Taksim Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika
Yerel

Taksim Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

Taksim Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

İzmir merkezli 3 ilde yapılan operasyonda, kamu binaları, araçlar ve iş yerlerine zarar verdiği, yasa dışı gösteri yaptığı ve halkı galeyana getirdiği iddiası ile gözaltına alınan 14 kişinin sorgusunun sürdüğü, 1 kişinin arandığı bildirildi

21.06.2013 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar kapsamında İzmir merkezli 3 ilde yapılan operasyonda, kamu binaları, araçlar ve iş yerlerine zarar verdiği, yasadışı gösteri yaptığı ve halkı galeyana getirdiği iddiası ile gözaltına alınan 14 kişinin sorgusunun sürdüğü, 1 kişinin ise arandığı bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların başladığı günden bu yana yürüttüğü çalışmalar kapsamında İzmir merkezli Ankara ve Tunceli'de 15 ayrı adrese baskın düzenledi, 14 kişi gözaltına alındı. Adresinde bulunamayan O.Ö. isimli şüphelinin aranmasına devam edildiği bildirildi.

Eylemlerde grupları yönettikleri, provokatörlük yaptıkları tespit edilen kişilerin, yasadışı Maoist Komünist Parti (MKP), Türkiye Komünist Partisi-Marksist Leninist (TKP-ML) ve Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi (DSİH) üyesi oldukları iddia edildi.

Gözaltına alınanlardan C.B.Ç'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (İZSU) bir birimin yöneticisi olduğu ve polise taş atarken görüntü ve fotoğraflarının bulunduğu belirtildi. Bir şüphelinin ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Protokol Müdürlüğü'nde staj yapan Ç.K, olduğu bildirildi.

Diğer şüphelilerden E.K, İ.U, K.İ, H.P ve S.Ö'nün Dokuz Eylül Üniversitesi, D.D'nin ise Ege Üniversitesi öğrencisi olduğu bildirildi.

Zanlıların evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, havai fişek, bilye ve sapan ele geçirildi. Bu kişilerin, kentteki ilk üç günkü protestolarda polisle girilen çatışmalarda etkin rol aldıkları kaydedildi.

Öte yandan Gündoğdu Meydanı'nda kurulu çadırların kaldırılması sırasında gözaltına alınanlardan yaşı küçük 6 kişinin serbest bırakıldığı, diğerlerinin ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Taksim Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement