Son dakika Taksim haberleri, Taksim son dakika, son dakika Taksim

Son Dakika Taksim Haberleri

  • Taksim'de sevgilisini başka bir kadının yanında yakalayınca sinir krizi geçirerek saldırdı
    10:45 Taksim'de sevgilisini başka bir kadının yanında yakalayınca sinir krizi geçirerek saldırdı

    Taksim'de bir genç kadın, sevgilisini başka bir kadının yanında görünce sinir krizi geçirerek saldırdı. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kavga sakinleştirildi. Olay kameralara yansırken, taraflar birbirlerinden şikayetçi olmadı.

  • İstanbul bu hafta birçok etkinlikle sanatseverleri ağırlayacak
    17 Mar İstanbul bu hafta birçok etkinlikle sanatseverleri ağırlayacak

    İstanbul bu hafta, geniş bir yelpazede birbirinden farklı etkinliklerle, yerli ve yabancı sanatçıların katıldığı konser, sergi, tiyatro gösterisi ve performanslara sahne olacak.

  • Şişhane'de yankesiciye film gibi suçüstü kamerada - Kadın hırsızı polis kolundan yakaladı
    17 Mar Şişhane'de yankesiciye film gibi suçüstü kamerada - Kadın hırsızı polis kolundan yakaladı

    Şişhane Meydanı'nda kadınların yanına yaklaşarak çantalarından telefonlarını çalan bir yankesici, Güven Timleri tarafından suçüstü yakalandı. Kadın polisler tarafından yakalanan hırsız tutuklandı.

  • Şişhane Meydanı'nda yankesici kadın suçüstü yakalandı
    17 Mar Şişhane Meydanı'nda yankesici kadın suçüstü yakalandı

    Şişhane Meydanı'nda kadınların yanına yaklaşarak çantalarından telefonlarını çalan bir yankesici, güven timleri tarafından suçüstü yakalandı. Kadın memurlar tarafından yakalanan yankesici tutuklanırken, yaşananlar kameralara yansıdı. Olayın detayları haberimizde.

  • TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Büyük İstanbul Buluşması'na çağrı yaptı
    14 Mar TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Büyük İstanbul Buluşması'na çağrı yaptı

    Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, 16 Mart'ta İstanbul'da yapılacak Büyük İstanbul Buluşması'na çağrı yaparak, şiddetsiz, güvenli ve güvenceli bir sağlık ortamı için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. TTB ve tabip odaları, 14 Mart Tıp Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde hekimlerin 14 acil talebini paylaştı. Ayrıca, kent meydanlarına çelenkler bırakılarak, yaşamını yitiren hekimler ve sağlık emekçileri için saygı duruşunda bulunuldu. TTB Başkanı Korur Fincancı, Taksim'de yaptığı açıklamada, hekimlerin değersizleştirildiği koşullarda halkın sağlık hakkı için mücadele edeceklerini vurguladı. TTB'nin acil talepleri arasında sağlıkta şiddet yasa teklifi, güvenli çalışma ortamları için mekansal önlemler, hekimlere ek gösterge üst sınırının yükseltilmesi ve adaletli bir vergi sistemi yer alıyor.

  • Sağlık çalışanları Tıp Bayramı'nda Taksim'de çelenk bıraktı
    14 Mar Sağlık çalışanları Tıp Bayramı'nda Taksim'de çelenk bıraktı

    Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası (İTO) üyesi sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Taksim'de bulunan Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve TTB üyeleri, karanfiller ve çelenklerle birlikte Taksim Cumhuriyet Anıtı'na yürüdü ve burada bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. İTO Yönetim Kurulu üyesi Dr. Saffet Ercan, basın açıklamasını okudu.

  • İstanbul'da polis ekipleri tarafından huzur uygulaması yapıldı
    14 Mar İstanbul'da polis ekipleri tarafından huzur uygulaması yapıldı

    İstanbul'un çeşitli ilçelerinde gerçekleştirilen huzur uygulamasında, polis ekipleri araçları durdurarak detaylı arama yaparken sürücü ve yolcuların kimliklerini kontrol etti. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde yapılan uygulamalarda ise araç sürücülerinin belgeleri incelendi ve yolcuların kimlik kontrolleri yapıldı.

  • Türk Nefroloji Derneği, böbrek hastalıklarına ve yaygınlığına dikkati çekti Açıklaması
    13 Mar Türk Nefroloji Derneği, böbrek hastalıklarına ve yaygınlığına dikkati çekti Açıklaması

    Türk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız, Türkiye'de yılda yaklaşık 3 bin 500'ün üzerinde böbrek nakli gerçekleştirildiğini ve bunun yaklaşık yüzde 10'unun yurt dışından gelen hastalara sağlık turizmi kapsamında uygulandığını söyledi.

  • 'Ulaşılabilir İstanbul İçin Tam Yol İleri' Sunumunda Konuşan İmamoğlu: 'Bu İş Yaptırmama Zihniyetini, 5 Yıl Boyunca Her Seferinde Mağlup Ettik'
    13 Mar 'Ulaşılabilir İstanbul İçin Tam Yol İleri' Sunumunda Konuşan İmamoğlu: "Bu İş Yaptırmama Zihniyetini, 5 Yıl Boyunca Her Seferinde Mağlup Ettik"

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘10 x 10 = 100 Büyük Proje’ toplantılarının beşincisini gerçekleştirdi. Kendi dönemlerinde tamamladıkları hatla İstanbul’daki raylı sistem uzunluğunu 367 kilometreye çıkardıklarını belirten İmamoğlu, “Bu iş yaptırmama zihniyetini, 5 yıl boyunca her seferinde mağlup ettik, bundan sonra da mağlup etmeye devam edeceğiz. Halbuki bizim isteğimiz, galibiyet-mağlubiyet değil. Omuz omuza yapalım. Birlikte açılış yapalım. Biz bakanlığın yaptığı açılışa gidelim. Onlar bizim yaptığımız açılışa gelsin. Allah aşkına Büyükşehir Belediyesi de milletin bakanlık da milletin. Yani kimin malını kiminden kaçırıyorsun? Kimin parasını kimden esirgiyorsun? ‘Allah'tan korkun’ diyorum. Ramazan gününde dua ediyorum. Allah sizi ıslah etsin. Göreceksiniz, hiçbir işimizin önünde duramayacaklar” dedi.

  • Faslı yolcunun ölümüne neden olan taksici hakim karşısında: 'Şahsa zarar verme gibi bir niyetim yoktu, keşke o gün işe çıkmasaydım da böyle olmasaydı'
    13 Mar Faslı yolcunun ölümüne neden olan taksici hakim karşısında: "Şahsa zarar verme gibi bir niyetim yoktu, keşke o gün işe çıkmasaydım da böyle olmasaydı"

    Faslı yolcunun ölümüne neden olan taksici hakim karşısında: "Şahsa zarar verme gibi bir niyetim yoktu, keşke o gün işe çıkmasaydım da böyle olmasaydı" Beyoğlu'nda taksiye binmek için el kaldıran Fas uyruklu Jamal Doumane'yi taksiye almadığı, bunun üzerine aracın bagaj kısmına vuran Doumane'yi...

  • Beyoğlu'nda Taksici, Fas Uyruklu Yolcuyu Darp Ederek Ölümüne Neden Olduğu İddiasıyla Yargılanıyor
    13 Mar Beyoğlu'nda Taksici, Fas Uyruklu Yolcuyu Darp Ederek Ölümüne Neden Olduğu İddiasıyla Yargılanıyor

    Beyoğlu'nda taksiye binmek isteyen Fas uyruklu Jamal Doumane'yi taksiye almayan ve ardından darp ederek ölümüne neden olduğu iddia edilen taksici Doğan Güç, hakim karşısına çıktı. Sanık, duruşmada özür diledi ve olayın kendisinin isteği dışında geliştiğini belirtti. Duruşmada, Doumane'nin eşi ve kızı da müşteki olarak hazır bulundu. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve dosyanın mütalaasının hazırlanması için Cumhuriyet Savcısı'na gönderilmesine hükmetti.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Ayasofya Camisi'ni tekrar cami olarak ibadete açan bir iktidarın mensuplarıyız
    12 Mar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Ayasofya Camisi'ni tekrar cami olarak ibadete açan bir iktidarın mensuplarıyız

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ümraniye Tatlısu Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan Hoca Esman ve Emine Aker Camisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, camilerin ve mescitlerin bir ülkenin İslami görüntüsünün en temel simgeleri olduğunu belirtti. Ayrıca, Ayasofya Camisi'nin tekrar cami olarak ibadete açılmasının ve Taksim'de yapılacak cami projesinin milletin isteği doğrultusunda gerçekleştirildiğini vurguladı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise hayırseverin bağışları ve belediyenin katkılarıyla 2019'dan bu yana 18 cami yaptıklarını ifade etti.

  • Beyoğlu Belediyesi İftar Sofralarında Binlerce İstanbulluyu Ağırlayacak
    11 Mar Beyoğlu Belediyesi İftar Sofralarında Binlerce İstanbulluyu Ağırlayacak

    Beyoğlu Belediyesi, Hasköy Sahil ile birlikte ilçenin meydanlarında ve sokaklarında kuracağı iftar sofralarında binlerce İstanbulluyu ağırlayacak. Vatandaşlar ayrıca 30 gün boyunca Ramazan ayının ruhuna uygun olarak düzenlenecek etkinliklerle de unutulmaz bir Ramazan geçirecek.

  • İstanbul'daki camilerde ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı
    10 Mar İstanbul'daki camilerde ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı

    İstanbul'daki camilerde ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı. Eyüp Sultan, Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih ve Büyük Çamlıca camileri başta olmak üzere kentteki camiler, kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk her yaştan çok sayıda vatandaşla doldu. Ayasofya ve Taksim camilerinde ise yerli ve yabancı Müslüman turistlerin katılımıyla ilk teravih namazı eda edildi. Mahyaların ışıkları da camilere asıldı.

  • İstanbul Bu Hafta Sanat Dolu Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak
    10 Mar İstanbul Bu Hafta Sanat Dolu Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak

    İstanbul bu hafta, geniş bir yelpazede birbirinden farklı etkinliklerle, yerli ve yabancı sanatçıların katıldığı konser, sergi, tiyatro gösterisi ve performanslara sahne olacak. İstanbul Devlet Tiyatrosu ve Şehir Tiyatroları'nda birçok oyun izleyiciyle buluşacak. Ayrıca sinema gösterimleri, konserler ve sergiler de haftanın programında yer alıyor. İstanbul'da sanat dolu bir hafta geçirebilirsiniz.

  • Beyoğlu'nda Kadınlar Günü Yürüyüşüne İzin Verilmedi
    08 Mar Beyoğlu'nda Kadınlar Günü Yürüyüşüne İzin Verilmedi

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yapmak isteyen gruplara izin verilmedi. İstanbul Valiliği kararıyla polis, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne çıkan yolları trafiğe kapattı. Meral Danış Beştaş da Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bekleyen gruba katıldı. Grup, Beyoğlu Belediyesi Cihangir Semt Konağı'na kadar yürüdü ve çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜGVA 7. Gençlik Buluşması'nda konuştu: (3)
    08 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜGVA 7. Gençlik Buluşması'nda konuştu: (3)

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e cesaret ve destek veren Amerika ve Avrupa devletlerinin tarihe kadın ve çocuk katillerinin hamisi olarak kaydolduklarını belirterek, "Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir'
    08 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimini katil olarak nitelendirdi. Erdoğan, gençlere hitap ederek, Türkiye'nin geleceğini gençlere emanet ettiğini ve onların kendilerini geleceğe hazırlamalarını istedi. Ayrıca, Filistin'e yapılan insani yardımların devam ettiğini ve Gazze'deki katliamlara karşı durulması gerektiğini vurguladı.

  • Albaraka Türk Uluslararası 6. Hat Yarışması'ndan ödüllü eserlerin sergisi açıldı
    08 Mar Albaraka Türk Uluslararası 6. Hat Yarışması'ndan ödüllü eserlerin sergisi açıldı

    Albaraka Türk Uluslararası 6. Hat Yarışması'nın ödüllü eserlerinden oluşan 'Güzel Ahlak' isimli sergi, Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiye Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, Taksim Camii İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Altan Elmas ile birçok sanatsever katıldı. Yarışmaya 15'ten fazla ülkeden 200'ün üzerinde eserle başvurulduğu belirtilirken, sergi 7 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • İstanbul Valiliği, Dünya Kadınlar Günü eylemleri nedeniyle Taksim ve Şişhane istasyonlarını kapattı
    08 Mar İstanbul Valiliği, Dünya Kadınlar Günü eylemleri nedeniyle Taksim ve Şişhane istasyonlarını kapattı

    İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla güvenlik önlemleri kapsamında M2 Yenikapı-Hacıosman metrosunun Taksim ve Şişhane istasyonlarını kapatma kararı aldı.

  • Taksim Camii Ramazan Hazırlıklarına Gül Suyuyla Başladı
    07 Mar Taksim Camii Ramazan Hazırlıklarına Gül Suyuyla Başladı

    İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan Taksim Camii, ramazan ayı öncesi yapılan hazırlıklar kapsamında gül suyuyla yıkandı. Cami ve çevresinde gerçekleştirilen temizlik ve kokulandırma işlemlerinin ardından caminin içi ve dışı gül suyuyla yıkandı. Ramazan boyunca vatandaşların daha hijyenik ve ferah bir ortamda ibadet edebilmesi için Taksim Camii ve Külliyesi'nde çeşitli dini, kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlenecek.

  • Taksim Camii Ramazan'a Hazır
    07 Mar Taksim Camii Ramazan'a Hazır

    İstanbul'un sembollerinden Taksim Camii, Ramazan ayına özel temizlik ve kokulandırma çalışmalarıyla hazırlandı. Cami ve Külliyesi'nde ay boyunca dini, kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlenecek.

  • Trabzon'da 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 13 kişi yakalandı
    05 Mar Trabzon'da 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 13 kişi yakalandı

    Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, aralarında 4 ayrı suçtan toplam 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan T.Ç'nin de olduğu 13 kişinin yakalandığı belirtildi. Yakalanan hükümlülerin cezaevine teslim edildiği ifade edildi.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Meram Sitesi sakinleriyle buluştu
    03 Mar Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Meram Sitesi sakinleriyle buluştu

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Meram Sitesi sakinleriyle bir araya geldi. Günel, hizmetlerini artırmak için destek istedi.

  • Galatasaray, Beşiktaş Derbisinde Kadroda Değişiklik Yaptı
    03 Mar Galatasaray, Beşiktaş Derbisinde Kadroda Değişiklik Yaptı

    Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, Beşiktaş derbisinde kadroda tek değişiklik yaparak Mauro Icardi'yi sahaya sürdü. Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ise sakatlık ve ceza nedeniyle kadroda yer almadı. Yedek kulübesinde ise genç oyuncular görev bekledi. Yaklaşık 2 bin Galatasaray taraftarı da deplasman tribününde takımlarını destekledi.

  • Polis araya girdi! Beşiktaş ve Galatasaray taraftarları arasında gerginlik
    03 Mar Polis araya girdi! Beşiktaş ve Galatasaray taraftarları arasında gerginlik

    Beşiktaş'ın Galatasaray'ı ağırlayacağı maç öncesi taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Taksim'deki Gezi Parkı'nda toplanan Galatasaray taraftarları, Tüpraş Stadyumu'na götürülürken, Beşiktaş taraftarlarıyla aralarında sözlü atışmalar yaşandı. Polis, iki takım taraftarlarının karşılaşmasını engellemek için barikatlarla güvenlik kordonu oluşturdu. Olayların büyümesini engellemek için çevik kuvvet ve TOMA aracı devreye girdi.

  • İstanbul Bu Hafta Sanat Dolu Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak
    03 Mar İstanbul Bu Hafta Sanat Dolu Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak

    İstanbul bu hafta, geniş bir yelpazede birbirinden farklı etkinliklerle, yerli ve yabancı sanatçıların katıldığı konser, sergi, tiyatro ve performanslara sahne olacak. İstanbul Devlet Tiyatrosu, Şehir Tiyatroları, İstanbul Devlet Opera ve Balesi gibi kurumlar tarafından sahnelenecek oyunlar ve operalar, müzisyenlerin konserleri, atölye etkinlikleri ve devam eden sergilerle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

  • İmamoğlu: Kanal İstanbul Meselesini Milletin Zihninden Söküp Atacağız
    03 Mar İmamoğlu: Kanal İstanbul Meselesini Milletin Zihninden Söküp Atacağız

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, tarihi Haliç Tersanesi’nin bir bölümünde hayata geçirilen ‘İstanbul Sanat’ın açılışını gerçekleştirdi. Aynı anda, ‘10 x 10 = 100 Büyük Proje’ sunumlarının dördüncüsü olan ‘Tarihine sahip çıkan İstanbul için tam yol ileri’ konulu sunumu da yapan İmamoğlu, “5 yılda neyi, nasıl yaptığımıza ve bundan sonra yapacaklarımıza bakarsanız, İstanbul'un tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkma konusunda yaşanan çok büyük zihniyet devrimini çok net görürsünüz" dedi. İmamoğlu, "Kanal İstanbul meselesini, bu milletin uykularını kaçıran bu meseleyi milletin zihninden söküp atacağız" diye konuştu.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Vesayetçilerle mücadele ede ede bugünlere geldik
    02 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Vesayetçilerle mücadele ede ede bugünlere geldik

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Boyabat Belediye Başkan adayı Ferhat Yıldız'ın proje tanıtım toplantısında vesayetçilerle mücadele ettiklerini belirtti. Türkiye'de vesayetçi sistemin geride kaldığını vurgulayan Tunç, AK Parti hükümetlerinin tüm vesayet güçlerini ortadan kaldırdığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik başarılarına rağmen yaşanan olaylarla ülkenin yönetimini değiştirmek isteyenlerin başarısız olduğunu söyledi.

  • Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde öne çıkan notlar
    02 Mar Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde öne çıkan notlar

    Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasındaki rekabetin tarihçesi, ilk gol atan futbolcular, golcüler, en farklı skorlu galibiyetler, seyircisiz derbiler, en çok oynayan oyuncular, en gollü maçlar, 4-4'lük maçlar, galibiyet özlemi çekilen yıllar, iki takımda da oynayan futbolcular, en erken derbi, seyirci rekoru kırılan maç ve yarıda kalan derbi hakkında bilgiler.

  • Beşiktaş ile Galatasaray Süper Lig'de 355. kez karşı karşıya geliyor
    02 Mar Beşiktaş ile Galatasaray Süper Lig'de 355. kez karşı karşıya geliyor

    Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maçı öncesi, iki takım arasındaki rekabetin tarihçesi ve istatistikleri paylaşıldı. Bugüne kadar oynanan 354 maçta Galatasaray'ın 126 galibiyeti bulunurken, Beşiktaş ise 114 kez rakibini mağlup etti. Süper Lig'de ise Galatasaray 49, Beşiktaş ise 39 kez galip geldi.

  • Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Pierre Loti Miniatürk Teleferik Hattı'nı gerçekleştireceklerini söyledi
    02 Mar Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Pierre Loti Miniatürk Teleferik Hattı'nı gerçekleştireceklerini söyledi

    Beyoğlu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın adayı Haydar Ali Yıldız, yerel seçimlerin ardından gerçekleştirmeyi planladığı projeleri açıkladı. Yıldız, Eyüpsultan Beyoğlu Pierre Loti Miniatürk Teleferik Hattı'nı Murat Kurum başkanlarıyla birlikte gerçekleştireceklerini belirtti. Ayrıca, çocuklara ve gençlere yönelik projeler, metro hattı ve otopark gibi çalışmaların da yapılacağını söyledi.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Antalya Diplomasi Forumu'nda Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi'ni gezdi
    01 Mar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Antalya Diplomasi Forumu'nda Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi'ni gezdi

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında düzenlenen Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi'ni ziyaret etti. Altun, serginin Gazze'deki zulmü anlatmayı ve Türkiye'nin mücadelesini dünyaya göstermeyi amaçladığını belirtti. Sergide yer alan resimler, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği zulmü yansıtıyor. Altun, bu zulümlerin son bulması için tüm dünyanın işbirliği içinde mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

  • Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Kışkırtma' Yanıtı: 'Keşke Kışkırtabilsem, Emekliler ve İşçiler Haklarını Aramak İçin Yürüseler.
    01 Mar Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Kışkırtma" Yanıtı: "Keşke Kışkırtabilsem, Emekliler ve İşçiler Haklarını Aramak İçin Yürüseler.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin başkan adaylarının belirlenme yöntemiyle ilgili tartışmalara ilişkin, "Bazı yerlerde bazı zaruretler vardı ama mesela belediye bizdeyse memnuniyet anketi yapıyoruz. Eğer halk belediye başkanına seçildiğinden ileride bir destek veriyorsa, memnuniyeti partinin oyunun üstündeyse yeniden aday yapıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Birileri emekliyi kışkırtıyor' sözlerine de Özel, "Sen yaptıklarınla emekliyi kışkırtmıyorsun da ben bunu söyleyince mi emekliyi kışkırtıyorum? Keşke kışkırtabilsem, ümit ederim emeklileri sokağa dökebilsem, emekliler ve işçiler haklarını aramak için yürüseler, Biz bu milleti sokağa dökeceğiz kardeşim. Sokağa çıkacağız, hakkımızı alacağız, evimize döneceğiz" diye cevap verdi.

  • CHP Genel Başkanı Özel: DEM Parti ile herhangi bir ittifak yok
    29 Şub CHP Genel Başkanı Özel: DEM Parti ile herhangi bir ittifak yok

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı canlı yayında, "DEM Parti ile CHP arasında ittifak var mı?" sorusuna yanıt verdi. Özel, "Bunu kaç kere söylesin CHP. Bu CHP'nin tek başına girdiği bir seçim. Herhangi bir ittifak yok. Ne onların bize kayıtsız şartsız desteği söz konusu ne bizim onlara desteğimiz var. DEM'le imza, yazı, protokol yok böyle bir şey. Kandille anlaşmaya çalışanların, resmi heyet yollayanların geçmişte yaptıkları ortada." dedi.

  • 27. Dönem TBMM Başkanı Şentop: 'Erbakan hocanın başlattığı hareket yükseldikçe darbecilerin güç mücadelesi aşağı inmiştir'
    28 Şub 27. Dönem TBMM Başkanı Şentop: "Erbakan hocanın başlattığı hareket yükseldikçe darbecilerin güç mücadelesi aşağı inmiştir"

    Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Cihannüma Derneği ve TÜGVA tarafından düzenlenen programla Kayseri'de anıldı. Programda konuşan Prof. Dr. Mustafa Şentop, Erbakan'ın başlattığı hareketin darbecilerin güç mücadelesini aşağıya indirdiğini belirtti. Konuşmacılar, Erbakan'ın siyasetteki farklılığını vurgulayarak onun mücadelesinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği öykü ve şiir yarışmasının sonuçları açıklandı
    28 Şub İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği öykü ve şiir yarışmasının sonuçları açıklandı

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet'in kurucu değerlerine ithafen düzenlediği ulusal öykü ve şiir yarışmasında dereceye girenler belirlendi. Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ödül alan eserler ve yazarları açıklandı.

  • Trabzon'da Kaçakçılık ve Uyuşturucuyla Mücadele Operasyonu: 22 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı
    27 Şub Trabzon'da Kaçakçılık ve Uyuşturucuyla Mücadele Operasyonu: 22 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı

    Trabzon'da kaçakçılık ve uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında yapılan operasyonlarda 295,26 gram sentetik uyuşturucu, 4,95 gram kubar esrar, 4,97 gram skunk esrar, 172 sentetik hap, 2 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör ve 14 fişek ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

  • Sultangazi Belediyesi, İstanbul'un kültürel ve manevi mekanlarını ücretsiz gezilerle tanıtıyor
    27 Şub Sultangazi Belediyesi, İstanbul'un kültürel ve manevi mekanlarını ücretsiz gezilerle tanıtıyor

    Sultangazi Belediyesi, ilçe halkına yaşadıkları kentin kültürel ve manevi mekanlarını tanıtmak amacıyla ücretsiz geziler düzenliyor. İlçe sakinleri yeni yerler keşfederken, manevi diyarlara keyifli bir yolculuğa çıkmış oluyor.

  • 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle mesleğini yapamayan avukat Gönül Yıldız: 'Hapsedildik'
    27 Şub 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle mesleğini yapamayan avukat Gönül Yıldız: 'Hapsedildik'

    Türk siyasi tarihinde "postmodern darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat sürecinde, başörtüsü nedeniyle 15 yıl mesleğini fiili olarak yapamayan avukat Gönül Yıldız, yaşadığı zorlukları anlattı.

  • Hattat Mehmet Arif Vural'ın 'Kur'ani Damlalar' sergisi Taksim Camisi'nde açıldı
    26 Şub Hattat Mehmet Arif Vural'ın 'Kur'ani Damlalar' sergisi Taksim Camisi'nde açıldı

    Hattat Mehmet Arif Vural'ın hazırladığı 'Kur'ani Damlalar' başlıklı hüsn-i hat sergisi, Taksim Camisi Kültür Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışında Vural, kendi bestelerinden yola çıkarak katılımcılara musiki dinletisi sundu. Sergi, 7 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • İstanbul Bu Hafta Sanat Dolu Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak
    25 Şub İstanbul Bu Hafta Sanat Dolu Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak

    İstanbul bu hafta, geniş bir yelpazede birbirinden farklı etkinliklerle, yerli ve yabancı sanatçıların katıldığı konser, sergi, tiyatro ve performanslara sahne olacak. Emin Barın'ın sergisi, Mehmet Arif Vural'ın hüsn-i hat sergisi, Magnum'un özel sergisi, dans gösterileri, söyleşiler, konserler ve tiyatro oyunları gibi birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

  • Şubat Ayında Güneşli ve Sıcak Havayı Fırsat Bilerek Taksim'e Akın Edildi
    25 Şub Şubat Ayında Güneşli ve Sıcak Havayı Fırsat Bilerek Taksim'e Akın Edildi

    İstanbul'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bir gün yaşandı. Bu fırsatı değerlendiren pek çok kişi Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne akın etti. İstiklal Caddesi'nde seyyar satıcılık yapan bir kişi ise iklim değişikliğine dikkat çekerek, bu sıcak havaların kuraklıkla sonuçlanmamasını temenni etti.

  • Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi Sıcak Havayı Fırsat Bilerek Kalabalıklaştı
    25 Şub Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi Sıcak Havayı Fırsat Bilerek Kalabalıklaştı

    İstanbul'da sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyrederek yaz aylarını aratmayan bir gün yaşandı. Bu fırsatı değerlendiren pek çok kişi Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne akın etti. İklim değişiklikleriyle ilgili endişeler de dile getirildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Ülkemizi büyütmeye ve ekonomiyi geliştirmeye devam edeceğiz
    23 Şub Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Ülkemizi büyütmeye ve ekonomiyi geliştirmeye devam edeceğiz

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile esnafı ziyaret ederek, ülkenin kalkınma hamleleriyle büyütüleceğini ve ekonominin geliştirileceğini söyledi. Tunç, ayrıca doğal gaz keşfi ve AK Parti'nin belediyecilik anlayışı hakkında konuştu.

  • İstanbul'da Helikopter Destekli Huzur Uygulaması
    22 Şub İstanbul'da Helikopter Destekli Huzur Uygulaması

    İstanbul'da polis ekipleri, Fatih, Beyoğlu ve Kadıköy başta olmak üzere birçok ilçede helikopter destekli huzur uygulaması gerçekleştirdi. Uygulama kapsamında araçlar detaylı arandı, sürücü ve yolcuların kimlikleri kontrol edildi. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde yapılan denetimlerde ise araç sürücülerinin belgeleri incelendi ve yolcuların GBT kontrolleri yapıldı. Narkotik köpeği ve polis helikopteri de uygulamaya destek verdi.

  • Beyoğlu'nda taksicilere denetim: Eksik evrak ve belgeye ceza
    22 Şub Beyoğlu'nda taksicilere denetim: Eksik evrak ve belgeye ceza

    İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sivil trafik ekipleri, Taksim Meydanı'nda oluşturulan kontrol noktasında taksicilere yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, sürücülerin belgeleri kontrol edildi ve evraklarında eksiklik bulunan veya kurallara uymayanlara ceza kesildi.

  • Metro İstanbul, Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nda seferler normale döndü
    21 Şub Metro İstanbul, Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nda seferler normale döndü

    Metro İstanbul, Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nda teknik arıza nedeniyle yapılamayan seferlerin normale döndüğünü duyurdu. Metro İstanbul, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımızda seferlerimiz yapılmaya başlanmıştır.' ifadesini kullandı.

  • Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nda Teknik Arıza Nedeniyle Seferler Durdu
    21 Şub Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nda Teknik Arıza Nedeniyle Seferler Durdu

    Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nda teknik bir arıza nedeniyle seferler yapılamamaktadır.

  • Ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, İzmir'in Bergama ilçesinde AK Parti'den Belediye Meclis Üyesi adayı gösterildi
    20 Şub Ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, İzmir'in Bergama ilçesinde AK Parti'den Belediye Meclis Üyesi adayı gösterildi

    Ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, İzmir'in Bergama ilçesinde AK Parti tarafından 1. sıra Belediye Meclis üyesi adayı gösterildi. Şenlendirici seçilmesi halinde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi de olacak.

  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Ticari Taksiye Arkadan Çarpan Otomobil Kaçtı
    20 Şub 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Ticari Taksiye Arkadan Çarpan Otomobil Kaçtı

    15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yolcu taşıyan ticari taksiye, makas atarak ilerleyen bir otomobil arkadan çarptı. Otomobil sürücüsü çarptıktan sonra kaçarken, kaza anı ticari taksinin araç içi kamerasına yansıdı. Kaza sonucunda yaralanan olmazken, takside hasar meydana geldi. Taksi şoförü, hasarını karşılaması halinde suç duyurusunda bulunmayacağını belirtti.

  • İstanbul'da 110 yıllık elektrikli tramvaylar hala toplu ulaşımı taşıyor
    20 Şub İstanbul'da 110 yıllık elektrikli tramvaylar hala toplu ulaşımı taşıyor

    İstanbul'da 20 Şubat 1914 tarihinde hizmete başlayan elektrikli tramvaylar, 110 yıllık geçmişiyle hala toplu ulaşım yükünü taşımaya devam ediyor. İstanbul'da raylı sistem serüveni, Osmanlı Padişahı Abdülaziz'in izniyle 1869 yılında kurulan Dersaadet Tramvay Şirketi ile başladı. Atlı tramvaylar daha sonra elektrikli tramvaylara dönüştü ve günümüzde T1, T3, T4 ve T5 hatlarıyla İstanbullulara hizmet veriyor.

  • Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nda Seferler Normale Döndü
    20 Şub Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nda Seferler Normale Döndü

    Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nda genel elektrik dağıtım kurumu şebekesinde meydana gelen dalgalanma sonucu seferler yapılamadı. Ancak, bir süre sonra seferler normale döndü. Ayrıca, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve 4. Levent istasyonları arasında da enerji dalgalanması nedeniyle yürüyen merdiven ve asansör sisteminde arıza meydana geldiği belirtildi.

  • Yücel Çakmaklı'nın kayıp filmi 'Kabe Yollarında' izleyiciyle buluştu
    18 Şub Yücel Çakmaklı'nın kayıp filmi "Kabe Yollarında" izleyiciyle buluştu

    Yönetmen Yücel Çakmaklı'nın 1969'da çektiği kayıp filmi "Kabe Yollarında", 55 yıl sonra sinemaseverlerle buluştu.

  • İstanbul Valisi: Farklılıklarımız zenginliğimizdir
    18 Şub İstanbul Valisi: Farklılıklarımız zenginliğimizdir

    İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye'nin farklılıklarıyla zengin ve güçlü bir ülke olduğunu belirterek, Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) tarafından düzenlenen '2. Uluslararası Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri Töreni'nde konuştu. Gül, farklılıkların zenginlik olduğunu vurgulayarak, kimseyi dönüştürmeden, değiştirmeden, nasıl inanıyorsa ve nasıl ibadet etmek istiyorsa insanların var olmaya devam edeceğini söyledi. Programda Alevi ve Bektaşi çalışmaları üzerine yapılan akademik çalışmalara ödüller verildi.

  • Taksim'de Alkollü Şahıslardan Birinin İşyerine Silahla Saldırısı
    18 Şub Taksim'de Alkollü Şahıslardan Birinin İşyerine Silahla Saldırısı

    Taksim'de alkollü 3 şahıstan biri, işyerine silahla kurşun yağdırdı. Saldırı anı kameralara yansırken, polis tarafından yakalanan şahıslardan biri tutuklandı. Saldırganın, 'silahı denemek istedim' dediği ortaya çıktı.

  • Adalet Bakanı Tunç'tan yerel yönetimlerin Ankara ile işbirliği vurgusu
    17 Şub Adalet Bakanı Tunç'tan yerel yönetimlerin Ankara ile işbirliği vurgusu

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Belediye başkanının Ankara'yla uyumu önemli. Bir parti ayrımı yapmıyoruz.

  • İnan Güney: Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm seferberliği başlatacağız
    17 Şub İnan Güney: Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm seferberliği başlatacağız

    CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İnan Güney, projelerini açıkladı. Güney, kentsel dönüşüme vurgu yaparak, önümüzdeki 5 yılı kentsel dönüşüm seferberlik dönemi ilan ettiklerini söyledi. Ayrıca, İnan Güney projeleri arasında genç istihdamı, esnaf destekleme programı, okul beslenme paketi dağıtımı, emekli evleri açılması gibi konuları da paylaştı.

  • Sosyal medya kullanıcısı matkabı çalıştırarak namaz kılıyormuş gibi yapınca tepki çekti
    16 Şub Sosyal medya kullanıcısı matkabı çalıştırarak namaz kılıyormuş gibi yapınca tepki çekti

    Erdem Dilbaz isimli kullanıcı, sosyal medya platformunda paylaştığı videoda matkabı çalıştırarak kendini robot gibi göstererek namaz kılıyormuş gibi yapınca tepki topladı. Ayrıca Dilbaz'ın satanist ve feminist yazılı tişörtlerle de paylaşım yaptığı görüldü.

  • İsmail Türüt: Türkiye'de yerli, milli, Müslüman, Anadolulu isen şöhret olma hakkın yoktu
    16 Şub İsmail Türüt: Türkiye'de yerli, milli, Müslüman, Anadolulu isen şöhret olma hakkın yoktu

    Karadeniz türkülerinin usta sesi İsmail Türüt, otantik Karadeniz müziğiyle şöhreti yakalamasının zorluklarını anlattı. Türüt, 40 yılı aşkın sanat hayatını, Karadeniz müziğinin geçmişini ve bugününü, sanat hayatında unutamadığı hatıralarını AA muhabirine anlattı.

  • Kayıp film 'Kabe Yollarında' 55 yıl sonra sinemaseverlerle buluşacak
    15 Şub Kayıp film 'Kabe Yollarında' 55 yıl sonra sinemaseverlerle buluşacak

    Yönetmen Yücel Çakmaklı'nın 1969 yılında çektiği ve kaybolan 'Kabe Yollarında' filmi, Almanya'da bulunan bir VHS kopyadan restore edildi. Film, 17 Şubat'ta Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi'nde gösterilecek ve ardından yapımcı ve yönetmenin hikayesini anlattığı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Türkiye'den hacca giden bir kişinin serüvenini konu alan film, dikkat çeken bir yapım olarak gösteriliyor.

  • Taksim Meydanı'nda Husumetlisine Benzettiği Kişiyi Vuran Şüpheli Yakalandı
    14 Şub Taksim Meydanı'nda Husumetlisine Benzettiği Kişiyi Vuran Şüpheli Yakalandı

    Taksim Meydanı'nda husumetlisine benzettiği kişiyi silahla vuran şüpheli, polis tarafından yakalandı. Saldırı anları, güvenlik kamerasına yansıdı. Olayda yaralanan kişi ise hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şüpheli, tutuklanarak mahkemeye sevk edildi.

  • Taksim Meydanı'nda Husumetlisine Benzettiği Kişiyi Vuran Şüpheli Yakalandı
    14 Şub Taksim Meydanı'nda Husumetlisine Benzettiği Kişiyi Vuran Şüpheli Yakalandı

    Taksim Meydanı'nda husumetlisine benzettiği kişiyi silahla vuran şüpheli, polis tarafından yakalandı. Saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı. Olayda yaralanan kişi ise hastaneye kaldırıldı.

  • Taksim Meydanı'nda Silahlı Saldırı: Saldırgan Etkisiz Hale Getirildi
    14 Şub Taksim Meydanı'nda Silahlı Saldırı: Saldırgan Etkisiz Hale Getirildi

    Taksim Meydanı'nda bir şahıs, husumetlisine benzettiği adamı silahla dizinden vurduktan sonra havaya ateş açtı. Saldırgan, B Bölge Güven Timleri tarafından hemen etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı. Yaralanan adam ise hastaneye kaldırıldı. Saldırgan, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Küresel otel zincirlerinin ve gruplarının Türkiye'ye ilgisi sürüyor
    13 Şub Küresel otel zincirlerinin ve gruplarının Türkiye'ye ilgisi sürüyor

    Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) araştırmasına göre, son beş yılda Türkiye'de faaliyet gösteren zincir ve grup otel sayısı, 2020-2021 yıllarındaki iki yıllık salgın molasına rağmen artışını sürdürerek 67'ye ulaştı.

  • Taksim İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında mütalaa açıklandı
    12 Şub Taksim İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında mütalaa açıklandı

    İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin davada mütalaa açıklandı. Mütalaada Ahlam Albashir dahil 21 sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.

  • Zafer Partisi İstanbul seçim çalışmalarına İstiklal Caddesi'nde başladı
    10 Şub Zafer Partisi İstanbul seçim çalışmalarına İstiklal Caddesi'nde başladı

    Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Azmi Karamahmutoğlu ve ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaparak seçim çalışmalarına başladı. Özdağ, İstanbul'un büyük sorunlarından biri olan demografik depreme dikkat çekerek, bu sorunları çözmek ve yaşanabilir bir İstanbul'u İstanbullulara geri vermek amacıyla seçimlere hazırlandıklarını belirtti. Karamahmutoğlu ise İstiklal Caddesi'nin artık huzurlu ve güvenli bir yer olmadığını vurgulayarak, Türkiye'nin istikbaline talip olduklarını ifade etti.

  • Depremde hayatını kaybeden öğrencilerin anısına anlamlı adım: Derslik ve amfilere isimleri verildi
    05 Şub Depremde hayatını kaybeden öğrencilerin anısına anlamlı adım: Derslik ve amfilere isimleri verildi

    İstanbul Beykent Üniversitesi, geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerde hayatını kaybeden öğrencilerin ve mezunların anısını yaşatmak amacıyla dersliklere ve amfilere isimlerini verdi. Rektör Prof. Dr. Volkan Öngel, hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerine başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

  • GÜNGÖREN'de Müzisyen Tartışma Sonucu Hayatını Kaybetti
    05 Şub GÜNGÖREN'de Müzisyen Tartışma Sonucu Hayatını Kaybetti

    GÜNGÖREN'de nişanlısıyla bir restorana giden müzisyen Umut Emre Aytekin(36) ile iki kişi arasında çıkan tartışma sonucu Aytekin ağır yaralandı. Nişanlısı tarafından kurtarılmaya çalışılan Aytekin, hastanede hayatını kaybetti. Olayın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Saldırganlar müzisyen olan Aytekin'in başında beklediği görüldü. Aytekin'in ailesi ve nişanlısı büyük üzüntü yaşarken, arkadaşları Aytekin'i iyi bir insan olarak tanımladı ve olayın neden yaşandığını anlamadıklarını belirtti.

  • Müzisyen Umut Emre Aytekin'i döverek öldüren saldırganlar tutuklandı
    05 Şub Müzisyen Umut Emre Aytekin'i döverek öldüren saldırganlar tutuklandı

    İstanbul'da nişanlısıyla birlikte restorana giden müzisyen Umut Emre Aytekin ile iki kişi arasında tartışma çıktı. Başına aldığı darbelerle ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Aytekin yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İstanbul Beykent Üniversitesi, depremde hayatını kaybeden öğrencilerin ve mezunların isimlerini dersliklere ve amfilerine verdi
    05 Şub İstanbul Beykent Üniversitesi, depremde hayatını kaybeden öğrencilerin ve mezunların isimlerini dersliklere ve amfilerine verdi

    6 Şubat depremlerinin üzerinden geçen bir yılın ardından, İstanbul Beykent Üniversitesi depremde hayatını kaybeden öğrencilerin ve mezunların isimlerini üniversitenin dersliklerine ve amfilerine verdi. Rektör Prof. Dr. Volkan Öngel, hayatını kaybeden öğrencilerin anılarını ve hayallerini dersliklerde ve amfilerde yaşatacaklarını belirtti.

  • İki kişinin saldırısına uğrayan müzisyen Umut Emre Aytekin hayatını kaybetti
    05 Şub İki kişinin saldırısına uğrayan müzisyen Umut Emre Aytekin hayatını kaybetti

    Nişanlısıyla birlikte bir restorana giden müzisyen Umut Emre Aytekin ile iki kişi arasında tartışma çıktı. İki kişinin tekme tokat saldırdığı Aytekin'i nişanlısı Maria Zeppin kurtarmaya çalıştı. Başına aldığı darbelerle ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Aytekin yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

  • GÜNGÖREN'de Müzisyen Tartışma Sonucu Hayatını Kaybetti
    05 Şub GÜNGÖREN'de Müzisyen Tartışma Sonucu Hayatını Kaybetti

    GÜNGÖREN'de nişanlısıyla bir restorana giden müzisyen Umut Emre Aytekin(36) ile iki kişi arasında çıkan tartışma sonucunda Aytekin ağır yaralandı. Nişanlısı tarafından kurtarılmaya çalışılan Aytekin, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde saldırganların Aytekin'e saldırdığı ve nişanlısının araya girmesi görülüyor. Aytekin'in ailesi ve yakınları büyük üzüntü içinde. Aytekin, nişanlısıyla evlenmeyi planlıyor ve geleceklerini biriktiriyordu.

  • Taksim İstiklal Caddesi'nde Restoranın Bacasından Yangın Çıktı
    01 Şub Taksim İstiklal Caddesi'nde Restoranın Bacasından Yangın Çıktı

    Taksim İstiklal Caddesi'nde bulunan bir restoranın çatı katında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın nedeniyle vatandaşlar panik yaşadı.

  • İstanbul Tasarım Müzesi Açılışında Konuşan İmamoğlu: '5 Yıl Daha Bu Onurlu Göreve Talibiz ve Bu Görevi Yerine Getirmek İçin Hazırız'
    31 Oca İstanbul Tasarım Müzesi Açılışında Konuşan İmamoğlu: "5 Yıl Daha Bu Onurlu Göreve Talibiz ve Bu Görevi Yerine Getirmek İçin Hazırız"

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Biz, sadece halkın hizmetindeyiz. Onu söyleyeyim. 5 yıl daha bu onurlu göreve, yine halkın hizmetinde ve halkın emrinde olmak üzere talibiz ve bu görevi yerine getirmek için hazırız. Altını çiziyorum, çok daha güçlü bir şekilde hazırız. Çünkü, İstanbul'un duraklama lüksü yok. İstanbul'un yalpalamaya, hiçbir lüksü yok. İstanbul'un, hele hele hiçbir şekilde ihanet edilmesine fırsat tanınacak bir ortamla karşılaşmaya tahammülü yok. İstanbul'un, konuşurken sağa-sola bakıp, ‘Acaba ne diyecek’ diye korkuyla süreç yönetenlere tahammülü, hiç ama hiç yok” dedi.

  • 31 Ocak 2024 Gündemi
    31 Oca 31 Ocak 2024 Gündemi

    Saadet Partisi - Gelecek Partisi Ortak TBMM Grubu toplanacak. Türkiye İstatistik Kurumu, geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin turizm istatistikleri ile aralık ayı dış ticaret istatistiklerini ve hizmet üretici fiyat endeksini yayınlayacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde; 2023 yılı turizm verilerini değerlendireceği ve 2024-2028 yılı hedeflerini açıklayacağı basın toplantısı düzenleyecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'ı, parti genel merkezinde ziyaret edecek. İYİ Parti TBMM Grubu toplanacak. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara Wyhndam Otel'de açıklama yapacak. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bilkent Otel'de Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katılacak. Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy, katledilişinin 34. yılında; Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki mezarı başında anılacak. Hatay Depremzede Derneği, 6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümü dolayısıyla, Ankara Mülkiyeliler Birliği'nde açıklama yapıyor. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'de açıklama yapacak. TBMM Genel Kurulu toplanacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Tasarım Müzesi'nin açılışına katılacak. CHP Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Genel Merkez'de açıklama yapacak. Atatürkçü Düşünce Derneği, ADD Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy'un katledilişinin yıldönümünde; Cem Eren Kültür Merkezi'nin Açılış Töreni ve Prof. Dr. Muammer Aksoy'u Anma Töreni düzenleyecek. Törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılacak.

  • CHP ve TİP, milletvekilliği düşürülen Can Atalay için eylem başlattı
    30 Oca CHP ve TİP, milletvekilliği düşürülen Can Atalay için eylem başlattı

    TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi sonrası Meclis'teki gerginlik sokağa da yansıdı. CHP ve TİP, alınan karara tepki olarak eylem çağrısı yaptı. Çağrı sonrası İstanbul ve İzmir'de karara tepki gösteren gruplar eylem başlattı.

  • Battal İlgezdi, gazeteci Şaban Sevinç'le canlı yayında tartıştı
    30 Oca Battal İlgezdi, gazeteci Şaban Sevinç'le canlı yayında tartıştı

    Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, gazeteci Şaban Sevinç ile canlı yayında tartıştı. İlgezdi, Sevinç'in iddialarını yalanladı ve istifasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İlgezdi, İmamoğlu'nun adaylık durumuyla ilgili de ayrıntıları paylaştı.

  • Anka Haber Ajansı 30 Ocak 2024 Gündemi
    30 Oca Anka Haber Ajansı 30 Ocak 2024 Gündemi

    ANKA HABER AJANSI 30 OCAK 2024 GÜNDEMİ

  • Gayrettepe-Kağıthane metrosu açıldı, seyahat süresi 30 dakika oldu
    29 Oca Gayrettepe-Kağıthane metrosu açıldı, seyahat süresi 30 dakika oldu

    Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. Bu hattın açılması ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı 30 dakika, Göktürk-Mahmutbey 38 dakika, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı 45 dakika, Taksim-İstanbul Havalimanı 41 dakika, Taksim-Göktürk 26 dakika 4. Levent-İstanbul Havalimanı 35 dakika oldu.

Advertisement