Taksici Cinayeti Zanlılarına Ceza Yağdı - Son Dakika
Güncel

Taksici Cinayeti Zanlılarına Ceza Yağdı

Taksici Cinayeti Zanlılarına Ceza Yağdı

İzmir'den müşteri olarak bindikleri taksinin şoförü 50 yaşındaki Mustafa Güngör'ü gasp edip, öldürmek suçlamasıyla Uşak'ta yargılanan 23 yaşındaki Fatih Gürpınar ile 22 yaşındaki Nurullah Günel, 'cinayet'ten ağırlaştırılmış ömür boyu, 'yağma, hürriyeti yoksun bırakma, mala zarar vermek' suçundan da 17'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

20.10.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'den müşteri olarak bindikleri taksinin şoförü 50 yaşındaki Mustafa Güngör'ü gasp edip, öldürmek suçlamasıyla Uşak'ta yargılanan 23 yaşındaki Fatih Gürpınar ile 22 yaşındaki Nurullah Günel, 'cinayet'ten ağırlaştırılmış ömür boyu, 'yağma, hürriyeti yoksun bırakma, mala zarar vermek' suçundan da 17'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen Nisan ayında, Kütahya'nın Pazarlar İlçesi'nde, polis ekipleri, içinde 2 kişi bulunan 35 T 7521 plakalı taksiden şüphelenip, takibe aldı. Takip edildiklerinden habersiz 2 şüpheli, Pazarlar İlçesi'ndeki sulama göleti yanına geldikleri taksiden indi. Polis, bu sırada yanlarına gittiği şüpheliler Fatih Gürpınar ve Nurullah Günel'in üzerinde kan lekeleri olduğunu fark etti. Bunun üzerine takside arama yapan polis, bagajda bir erkek cesedi buldu. Kanlar içindeki erkek cesedinin İzmir'deki Çardak Taksi Durağı'na bağlı olarak çalışan taksici Mustafa Güngör'e ait olduğu belirlendi. Fatih Gürpınar ve Nurullah Günel, gözaltına alındı. İki şüpheli sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp, Simav Cezaevi'ne gönderildi. Gürpınar ve Günel hakkında, 'işkence ve eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Pazarlar İlçesi'nde Ağır Ceza Mahkemesi olmadığı için davanın Uşak'ta görülmesine karar verildi.

Uşak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ikinci duruşmasında sanıklardan Fatih Gürpınar, "Yaptığım olaydan dolayı çok pişmanım" dedi. Diğer sanık Nurullah Günel ise "İstemeyerek de olsa olayın içinde bulundum. Pişmanım" ifadesini kullandı.

SANIKLARA CEZA YAĞDI

Sanık avukatlarının savunmasının ardından mahkeme heyeti verdiği aradan sonra kararı açıkladı. Her iki sanık da taksici Mustafa Güngör'ü feci şekilde döverek öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu; ayrıca yağma suçundan 8 yıl 8 ay, hürriyeti yoksun bırakma suçundan 8 yıl ve mala zarar vermek suçundan 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma çıkışında basın açıklaması yapan maktulün avukatı İzmir Barosu'ndan Halil İbrahim Uslusoy, "Geçtiğimiz Mart ayında cani bir olay sonucunda hayvani duygularla ve canavarca hislerle öldürülen taksi şoförü Mustafa Güngör için açılan davada sanıklar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldılar. Bugün Uşak Adliyesi'nde verilen bu kararla adalete olan güven bir kez daha tazelenmiş oldu" dedi.

KARDEŞLERİ CEZALARDAN MEMNUN

Öldürülen taksi şoförü Mustafa Güngör'ün kardeşi Ercan Güngör, "Sanıklar istediğimiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını aldılar. İnşallah bundan sonra hiçbir taksici cinayeti olmaz. Bu emsal bir karar olur. Hak ettikleri cezayı buldular" diye konuştu. Öldürülen Güngör'ün bir diğer kardeşi Erkan Güngör ise "Verilen kararla abimin mezarında rahat uyuyacağından eminim. Türk adaletinin yerine geldiğini düşünüyorum. Böyle olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.

'ÖLÜMÜ HAK ETMEMİŞTİ'

Öldürülen taksici Mustafa Güngör'ün meslektaşı ve yakın arkadaşı olan İzmir'de taksicilik yapan Kadri Pehlivan da mahkemeyi izlemeye geldi, Pehlivan karar sonrasında, "Öldürülen Mustafa, hem arkadaşım, hem meslektaşım hem de aynı mahallenin çocuklarıyız. Sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Çok iyi bir insandı. Onu öldürenler cebindeki parayı, altındaki taksiyi istese verirdi. Ölüme layık bir insan değildi. Ölümü hak etmemişti" dedi. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksici Cinayeti Zanlılarına Ceza Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    18:49 Adana'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 57 öğrenci katıldı ve birincilik için ter döktü. Yarışmanın birincisi Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Bölge birincileri, İstanbul'da yapılacak olan büyük finale katılmaya hak kazandı.

  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi
    18:44 Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan'ın cenazeleri köye getirildi. Cenazeler, yapılan cenaze namazının ardından Kangırlı köyü mezarlığında defnedildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan kepçe operatörü ise jandarma tarafından tutuklandı.

  • Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı
    18:43 Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı

    Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nden çalınan motosikletin şüphelisi, polis tarafından gözaltına alındı. Hırsızlık Büro ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelinin eşkalini belirledi. Motosiklet, çekici ile yediemin otoparkına çekildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti
    18:37 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti.

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    18:31 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açılırken meydana gelen toprak kayması sonucu Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Cenaze töreni köy camiinde yapıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı
    18:29 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili olarak yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, olayın şüphelilerinin yakalanmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ederek, Bulancak esnafına ve olayda yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement