Taksici Cinayeti Zanlıları Birbirlerini Suçladı - Son Dakika
Güncel

Taksici Cinayeti Zanlıları Birbirlerini Suçladı

Taksici Cinayeti Zanlıları Birbirlerini Suçladı

İzmir'den müşteri olarak bindikleri taksinin şoförü 50 yaşındaki Mustafa Güngör'ü gasp edip, öldürmekten haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan 23 yaşındaki F.G. ile 22 yaşındaki N.G.'nin, Uşak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlandı.

08.10.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'den müşteri olarak bindikleri taksinin şoförü 50 yaşındaki Mustafa Güngör'ü  gasp edip, öldürmekten haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan 23 yaşındaki F.G. ile 22 yaşındaki N.G.'nin, Uşak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlandı. İki sanık ifadelerinde birbirlerini suçladı.

Geçen nisan ayında, Kütahya'nın Pazarlar İlçesi'nde, polis ekipleri, içinde iki kişi bulunan 35 T 7521 plakalı taksiden şüphelenip, takibe aldı. Takip edildiklerinden habersiz iki şüpheli Pazarlar ilçesindeki sulama göleti yanına geldikleri taksiden indi. Polis, bu sırada yanlarına gittiği şüpheliler N.G. ve F.G.'nin üzerinde kan lekeleri olduğunu farketti. Bunun üzerine takside arama yapan polis, bagajda bir erkek cesedi buldu. Kanlar içindeki erkek cesedinin İzmir'deki Çardak Taksi Durağı'na bağlı olarak çalışan taksici Mustafa Güngör'e ait olduğu belirlendi. N.G. ve F.G., gözaltına alındı. İki şüpheli sevk edildikleri adliyede tutuklanıp, Simav Cezaevi'ne gönderildi. Katil zanlısı iki kişi hakkında 'işkence ve eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Pazarlar ilçesinde ağır ceza mahkemesi olmadığı için davanın Uşak'ta görülmesine karar verildi.

Davaya bugün, Uşak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmayı öldürülen taksici Mustafa Güngör'ün kardeşleri Ercan Güngör ve Erkan Güngör de izledi.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Polis ve savcılık ifadelerinin okunmasının ardından söz alan sanıklardan F.G., olay gecesi N.G. ile buluştuklarını, üç farklı birahaneye giderek içki içtiklerini, paraları bitince sabaha karşı Kemalpaşa ilçesi yakınlarında gasp etmek amacıyla Mustafa Güngör'ün taksisine bindiklerini belirtip, "Bornova ilçesi Çiçekli Köy Mahallesi yakınlarına gittik. Burada, arkada oturan arkadaşım N.G.'nin boynundan bıçakladığı taksici 'Yandım' diye bağırdı. Bu esnada ben el frenini çekerek, taksiyi durdum. Taksicinin elinde sopa vardı, kapıyı açıp indi. Aramızda boğuşma oldu. Elindeki sopayı alıp, taksiciye vurarak yere düşürdüm. Öldü zannedip, ellerini bağlayarak bagaja taşıdık. Taksinin direksiyonuna ben geçtim. Yolda giderken bira aldık, içerek yola devam ettik. Bir ara durup, bagajı açtığımızda taksicinin ölmediğini farkettik. O sırada ellerini çözmeyi başaran taksici, bagajdan çıkarak bana vurdu. Birlikte yere düştük. N.G., taksiciyi boğazına basarak öldürdü. Cesedi gölete atmak için anlaştık. Ancak, polise yakalandık. Pişmanım" dedi.

Diğer sanık N.G. ise olayı F.G.,'nin planlayıp, cinayeti üzerine attığını söyledi. Gazinoda tanıştıkları kadınlarla ertesi gün eğlenmek için lazım olan parayı bulmak için taksiciyi gasp etmek için kaçırdıklarını ileri süren N.G., "Çiçekliköy'de taksici bize direnince çıkan arbedede yanlışlıkla bıçakladım. F.G., taksicinin üzerindeki paraları aldı, daha sonra ellerini bağladı ve bagaja kapattı. Kütahya'ya doğru yola çıktık, bir süre sonra aracı durdurup, taksiciyi bagajdan çıkardık. Bu sırada N.G., odun parçasıyla taksicinin başına vudu. Kemerini çıkartıp, boğdu. Öldürme olayına ben karışmadım. Daha sonra cesedi göle atmak için yola çıktık, Pazarlar'da polis bizi gördü. Alkollü olduğumuz için aracı karakola çektiler. Taksinin bagajında ceset olduğunu söyledim. Yaptıklarıma pişmanım" dedi.

Mütalasını veren savcı, sanıkların kaçırma, gasp, planlayarak vahşice hislerle öldürme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi. Ercan Güngör ve Erkan Güngör kardeşler ise ifadelerinde sanıkların yalan söylediğini belirtip, ağabeylerinin 200 lirasının gasp edildiğini belirtti. Sanık avukatları ise müvekkillerinin etkin pişmanlıktan yararlanmaları, olay günü üzerilerindeki kıyafetlerle ilgili biyolojik raporların istenmesi ve yazılı savunma talebinde bulundu. Sanık vekillerinin bu talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

İfadelerin alınmasıın ardından mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksici Cinayeti Zanlıları Birbirlerini Suçladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement