Taksiciler Türkiye'nin 'En'lerini Seçiyor - Son Dakika
Güncel

Taksiciler Türkiye'nin 'En'lerini Seçiyor

Taksiciler Türkiye\'nin \'En\'lerini Seçiyor

Bağcılar Belediyesi ile Onur’un Taksisi Programı’nın işbirliğiyle hayata geçirilen Türkiye’nin En’leri Projesi, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi’nde düzenlenen basın toplantısıyla başladı.

19.03.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi ile Onur'un Taksisi Programı'nın işbirliğiyle hayata geçirilen Türkiye'nin En'leri Projesi, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nde düzenlenen basın toplantısıyla başladı. Proje kapsamında 39 ilçedeki taksi duraklarına kurulacak sandıklarda oy kullanacak olan 36 bin taksici esnafı, 45 değişik kategoride Türkiye'nin En'lerini seçecek.

Sosyal ve kültürel projeleriyle tanınan Bağcılar Belediyesi, İstanbul'u ve kent sakinlerini en iyi tanıyan taksici esnafıyla birlikte önemli bir projeye daha imza atıyor. Taksici Esnafı, 39 ilçede konulacak sandıklarda kullanacakları oylarla alanında en iyi olan isimleri belirleyecek. Taksici esnafının aralarında sanat, siyaset, spor, edebiyat, televizyon, radyo, kültür, sanat ve iş dünyasının da bulunduğu 45 kategoride kullanacağı oylarla Türkiye'nin En'lerini seçecek. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, taksiye binerek tur attıktan sonra sandık başına geçerek İstanbul Taksiciler Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Silahyürekli ile birlikte ilk oyu kullandı.

TAKSİCİLER, 45 KATEGORİDE OY KULLANACAK

Bağcılar Belediyesi ile Onur'un Taksisi Programı işbirliğiyle hayata geçirilen proje bir ilk olarak dikkat çekiyor. Bir şehri en iyi tanıyan ve A'dan Z'ye her konuda bilgi sahibi olan 'Taksici Esnafı' Türkiye'nin enlerini seçecek. Proje kapsamında İstanbul'un 39 ilçesindeki 150 taksi durağına sandık konulacak. Her gün yüzlerce insanı işine, evine, eşine ve çocuklarına kavuşturan taksici esnafı bu kez de sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunacak. Dünyanın en önemli metropolleri arasında yer alan İstanbul'daki ulaşımın yükünü taşıyan 36 bin taksici esnafı kullanacakları oylarla 46 değişik kategorideki başarılı isimleri belirleyecek. Aralarında sanat, siyaset, iş, edebiyat, spor, televizyon, radyo dünyasının başarılı isimlerini belirleyecek olan taksici esnafı 45 kategoride oylarını kullanacak.

Bağcılar Belediyesi ile Karadeniz FM'de yayınlanan taksici esnafına yönelik program olan "Onur'un Taksisi" işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında seçilecek 'enler', ödüllerine 7 Nisan 2015 (Salı) günü Grand Cevahir Otel'de düzenlenecek olan ve tanınmış isimlerin de katılacağı 3.Taksiciler Ödül Töreni'nde kavuşacak.

İLK OY BAŞKAN ÇAĞIRICI'DAN

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,ülkemizin her alanda hak ettiği yere ulaşması için mesleğinde başarılı olan isimlere ihtiyaç bulunduğunu ifade etti. Başarılı isimlerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğinin önemine dikkat çeken Başkan Çağırıcı, taksici esnafıyla birlikte anlamlı bir projeyi daha başlattıklarını belirtti. Taksici esnafının 24 saat hayatın içerisinde olduğunu ifade eden Çağırıcı, şöyle konuştu: "

"Gündemi en sıcak tutan taksici esnafımızla birlikte Türkiye'nin en'lerinin seçileceği kapsamlı bir proje hazırladık. Yurt dışından ve yurt içinden gelen yakınlarımız, tanıdıklarımız ilk olarak onlarla tanışıyor. Bu anlamda taksici esnafı iyi bir sınav vermektedir. İstanbul'da hizmet veren 18 bin taksi var. Bu da 60-70 bin kişilik bir aile anlamına geliyor."

Çağırıcı, taksicilerin merkezinin de Bağcılar'da Oto Center ve İSTOÇ'da olduğunun altını çizerek, "Kenti ve yaşayan herkesi çok iyi tanıyan taksici esnafının sağduyusuna ve yeteneğine güveniyoruz. Onların mesleğinde en iyi olanı seçeceklerine inanıyoruz" dedi.

"ÇIKACAK NETİCEYİ HERKES TAKİP ETSİN"

İstanbul Taksiciler Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Silahyürekli de konuşmasında, "Türkiye'nin ve dünyanın nabzının attığı yer taksici esnafının olduğu yerdir. Lütfen bu oylamadan çıkacak neticeyi herkes takip etsin. Türkiye'nin gündemini taksicilerin belirlediğini herkes görecektir." dedi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can ise Başkan Çağırıcı'ya Atatürk Havalimanı taksici esnafını tercih ettikleri için teşekkür etti. Can, "Taksiciler ve berberler Türkiye'nin siyaset gündemini de çok iyi tutarlar" dedi.

Berlin Taksiciler Birliği Başkanı Ertan Uçar da gurbetteki 11 bin 500 taksici esnafının selamını getirdiğini kaydetti. Basın toplantısına, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı, Atatürk Havalimanı Emniyet Müdür Yardımcısı Gürhan Kaya, İstanbul Taksiciler Vakfı Başkanı Güneş Taş'ın yanı sıra çeşitli ilçe taksiciler kooperatif başkanları, taksiciler ve basın mensupları katıldı.

"HAYIRLI OLSUN" DİYEREK OYLARINI KULLANDILAR

Toplantı sonunda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bir taksinin direksiyonuna geçerek kısa süreli tur attıktan sonra sandık başına geçerek kooperatif başkanları ve taksicilerle birlikte oy kullandı. Atatürk Havalimanı'ndaki tek kadın gazeteci olan Hilal İzgördü'de 'Hayırlı olsun' diyerek oyunu kullananlar arasındaydı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taksiciler Türkiye'nin 'En'lerini Seçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement