Takside Çocuk Cenazesi Taşınması Olayına Sivas'tan Açıklama - Son Dakika
Güncel

Takside Çocuk Cenazesi Taşınması Olayına Sivas'tan Açıklama

Sivas Belediyesi, tedavi gördüğü hastanede ölen ve cenaze aracı verilmediği için taksiyle Iğdır'a götürülen 4 yaşındaki Diyar Gürcan ile ilgili açıklama yaptı.

04.08.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Belediyesi, tedavi gördüğü hastanede ölen ve cenaze aracı verilmediği için taksiyle Iğdır'a götürülen 4 yaşındaki Diyar Gürcan ile ilgili açıklama yaptı. Belediye, saat 02.00 sıralarında başvuru yapan aileye, araçların görevde olduğu ve saat 07.00 itibariyle aracın hazır olacakları bilgisi verildiği halde, bunun kabul edilmediği belirtildi.

Sivas'ta tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayan Diyar Gürcan'ın cenazesi, ambulans ve cenaze aracı verilmediği iddiasıyla taksi ile babasının kucağında memleketi Iğdır'a götürüldü. Babası Mücahit Gürcan'ın kendilerine ambulans ve cenaze aracı tahsis edilmediğini söylemesi üzerine Sivas Belediyesi açıklamada bulundu. Belediye ailenin cuma günü sabaha karşı saat 02.00 sıralarında Mezarlıklar Müdürlüğü'ne başvurarak  cenaze aracı tahsis edilmesini istediği belirtildi. Belediyenin uzun mesafelere cenaze taşıyan 2 aracının bulunduğu belirtilen açıklamada, bunların 2'sinin de il dışında görevde olduğu, ancak saat 07.00 itibariyle kentte hazır bulunacaklarının belirtildiği, aileye cenazenin hiç bir ücret istenmeden sabah götürülmesi önerisinde bulunulduğu belirtildi. Belediye açıklamasında ailenin bu öneriyi kabul etmeyerek cenazeyi götürdüğü kaydedildi.

"HASTANENİN SORUMLULUĞU YOK"

Iğdır'da havale geçirerek hastaneye kaldırılan Diyar Gürcan'ın daha sonra Konya'ya sevk edildiği, oradan 30 Temmuz günü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne sevkinin yapıldığını ancak, menenjit teşhisi konulan çocuğun kurtarılamadığı bildirildi. Bu tür durumlarda ambulans tahsisi yapılmadığı, belediyeden ailelerin cenaze taşıma aracı tahsisi isteyebildiği belirtildi. Hastanenin sadece sahipsiz cenazeler konusunda taşıma hizmeti için devreye girdiği ifade edildi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Takside Çocuk Cenazesi Taşınması Olayına Sivas'tan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement