun, Yenimahalleli tiyatroseverlerden tam not aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taksav 19'uncu Tiyatro Festivaline Start Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement