Taksim'de Tulum ve Akordiyonlu Tanıtım İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

Taksim'de Tulum ve Akordiyonlu Tanıtım İlgi Gördü

Bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan Artvin Tanıtım Günleri öncesinde İstiklal Caddesi’nde yapılan akordiyonlu ve tulumlu tanıtım gösterisi büyük beğeniyle izlendi.

12.04.2015 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek olan Artvin Tanıtım Günleri öncesinde İstiklal Caddesi'nde yapılan akordiyonlu ve tulumlu tanıtım gösterisi büyük beğeniyle izlendi.

Artvin Tanıtım Günleri 16-19 Nisan tarihleri arasında Feshane Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Artvin Valiliği, Artvin Vakıfları, Federasyonları ve Dernekleri, Artvin'i ikinci kez İstanbul'a taşıyacak. 16-19 Nisan tarihleri arasında Feshane Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek Artvin Tanıtım Günleri, İstanbul'daki Artvinlileri, memleket hasreti çekenleri ve Artvin kültürüne ilgi duyanları bir araya getirecek. Artvin, siyasetçileri, bürokratları, sanatçıları, akademisyenleri, sporcuları, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve halkın da desteğiyle gerçekleşecek Artvin Tanıtım Günleri'nde camileri, kiliseleri, kaleleri ve kemer köprüleriyle bölgede yaşamış bütün uygarlıkların izlerini taşıyan Artvin, İstanbul'da canlandırılacak.

Feshane'de yapılacak tanıtım etkinliğinin duyurulması amacıyla Taksim İstiklal Caddesi üzerinden bir dizi etkinlik yapıldı. Galatasaray Lisesi'nin önüne kadar kortej eşliğinde yürüyen Artvinliler akordiyon ve tulum eşliğinde yöresel oyunlarını sergileyerek göz doldurdu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin ardından yapılacak programa ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Artvin Dernekler Federasyonu adına açıklamayı yapan Metin Kar, "Bu etkinliğimiz için bugün burada bir tanıtım çalışması yaptık. Bu çalışma kapsamında 16 Nisan resmi açılış töreninde Funda Arar konserimiz var Perşembe akşamı. Cuma akşamı Şükriye Tutkun konserimiz var. Cumartesi ve Pazar günü çok farklı ve çok çeşitli etkinliklerimiz var ve bunlar ilk defa İstanbul'a taşınmış olacak. Yani kısacası biz Artvin'i bu yıl tüm kurumlarıyla, tüm katılımcılarıyla Artvin'i İstanbul'a taşıyarak Karadeniz'in incisi olan saklı kalmış tüm güzelliklerini, tüm doğal özelliklerini buraya taşıyarak Artvin'i yakından tanımak isteyen hemşehrilerimizi ve diğer tüm vatandaşlarımızı, Artvin'e ilgi duyan herkesi bekliyoruz" dedi.

Öte yandan, unutulmaya yüz tutmuş köy düğünlerini de hatırlatmak amacıyla 18 Nisan Cumartesi günü saat 12.00'de gerçek bir Geleneksel Artvin Düğünü gerçekleştirilecek. Artvin'den özel olarak getirilen atlar, köy evini temsilen yapılan platform, aksesuarlar, kostümler ve oluşturulacak konvoy ile her şey aslına uygun yapılacak.

Gerçek bir çiftin evleneceği düğünün nikahını ise kendisi de bir Artvinli olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıyacak. Saatler 15.00'i gösterdiğinde ise daha önce Artvin'de 5 bin kişinin yer aldığı Atabarı Rekor Denemesi, Feshane'de 20 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taksim'de Tulum ve Akordiyonlu Tanıtım İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement