Taksici Cinayeti Sanıklarına Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi - Son Dakika
Güncel

Taksici Cinayeti Sanıklarına Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

Taksici Cinayeti Sanıklarına Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

İzmir'de, eğlenmek için girdikleri birahaneye kabul edilmeyince gezmek için taksisine bindikleri Mustafa Güngör'ü öldürüp, ardından Kütahya'nın Pazarlar İlçesi'ne götüren F.G. ile N.G. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

11.09.2015 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, eğlenmek için girdikleri birahaneye kabul edilmeyince gezmek için taksisine bindikleri Mustafa Güngör'ü öldürüp, ardından Kütahya'nın Pazarlar İlçesi'ne götüren F.G. ile N.G. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcı iddianamesinde, iki sanığı, işkence ile eziyet çektirerek adam öldürmekle suçladı.

Geçen nisan ayında yaşanan olayda, Kütahya'nın Pazarlar İlçesi'nde, polis ekipleri, içerisindeki kişilerin hareketlerinden şüphelendikleri 35 T 7521 plakalı taksiyi takibe aldı. Takip edildiklerinden haberdar olmayan taksideki iki kişi, sulama göleti yanına geldikleri sırada polisler de yanlarına gitti. Elbiselerinde kan izleri olan zanlıların üzerinde yapılan aramanın ardından taksinin bagajını açan polis, erkek cesedi buldu. Ölen kişinin İzmir'de Çardak Taksi Durağı'na bağlı olarak çalışan 50 yaşındaki Mustafa Güngör olduğu belirlendi.

TAKSİMETRE ÜCRETİ İÇİN ÖLDÜRMÜŞLER

Sanıkların ifadeleri ile polisin araştırmalarından, cinayetin sırrı da çözüldü. İzmir'de oto tamirhanesinde çalışan sanıkların, gece birahanede eğlendikten sonra başka bir birahaneye gittikleri, ancak buraya kabul edilmeyip geri çevrildikleri öğrenildi. Bunun üzerine iki sanığın, müşteri olarak Mustafa Güngör'ün kullandığı taksiye bindikleri saptandı. Taksiyle, Boğaziçi semtinde bir süre dolaşan iki kişinin, ardından Çiçekliköy'e gittikleri GPS kayıtlarından ortaya çıktı. Burada taksimetre ücretinden dolayı çıkan tartışmada ise sanıkların Mustafa Güngör'ü bıçakladıkları ardından da taşla başına vurup öldürdükleri tespit edildi. Cinayet sonrasında F.G. ile N.G., cesetten kurtulmak için ilk olarak Salihli Köprübaşı Barajı'na gittikleri, ancak güvenlik kamerası kayıtlarından korktukları için de memleketleri olan Pazarlar İlçesi'ne kadar gittikleri yine GPS kayıtlarından izlendi. Sanıkların GPS cihazı sandıkları navigasyon aleti ile yine taksimetreyi yerinden söktükleri belirlendi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ

Olay sonrasında soruştarmayı tamamlayan Cumhuriyet savcısı, 5 ay sonra iddianameyi hazırladı. İfadelerinde suçlarını itiraf eden ve cinayetin ayrıntılarıyla anlatan sanıklar F.G. ve N.G. hakkında, işkence ile eziyet çektirerek adam öldürmek suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İki sanığın 7 Ekim tarihinde, Pazarlar İlçesi'nde ağır ceza mahkemesi bulunmamasından dolayı en yakındaki Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacağı öğrenildi. Mustafa Güngör'ün kardeşi Ercan Güngör ise, davanın takipçisi olduklarını ve cezalandırılıncaya kadar da mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksici Cinayeti Sanıklarına Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement