Son dakika Bomba haberleri, Bomba son dakika, son dakika Bomba

Son Dakika Bomba Haberleri

  • Adı para pazarlığına karışan Zan'dan CHP lideri Özgür Özel'i zora sokacak iddia
    13:36 Adı para pazarlığına karışan Zan'dan CHP lideri Özgür Özel'i zora sokacak iddia

    Ses kayıtları ve 3 milyon dolarlık para pazarlığı iddiaları sonrası TİP'in Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan, CHP lideri Özgür Özel'i zora sokacak bir iddiada bulundu. Özel ve CHP'li vekil Ali Mahir Başarır'ın adaylıktan çekilmesi şartıyla kendisine Defne ya da Arsuz'u teklif ettiğini öne süren Zan, "Lütfü Savaş'ın olduğu hiçbir kombinasyonda yokum" yanıtını verdiğini söyledi. Zan, "Görüşmeye CHP Vekili Servet Mullaoğlu şahittir. Yalansa herkes yüzüme tükürsün" diye ekledi.

  • Parmak basmadığı konu kalmadı! Dursun Özbek'ten gündeme dair bomba yorumlar
    12:04 Parmak basmadığı konu kalmadı! Dursun Özbek'ten gündeme dair bomba yorumlar

    Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sponsorluk imza töreninde gündeme dair çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Trabzonspor-Fenerbahçe maçından Süper Kupa finalini yorumlayan Özbek'in açıklamaları şu şekilde...

  • Yaşanan skandallara sessiz kalmayan Acun, Halil Umut Meler'e demediğini bırakmadı
    10:55 Yaşanan skandallara sessiz kalmayan Acun, Halil Umut Meler'e demediğini bırakmadı

    Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan skandal olaylara sessiz kalmayan Acun Ilıcalı, hakem Halil Umut Meler'e demediğini bırakmadı. Ilıcalı, ''Halil Umut Meler acilen hakemliği bırakmalı. Türkiye'de beceriksiz, son derece yetersiz bir hakem grubu var'' dedi.

  • 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü
    09:19 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü

    İsrail ordusunun Kassam Tugayları liderlerinden "Gölge Adam" olarak bilinen Mervan İssa'yı öldürdüğü iddiası dünya gündemine bomba gibi düşerken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da geçen hafta servis edilen haberleri doğruladı. 7 Ekim 2023'te başlayan savaşta ölen en üst düzey Hamas üyesi olan İssa'nın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıklayan Sullivan, örgütün diğer liderlerinin de Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ettiklerini söyledi.

  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Çanakkale'de sergilenen savaş malzemeleri geleceğe taşınıyor
    13:22 Çanakkale'de sergilenen savaş malzemeleri geleceğe taşınıyor

    Çanakkale'de göğüs göğüse çarpışarak canlarını feda eden Mehmetçik ile İtilaf Devletleri askerlerinin muharebelerden kalan eşyaları ve savaş malzemeleri, Gelibolu Yarımadası'ndaki müzelerde sergilenerek geleceğe taşınıyor.

  • Siirt'te ilkokul mezunu yapay zeka destekli robot asker yaptı
    13:03 Siirt'te ilkokul mezunu yapay zeka destekli robot asker yaptı

    Siirt'te yaşayan ilkokul mezunu Burhan Canpolat, kendi imkanlarıyla topladığı parçalar ile yapay zeka destekli insansız robot asker yaptı. Canpolat, robotun gece görüşlü, silahlı olduğunu ve aynı zamanda mayın imha robotu olarak da kullanılabileceğini belirtti. Robotun amacının, Türkiye'ye ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

  • Türk futbolunun utanç gecesi! Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki skandallar Avrupa basınında
    08:46 Türk futbolunun utanç gecesi! Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki skandallar Avrupa basınında

    Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra yaşanan skandal olaylar Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı. İtalyan Tuttosport gazetesi görüntüleri "Türkiye Ligi'nde inanılmaz şiddet sahneleri" manşetiyle servis ederken, Hollanda basını "Türkiye'de işler yine ters gidiyor: Holiganların sahaya hücum etmesinden sonra Michy Batshuayi karate vuruşunu yapıyor" ifadelerini kullandı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    07:47 TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Adalet Bakanı Tunç: 'Pandemiden, depremden ve dış gelişmelerden kaynaklanan olumsuz etkilerden sıyrılarak, halkımızın alım gücünü artırmaya devam...
    02:14 Adalet Bakanı Tunç: "Pandemiden, depremden ve dış gelişmelerden kaynaklanan olumsuz etkilerden sıyrılarak, halkımızın alım gücünü artırmaya devam...

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Amasra ilçesinde katıldığı iftar programında, pandemi, deprem ve dış gelişmelerden kaynaklanan olumsuz etkilerden sıyrılarak halkın alım gücünü artırmaya devam edeceklerini belirtti. Bakan Tunç, Türkiye'nin gelişimi ve terörle mücadeledeki başarılarına değinerek, yeni dönemde halkın refahının artacağını vurguladı.

  • İnsan bunu düşmanına yapmaz! Mert Müldür'e korner direğiyle saldırdılar
    17 Mar İnsan bunu düşmanına yapmaz! Mert Müldür'e korner direğiyle saldırdılar

    Fenerbahçe'nin 3-2 kazandığı maç sonrasında Trabzonsporlu taraftarlar, sahaya girerek sevinen Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Olaylar sırasında bir taraftarın Fenerbahçeli Mert Müldür'e korner direğiyle saldırdığı görüldü.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Olumsuz etkilerden sıyrılacağız ve alım gücünü artıracağız
    17 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Olumsuz etkilerden sıyrılacağız ve alım gücünü artıracağız

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Amasra ilçesinde katıldığı iftar programında, pandemi, deprem ve dış gelişmelerden kaynaklanan olumsuz etkilerden hızla sıyrılacaklarını ve halkın alım gücünü artırmaya devam edeceklerini söyledi. Tunç, Türkiye'nin gelişimini ve kalkınmasını istemeyenlerin engellerine rağmen başarıyla aştıklarını belirtti ve yeni dönemde Türkiye'nin tüm olumsuz etkilerinden kurtularak halkın alım gücünün artacağını vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Türkiye'yi terörden arınmış bir geleceğe kavuşturacağız
    17 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Türkiye'yi terörden arınmış bir geleceğe kavuşturacağız

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Ulus ilçesinde düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi terörden arınmış bir geleceğe kavuşturmanın gayreti içerisinde olacaklarını belirtti. Tunç, AK Parti döneminde ilçeye yapılan yatırımları anlattı ve halkın refahını artırmaya devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, dünyada mazlumun yanında olmaya devam edeceklerini ve adaleti savunacaklarını söyledi.

  • Erden Timur, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yabancı hakem teklifini kabul etti
    17 Mar Erden Timur, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yabancı hakem teklifini kabul etti

    Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Kasımpaşa karşılaşması sonrası takımın gidişatını değerlendirerek şampiyonluk iddiasını tekrarladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin yabancı hakem talebini kabul ettiklerini belirten Timur, yabancı hakemlerin adil olduğunu düşündüklerini ve tüm maçların incelenmesini istedi.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • Apple'ın katlanabilir iPhone için tarih öne sürüldü
    17 Mar Apple'ın katlanabilir iPhone için tarih öne sürüldü

    Son birkaç yıl içinde katlanabilir akıllı telefonlar giderek yaygın hale geldi. Samsung'un lider konumda olduğu bu alanda Apple'ın da çalışmalar yaptığı biliniyor. Güvenilir kaynaklara göre Apple, ilk katlanabilir iPhone modelini 2026'da piyasaya sürecek. Bu durum, katlanabilir telefon pazarında rekabetin artacağını gösteriyor. Apple'ın katlanabilir iPhone'dan büyük bir gelir elde etmesi bekleniyor.

  • Otobüs durağında unutulan çantadan kıyafet çıktı
    17 Mar Otobüs durağında unutulan çantadan kıyafet çıktı

    Kırşehir'in Cacabey meydanındaki otobüs duraklarında unutulan çanta, bomba imha uzmanları tarafından patlatıldı. Kontrollü şekilde patlatılan çantanın içinden kıyafet çıktı. İftar sonrası halkın yoğun olarak kullandığı Cacabey meydanında güvenliği sağlayan yaya devriyeler tarafından fark edilen sahipsiz çanta fark edildi. Polis, alınan önlemlerin ardından çantayı patlattı ve içinden kıyafet çıktı. İncelemelerin ardından trafik tekrar normale döndü.

  • Kırşehir'de Otobüs Durağında Unutulan Çanta Patlatıldı
    16 Mar Kırşehir'de Otobüs Durağında Unutulan Çanta Patlatıldı

    Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda bulunan otobüs durağında unutulan çanta, bomba imha uzmanları tarafından kontrollü şekilde patlatıldı. Çantadan çıkan ise sadece kıyafetler oldu. Olayın ardından yol tekrar trafiğe açıldı.

  • Osmaniye'de Refüje Bırakılan Şüpheli Çanta Tedirginlik Yarattı
    16 Mar Osmaniye'de Refüje Bırakılan Şüpheli Çanta Tedirginlik Yarattı

    Osmaniye Alibeyli Mahallesi'nde bulunan Dr. Devlet Bahçeli Bulvarı'nda refüje bırakılan şüpheli çanta, vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri tarafından incelendi. Yol trafiğe kapatılarak çanta uzaktan kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlatma sonucunda çantanın boş olduğu belirlendi.

  • Ukrayna Vatandaşları Mariupol Saldırısını Protesto Etti
    16 Mar Ukrayna Vatandaşları Mariupol Saldırısını Protesto Etti

    Beyoğlu'nda toplanan Ukrayna vatandaşları, Mariupol'de sığınak olarak kullanılan tiyatro binasına yönelik yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının yıl dönümünde protesto gösterisi düzenledi. Ukraynalılar, savaşta öldürülen çocuk ve asker fotoğraflarının yer aldığı pankartlar açtı ve bombalanan tiyatro binasının fotoğrafını sergiledi. Ukrayna Kültür Derneği üyesi Aliya Usenova, Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçu işlediğini öne sürerek, Rusya'nın işgal ve saldırılarına son vermesi gerektiğini belirtti.

  • Pakistan'da bombalı saldırı: 7 asker hayatını kaybetti
    16 Mar Pakistan'da bombalı saldırı: 7 asker hayatını kaybetti

    Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde düzenlenen bombalı saldırılarda 7 asker yaşamını yitirdi. Saldırıda 5 asker intihar saldırılarında hayatını kaybederken, 2 subay operasyonda yaşamını yitirdi. Başbakan ve Cumhurbaşkanı saldırıyı kınayarak, şehitler için rahmet diledi.

  • Uşak Üniversitesi Rektörü Filistinli Öğrencilerle İftar Yaptı
    16 Mar Uşak Üniversitesi Rektörü Filistinli Öğrencilerle İftar Yaptı

    Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi. Rektör Savaş, öğrencilerle sohbet ederek, Filistin'deki durum hakkında bilgi aldı. İftar sonrasında dua ve Kuran-ı Kerim okundu.

  • CHP'li Fatih Keleş, para sayma görüntülerine ilişkin ifade verdi
    15 Mar CHP'li Fatih Keleş, para sayma görüntülerine ilişkin ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada CHP'li İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş'in savcılık ifadesine ulaşıldı. Keleş, ifadesinde görüntülerin Aralık 2019'a ait olduğunu ve paraların bağış kampanyası kapsamında toplandığını öne sürdü.

  • Mostar Köprüsü'nü görüntüleyen Türk dron pilotu uyarıldı
    15 Mar Mostar Köprüsü'nü görüntüleyen Türk dron pilotu uyarıldı

    Osmanlı Cihan Devleti'nin Bosna Hersek'te bulunan en önemli eserlerinden biri olan Mostar Köprüsü'nü görüntülemek isteyen Türk dron pilotu Yunus Sami Eşmeli, yetkililer tarafından uyarıldı. Ancak Eşmeli'nin Türk olduğunu öğrenen yetkililer, çekim yapmasına izin verdi. Bu olay sosyal medyada en çok izlenenler arasında yer aldı.

  • Halepçe'deki patlamamış bombalar kent sakinlerini tedirgin ediyor
    15 Mar Halepçe'deki patlamamış bombalar kent sakinlerini tedirgin ediyor

    Irak'ta Baas rejiminin 16 Mart 1988'de Halepçe kentine düzenlediği kimyasal saldırıdan kalan patlamamış bombalar kent sakinlerinin hayatlarını riske atıyor. Saldırının üzerinden yıllar geçse de katliamda yakınlarını kaybeden Halepçelilerin acısı devam ederken, bir yandan da saldırılardan kalan patlamamış bombaların varlığı kent sakinlerini tedirgin ediyor.

  • Berlin Duvarı'ndan kaçmaya çalışan kişiyi öldürme suçlamasıyla yargılanan Stasi mensubu
    15 Mar Berlin Duvarı'ndan kaçmaya çalışan kişiyi öldürme suçlamasıyla yargılanan Stasi mensubu

    Doğu Almanya'nın istihbarat örgütü Stasi'nin eski bir mensubu, 50 yıl önce Berlin Duvarı'ndan kaçmak isteyen bir kişiyi öldürme suçlamasıyla yargılanmaya başladı. Stasi teğmeni olan 80 yaşındaki Alman vatandaşı, suçlamayı reddetti. Polonyalı itfaiyeci Czeslaw Kukuczka, Batı Berlin'e kaçarak yeni bir hayat kurmayı hedefliyordu. Ancak Doğu Berlin'de sırtından vurularak hayatını kaybetti. Olayın ardından gizlenmeye çalışılan bu suç, 2016'da bulunan yeni kanıtlarla tekrar gündeme geldi ve şüpheliye yönelik suçlama kasten adam öldürme olarak belirlendi.

  • AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hamza Dağ, Balkan Göçmenleri ile Buluştu
    14 Mar AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hamza Dağ, Balkan Göçmenleri ile Buluştu

    AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hamza Dağ, Balkan Göçmenleri ile yapılan iftar yemeğinde projeleri hayata geçireceklerini söyledi. İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de etkinliğe katıldı.

  • Gazze'de can kaybı 31 bin 341'e yükseldi
    14 Mar Gazze'de can kaybı 31 bin 341'e yükseldi

    İsrail'in 160 gündür devam eden saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 341'e yükseldi. İnsani krizin doruğa çıktığı bölgede açlık ve susuzluk tehlikeli seviyelere ulaşmış durumda. Son 24 saatte düzenlenen saldırılarda 69 Filistinli hayatını kaybederken, 110 Filistinli yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs'te ise saldırılar sonucunda en az 433 Filistinli öldü, 4 bin 700 Filistinli yaralandı.

  • İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 341'e yükseldi
    14 Mar İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 341'e yükseldi

    İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 160 gündür süren saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 341'e yükseldi. Saldırılar nedeniyle bölgede açlık ve susuzluk tehlikeli seviyelere ulaşmış durumda. Son 24 saatte düzenlenen saldırılarda 69 Filistinli öldü, 110 Filistinli ise yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs'te ise saldırılar sonucunda en az 433 Filistinli hayatını kaybetti, 4 bin 700 Filistinli ise yaralandı.

  • Trabzon'da Motosiklet Tutkusuyla Tanınan Prof. Dr. Mehmet Arslan, 8 Yılda 20'den Fazla Ülke Gezdi
    14 Mar Trabzon'da Motosiklet Tutkusuyla Tanınan Prof. Dr. Mehmet Arslan, 8 Yılda 20'den Fazla Ülke Gezdi

    Trabzon'da motosiklet tutkusuyla tanınan Prof. Dr. Mehmet Arslan, 8 yılda 20'den fazla ülke gezdi. Arslan'ın motosiklet sevgisi 14 yaşındayken babasının aldığı motosikletle başladı. 18 yaşından sonra yurt içinde 60 il gezen Arslan, 2015'ten itibaren yaz tatillerinde yurt dışına seyahat etti. 61 yaşındaki Arslan, 8 yılda Macaristan'dan Hindistan'a, Ukrayna'dan İran'a kadar 20'yi aşkın ülke gezdi. Arslan, gittiği ülkelerde çektiği fotoğraf ve videoları sosyal medya hesabından paylaşıyor. Hedefi Doğu Afrika ve Güney Amerika'yı gezmek olan Arslan, gezileri sırasında kimi zaman hastalara müdahale etmek zorunda kalıyor.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de vatandaşlarla buluştu
    13 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de vatandaşlarla buluştu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Torbalı'da halk buluşmasına katıldı. Özel, Torbalı'da yapılan iftar programında konuştu ve Mardin'de yapılan konuşmaya değindi. Ayrıca, İsrail-Filistin ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

  • Nazilli'de cayrokopter ile trafik denetimi yapıldı
    13 Mar Nazilli'de cayrokopter ile trafik denetimi yapıldı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı envanterine katılan hava aracı cayrokopter ile Nazilli'de trafik denetimi gerçekleştirildi.

  • Yozgat İl Jandarma Komutanlığına Kadavra Köpeği 'Gölge' Katıldı
    13 Mar Yozgat İl Jandarma Komutanlığına Kadavra Köpeği 'Gölge' Katıldı

    Yozgat İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan hassas burunlu köpeklerin arasına katılan kadavra köpeği 'Gölge', suç ve suçlularla mücadeleyi daha etkin hale getirecek. Gölge, ölen ya da öldürülen kişilerin bulunması ve enkaz altında kalanların tespit edilmesinde kullanılıyor. Eğitmenleri tarafından zorlu görevlere hazırlanan köpekler, günlük eğitimlerini alarak her an göreve hazır tutuluyor. Gölge son olarak Erzincan'da toprak altında kalan maden işçilerinin aranmasında görev aldı.

  • Siverek'te elektrik panosu bomba gibi patladı
    12 Mar Siverek'te elektrik panosu bomba gibi patladı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, gece geç saatlerde patlayan elektrik panosu mahallede korkuya neden oldu. Yangın sonrası kulakları sağır eden patlamalar nedeniyle mahalle sakinleri arasında korkulu anlar yaşandı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi, enerjinin kesilmesinden sonra itfaiye yangına müdahale etti. Tamamen yanan pano nedeniyle 10. sokak elektriksiz kaldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Şanlıurfa Siverek'te Elektrik Panosu Patladı
    12 Mar Şanlıurfa Siverek'te Elektrik Panosu Patladı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, gece geç saatlerde patlayan elektrik panosu mahallede korkuya neden oldu. Ayvanat Mahallesi'nde meydana gelen olayda, henüz nedeni belirlenemeyen bir şekilde elektrik panosu yanmaya ve patlamaya başladı. Yangın sonrası mahalle karanlığa gömülürken, itfaiye ekipleri müdahale etti. Tamamen yanan pano nedeniyle mahallede elektrik kesintisi yaşandı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Elektrik kabloları bomba gibi patladı: 10 sokak karanlığa gömüldü
    11 Mar Elektrik kabloları bomba gibi patladı: 10 sokak karanlığa gömüldü

    Trafoda çıkan yangın elektrik kablolarına sirayet etti. Elektrik kabloları adeta bomba gibi patlarken, gökyüzünün karanlığını alevler aydınlattı. Yangın çevre binalara sirayet etmeden itfaiye ekiplerince söndürülürken, 10 sokak karanlığa gömüldü. Çayırova Mahallesi muhtar adayı Ahmet Yılmaz, trafoların yetersiz olduğunu ve mahallenin altyapı sorunları olduğunu belirtti.

  • Kocaeli'de trafoda çıkan yangın elektrik kablolarını patlattı, 10 sokak karanlığa gömüldü
    11 Mar Kocaeli'de trafoda çıkan yangın elektrik kablolarını patlattı, 10 sokak karanlığa gömüldü

    Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir trafoda çıkan yangın, elektrik kablolarına sıçrayarak patlamalara neden oldu. Olay sonucunda 10 sokak karanlığa gömülürken itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili soruşturma başlattı
    11 Mar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili soruşturma başlattı

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesaplarında CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili resen soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturma, görüntülerde yer alan para destelerinin kaynağının ve suç unsuru olup olmadığının tespiti amacıyla başlatılmıştır.

  • İBB Spor Kulübü Başkanı'nın para sayma görüntüleriyle ilgili CHP'den açıklama
    11 Mar İBB Spor Kulübü Başkanı'nın para sayma görüntüleriyle ilgili CHP'den açıklama

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in para destelerini sayarken çekilen görüntüleri gündeme bomba gibi düştü. Görüntülerin CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği ve genel başkanlık seçiminde delegelere ödendiği iddia edildi. CHP İstanbul İl Başkanlığı ise görüntülerin il binasının satın alınmasıyla ilgili olduğunu açıkladı.

  • Gazze'de yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle ölü sayısı 27'ye yükseldi
    11 Mar Gazze'de yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle ölü sayısı 27'ye yükseldi

    İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları nedeniyle yeterli düzeyde gıda ve tıbbi malzeme girişi engelleniyor. Bu durum, yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 27'ye yükselmesine sebep oluyor.

  • Endonezya'da iki pilot uyuyakaldı, 153 yolculu uçak rotadan çıktı
    11 Mar Endonezya'da iki pilot uyuyakaldı, 153 yolculu uçak rotadan çıktı

    Endonezya'da bir yolcu uçağında yaşanan olay dünya gündemine bomba gibi düştü. Cakarta'dan Kenderi'ye giden 153 kişinin bulunduğu uçaktaki iki pilotun yolculuk sırasında yaklaşık yarım saat uyuduğu ortaya çıktı. Pilotların uyumasıyla uçağın rotadan çıktığı ve şans eseri herhangi bir kaza yaşanmadığı bildirildi.

  • Hakemlerden hç memnun değil! Edin Dzeko'dan maç sonu bomba yorum: Utanç verici
    10 Mar Hakemlerden hç memnun değil! Edin Dzeko'dan maç sonu bomba yorum: Utanç verici

    Fenerbahçe'nin yıldızı Edin Dzeko, Pendikspor maçının ardından yaptığı açıklamada hakeme ve kararlarına tepki gösterdi. Topun oyunda kaldığı süreye değinen Dzeko, ''İlk yarı ne kadar oynandı bilmiyorum. Sizlerin bir fikri var mı topun ne kadar oyunda kaldığına dair! Gerçekten utanç verici. Yemin ediyorum. Hakemler buna müsaade ediyorlar. Maç 2 dakika oynanıyor, 5 dakika duruyor. 2 dakika daha oynanıyor, 1 dakika duruyor. Bu tarz durumlarda biz sarı kart görüyoruz'' dedi.

  • Van'ın en işlek noktasında şüpheli çanta fünye ile patlatıldı
    10 Mar Van'ın en işlek noktasında şüpheli çanta fünye ile patlatıldı

    Van'ın en işlek noktası olan Cumhuriyet Caddesi'nin Beşyol Meydanı tarafındaki refüje bırakılan şüpheli çanta, polis ekiplerinin müdahalesiyle fünye ile patlatıldı. Çantadan elbise çıkarken, yol tekrar trafiğe açıldı.

  • F-35A Modeli B61-12 Nükleer Bomba Taşıma Sertifikası Aldı
    10 Mar F-35A Modeli B61-12 Nükleer Bomba Taşıma Sertifikası Aldı

    F-35 Ortak Program Ofisi (JPO) sözcüsü, F-35A modelinin operasyonel olarak B61-12 termonükleer bomba taşıma sertifikası onayını aldığını açıkladı. F-35A artık nükleer başlığa sahip bomba taşıyabilecek. Bu hamle, F35-A'yı hem konvansiyonel hem de nükleer silah taşıyabilen 'çift yetenekli' bir uçak haline getiriyor. Sertifikasyonun NATO müttefiklerine sürecin Ocak 2024'e kadar tamamlanacağı yönünde verilen sözden aylar önce alındığı belirtildi.

  • Haftanın tarihine bakış
    10 Mar Haftanın tarihine bakış

    İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 1921'de yapılan oturumda Türkiye'nin Milli Marşı olarak kabul edildi.

  • F-35A, nükleer silah taşıma onayı alan ilk 5. nesil savaş jeti oldu
    10 Mar F-35A, nükleer silah taşıma onayı alan ilk 5. nesil savaş jeti oldu

    NATO ve Rusya arasındaki gerilimin arttığı dönemde F-35A Joint Strike Fighter savaş uçağı, B61-12 nükleer bombalarını taşıma sertifikası alarak nükleer silah taşıma onayı alan ilk 5. nesil savaş jeti oldu. 10 yıl süren sertifika programı tamamlandı ve F-35A, hem konvansiyonel hem de nükleer silahları taşıma özelliğiyle 'çift kapasiteli' ilk hayalet savaş jeti olarak öne çıktı.

  • Rockstar Games, GTA 6'yı resmi web sitesinde listelemeye başladı
    09 Mar Rockstar Games, GTA 6'yı resmi web sitesinde listelemeye başladı

    Rockstar Games, merakla beklenen GTA 6 için resmi web sitesinde bir sayfa oluşturdu ve oyunu bu sayfada listelemeye başladı. Tanıtım görselinde oyunun 2025 yılında piyasaya sürüleceği bilgisi yer alıyor. GTA 6, Lucia ve Jason adlı karakterlerin hikayesini merkezine alacak ve Vice City'yi de içerecek. Oyun, yeni nesil konsolların gücünden faydalanarak daha gerçekçi grafikler ve yapay zeka ile dikkat çekecek.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu altyapıda 30 milyar dolarlık hasar
    09 Mar İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu altyapıda 30 milyar dolarlık hasar

    Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana bölgeye yönelik saldırıları sonucu altyapıdaki hasarın 30 milyar doları geçtiğini açıkladı. Saldırılarda 166 hükümet binası, 100 okul ve üniversite yıkıldı, 305 okul ve üniversitede hasar meydana geldi. Ayrıca 219 mescidin tamamen yıkıldığı, 287 caminin kısmen hasar gördüğü, 70 bin konutun tamamen yıkıldığı ve 290 bin konutun kısmen tahrip olduğu belirtildi.

  • Aziz Yıldırım'dan bir bomba çıkış daha: Başarıyı istemeyen şerefsizdir
    09 Mar Aziz Yıldırım'dan bir bomba çıkış daha: Başarıyı istemeyen şerefsizdir

    Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği'nin İzmir şubesinin açılışında yaptığı konuşmada, Fenerbahçe'nin tek sorununun başarısızlık olduğunu belirtti. Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Yıldırım, son günlerdeki flaş açıklamalarına bir yenisini daha ekleyerek, "Kim Fenerbahçe'nin başarısını istemezse, 'onlar yok, ben varım' bilmem ne derse, onlar şerefsizdir. Bak bu kadar ağır söylüyorum. Fenerbahçe'nin başarısı, mutluluğu hepimizin" dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: '15 sene önce nerede duruyorsam bugün de aynı yerde dimdik duruyorum'
    09 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: '15 sene önce nerede duruyorsam bugün de aynı yerde dimdik duruyorum'

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Erdoğan, buradaki konuşmasında Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekerek, İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırım politikası uyguladığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Filistin davasına en üst seviyede sahip çıkan ülke olduğunu vurgulayarak, eleştirilere yanıt verdi.

  • Arda'nın antrenman videosunu izleyen herkes aynı soruyu sordu: Bu çocuğu nasıl oynatmazsın Ancelotti?
    09 Mar Arda'nın antrenman videosunu izleyen herkes aynı soruyu sordu: Bu çocuğu nasıl oynatmazsın Ancelotti?

    Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler'in takım antrenmanında gösterdiği harika performans sosyal medyada büyük ilgi gördü. Attığı goller, çalımları ve güçlü görüntüsü futbolseverlerden tam not alırken, takımın teknik direktörü Carlo Ancelotti'nin fazla forma şansı vermemesi hayranlarını isyan ettirdi.

  • Bomba itiraf! Ronaldinho tam 13 sene önce Fenerbahçe'ye geliyormuş
    09 Mar Bomba itiraf! Ronaldinho tam 13 sene önce Fenerbahçe'ye geliyormuş

    Bir dönem futbol dünyasının en büyük yıldızlarından biri olan Ronaldinho, 13 sene önce Fenerbahçe'ye transfer olacağını ancak bir yöneticinin bu transferi engellediğini itiraf etti. Acun Ilıcalı ve Roberto Carlos'un kendisini Fenerbahçe'ye gitmesi için çok ısrar ettiklerini belirten Ronaldinho, tam imzayı atacakken transferin bozulduğunu söyledi.

  • Karaman Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti
    08 Mar Karaman Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti

    Karaman Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden kadın ve çocuklar için bebek kefenli eylem yaptı. STK Platformu üyeleri ve vatandaşlar, Necmettin Erbakan Parkı içerisinde bulunan mescidin önünde bir araya geldi. Yapılan basın açıklamasının ardından, Gazze'de ölen bebekleri sembolize eden 'kefene sarılı cenazeler' mescidin önüne bırakıldı.

  • Elon Musk, OpenAI'e karşı dava açtı
    07 Mar Elon Musk, OpenAI'e karşı dava açtı

    Elon Musk, OpenAI firmasını dava etti ve CEO Sam Altman'ın görevden alınması gerektiğini savundu. Musk'ın şirket yönetiminde olduğu dönemde kar amacı gütmeyen yapay zeka vizyonu üzerinden para kazanmayı amaçladığı iddia ediliyor. OpenAI yönetimi ise karşı dava açabileceğini belirtiyor. Girişimcinin şirkete yaptığı yardımın 45 milyon dolar civarında olduğu iddia ediliyor. OpenAI yönetimi, Musk'ın şirketi Tesla'ya bağlamak istediğini iddia ediyor.

  • Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 'Gazze: İnsanlığın Felaketi Özel Raporu'nu tüm parlamentolara ve insan hakları savunucularına gönderdi
    07 Mar Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 'Gazze: İnsanlığın Felaketi Özel Raporu'nu tüm parlamentolara ve insan hakları savunucularına gönderdi

    Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Gazze: İnsanlığın Felaketi Özel Raporu"nun tüm parlamentoların insan hakları komisyonları ile insan hakları savunucularına gönderildiğini belirterek, "Güney Afrika'nın büyükelçisi, Uluslararası Adalet Divanına gönderilmek üzere raporu cumhurbaşkanlarına iletecek.

  • Helldivers 2 Geliştiricisi Arrowhead Game Studios, Sony Tarafından Satın Alınacak mı?
    07 Mar Helldivers 2 Geliştiricisi Arrowhead Game Studios, Sony Tarafından Satın Alınacak mı?

    Geçtiğimiz ayın en popüler yapımı olan Helldivers 2 oyununun geliştiricisi Arrowhead Game Studios'un, Sony tarafından satın alınacağı haberleri gündeme bomba gibi düştü. Şu an için herhangi bir satışın planlarında olmadığını belirten Arrowhead Game Studios CEO'su Johan Pilestedt, kendi kaliteli içeriklerini üretebilmek için özgür kalmak istediklerini söyledi. Ancak Sony'nin son dönemde oyun stüdyolarını satın alma eğilimi göstermesi ve şirketin işten çıkarmalar yapması, fanları endişelendiriyor.

  • Herkes Arda Güler zannediyor! Yorumları görmeniz lazım
    06 Mar Herkes Arda Güler zannediyor! Yorumları görmeniz lazım

    Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler'e benzerliği ile dikkat çeken bir garsonun o anları sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcılar, birbirinden komik yorumlarda bulundu.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Filistinli kadınlar insanüstü bir çaba sarf ediyor
    06 Mar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Filistinli kadınlar insanüstü bir çaba sarf ediyor

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara'da düzenlenen 'Filistinli Kadınlarla Uluslararası Dayanışma Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Filistinli kadınların çocuklarını yaşatmak ve vatanlarını korumak için insanüstü bir çaba sarf ettiğini belirtti. Bakan Göktaş, Filistin topraklarının İsrail tarafından yok edilmeye çalışıldığını ve Filistinli kadınların unutulmaz yaralar aldığını ifade etti.

  • Şanlıurfa'da PKK Operasyonu: 17 Şüpheli Gözaltına Alındı
    06 Mar Şanlıurfa'da PKK Operasyonu: 17 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Şanlıurfa'da gerçekleştirilen terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, aralarında 4 DEM Parti Belediye Meclisi üyesi adayının da bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise çeşitli silahlar, patlayıcılar, iletişim cihazları ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

  • Elon Musk, Twitter'ın eski yöneticileri tarafından dava edildi
    06 Mar Elon Musk, Twitter'ın eski yöneticileri tarafından dava edildi

    Elon Musk, Twitter'ın eski yöneticileri tarafından dava edildi. Davacılar, Musk'ın kendilerini işten çıkartırken hakettikleri ödemeleri yapmadığını iddia ediyor. Davanın sonucu merakla bekleniyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu ve yönetimi Filistin halkına soykırım uyguluyor
    05 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu ve yönetimi Filistin halkına soykırım uyguluyor

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmede, Netanyahu ve İsrail yönetiminin Filistin halkına yönelik soykırım uyguladığını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin Filistin davasına destek vermeye devam edeceğini ifade etti.

  • Arda Güler'in geleceği belirsiz: Galatasaray'a mı kiralanacak?
    05 Mar Arda Güler'in geleceği belirsiz: Galatasaray'a mı kiralanacak?

    Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası kazanan Arda Güler'in Real Madrid'e transferi gerçekleşmedi. Milan, Borussia Dortmund, Sevilla, Mallorca ve Las Palmas gibi takımların da ilgilendiği Arda Güler'in Galatasaray'a kiralanabileceği iddiaları ortaya atıldı. Arda Güler'in Beşiktaş-Galatasaray derbisi sonrası yaptığı sosyal medya beğenileri ise büyük yankı uyandırdı.

  • Arda Güler Süper Lig'e geri mi dönüyor? Adının geçtiği takım Fener taraftarını çıldırttı
    05 Mar Arda Güler Süper Lig'e geri mi dönüyor? Adının geçtiği takım Fener taraftarını çıldırttı

    Arda Güler, yaz döneminde Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olmuştu. Yaşadığı sakatlıkların ardından İspanyol ekibinde fazla forma şansı bulamayan milli yıldızın Galatasaray'a kiralık geleceği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

  • İsrail'in saldırılarından etkilenen Filistinliler güvenli bir yuva arıyor
    04 Mar İsrail'in saldırılarından etkilenen Filistinliler güvenli bir yuva arıyor

    İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları sonucu yerinden edilen Filistinliler, güvenli ve sıcak bir yuva arayışı içindeler. Refah kentinde yaşayan yüz binlerce Filistinli, İsrail'in saldırıları ve zorlu hava koşullarıyla mücadele ediyor. Battaniye, kışlık kıyafet ve ısınma araçlarından yoksun olan halk, ateş yakarak ısınmaya çalışıyor. İsrail'in tehditlerinin artmasıyla birlikte Refah'a kara saldırısı düzenleme endişeleri de artıyor. Gazze Şeridi'nde güvenli bir yer bulmanın zor olduğunu belirten Filistinliler, savaşın sona ermesini ve evlerine dönmeyi umut ediyor.

  • Ermenistan'daki Metsamor Nükleer Güç Santrali Tehlike Saçmaya Devam Ediyor
    04 Mar Ermenistan'daki Metsamor Nükleer Güç Santrali Tehlike Saçmaya Devam Ediyor

    Ermenistan'daki Metsamor Nükleer Güç Santrali, kullanım ömrü dolduğu halde kapatılmadığı için tehlike saçmaya devam ediyor. Santralden çıkan radyasyon, Türkiye'nin Iğdır ilini tehdit ediyor. Iğdırlı vatandaşlar, santralin kapatılması için çağrıda bulunuyor ve santralden çıkan dumanın çevreye ve canlılara zarar verdiğini belirtiyor. Araştırmacı Gazeteci Yazar ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, santralin köhne bir sistemle çalıştığını ve deprem bölgesinde bulunduğunu vurgulayarak, santralin bir an önce kapatılması gerektiğini söylüyor. Ayrıca, santralden çıkan dumanın Iğdır'ın zaten kirli havasını daha da kötüleştirdiği ifade ediliyor.

  • İsrail'in Gazze'ye gıda ve tıbbi malzeme girişini engellemesi sonucu 16 çocuk hayatını kaybetti
    04 Mar İsrail'in Gazze'ye gıda ve tıbbi malzeme girişini engellemesi sonucu 16 çocuk hayatını kaybetti

    İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve gıda ile tıbbi malzeme girişini engellemesi sonucu yetersiz beslenme ve tıbbi bakımsızlık nedeniyle hayatını kaybeden çocukların sayısı 16'ya yükseldi. Saldırıların başlamasından bu yana milyonlarca Filistinli hayatta kalma mücadelesi veriyor.

  • Erzurum'da Şehit Çocukları Tekvandoda Başarılı Olmak İçin Ter Döküyor
    04 Mar Erzurum'da Şehit Çocukları Tekvandoda Başarılı Olmak İçin Ter Döküyor

    Erzurum'da, şehit çocukları Muhammet Murat Yıldırım (7) ve Miraç Mustafa Önek (7), tekvandoda başarılı olmak için ter döküyor.

  • Bomba iddia: Erdoğan, Kabine sonrası bayram ikramiyelerinin 10 bin TL'ye yükseltildiğini açıklayacak
    04 Mar Bomba iddia: Erdoğan, Kabine sonrası bayram ikramiyelerinin 10 bin TL'ye yükseltildiğini açıklayacak

    Yerel seçim miting programlarına ara veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Kabine toplantısına başkanlık edecek. Ekonomideki son durum, iç ve dış politikadaki gelişmeler, yerel seçim ve öğretmen atamalarının masaya yatırılacağı zirveyle ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Erdoğan'ın kameralar karşısına geçerek 3 bin liraya çıkartılan emeklinin bayram ikramiyesinin 10 bin liraya yükseltildiğini duyuracağı öne sürüldü.

  • İsrail bunu da yaptı! Yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığa bomba yağdırdılar
    04 Mar İsrail bunu da yaptı! Yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığa bomba yağdırdılar

    Hamas ile ateşkes görüşmelerine devam eden İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını ise sonlandırmış değil. İsrail savaş uçakları Cibaliya Mülteci Kampı'nda daha önceki saldırılarda hayatını kaybeden yüzlerce Filistinlinin defnedildiği bir mezarlığı bombaladı. Saldırı sonrasında toprağın altından çıkan naaşların yeniden defin işlemlerinin başladığı öğrenildi.

  • Okan Buruk'tan Fenerbahçe'nin yabancı hakem talebine bomba yanıt
    03 Mar Okan Buruk'tan Fenerbahçe'nin yabancı hakem talebine bomba yanıt

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin Süper Kupa için yabancı hakem talebine yanıt verdi. Türk hakemlerine güvendiğini belirten Buruk, "Biz Türk hakemlerine güveniyoruz. Türk hakemlerinin en iyisini yapabileceğini biliyoruz. Bazen Türk hakemlerinin hakkı yeniyor. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ndeki hakemleri gördükten sonra kimse kusura bakmasın bizim Türk hakemlerimiz çok daha iyi" dedi.

  • İsrail Tümgenerale göre Han Yunus'taki patlama skandal ve kaosun bir göstergesi
    03 Mar İsrail Tümgenerale göre Han Yunus'taki patlama skandal ve kaosun bir göstergesi

    İsrailli emekli Tümgeneral Itzhak Brik, Han Yunus'ta meydana gelen patlamanın İsrail savaşlarında eşi benzeri olmayan bir skandal olduğunu belirtti. Brik, İsrail ordusunun eğitimsiz birliklerle savaşa girdiğini ve düzenli birliklerin savaş eğitimi almadığını ifade etti. Ayrıca, askeri disiplinin olmadığı ve komutanların ihmalleri sonucu askerlerin toplu halde öldürüldüğü bir kaosun yaşandığını söyledi. Brik, Hamas savaşçılarının geri döndüğünü ve İsrail ordusunun mevzi kaybettiğini de vurguladı.

  • Bir yandan Gazze'ye havadan gıda yardımı yapan ABD, diğer taraftan İsrail'e mühimmat ve bomba gönderiyor
    02 Mar Bir yandan Gazze'ye havadan gıda yardımı yapan ABD, diğer taraftan İsrail'e mühimmat ve bomba gönderiyor

    İsrail'in Gazze'ye karadan yardımlarını yasaklaması nedeniyle Ürdün ve Mısır'dan sonra ABD de bölgeye havadan 38 bin öğünlük gıda içeren insani yardım attı. Bir yandan Gazze'ye havadan gıda yardımı atan ABD, diğer taraftan İsrail'e askeri desteğine de devam ediyor. Gazze'ye saldırıların başlamasından itibaren İsrail'e mühimmat, araç, silah, koruyucu ekipman ve tıbbi malzeme sağlayan ABD yönetimi, on binlerce dolarlık mühimmat ve bomba desteğinde daha bulunmaya hazırlanıyor.

  • PKK/KCK Terör Örgütü Üyesine 7 Yıl 6 Ay Hapis Cezası
    02 Mar PKK/KCK Terör Örgütü Üyesine 7 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

    Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde yapılan çalışmalarda, geçtiğimiz yıl Konya'da yakalanan PKK/KCK terör örgütü mensubu teröristin cezası belli oldu. Mahkeme, iyi hal indirimi uyguladığı zanlıyı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

  • Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu Yeni Sezona Bomba Gibi Girdi
    02 Mar Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu Yeni Sezona Bomba Gibi Girdi

    Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu'nun yönetmenliğini Hasan Elmas'ın yaptığı 'Eyvah Yine Karıştı' isimli oyun, gönülleri fethetti. Yaklaşık üç ay süren prova çalışmalarının ardından tiyatroseverlerin karşısına çıkan oyuncular, performanslarıyla izleyiciden tam not aldı.

  • Antalya Diplomasi Forumu 2024
    01 Mar Antalya Diplomasi Forumu 2024

    Antalya Diplomasi Forumu'nda liderler panelinde uluslararası sisteme azalan güven nedeniyle kutuplaşan dünya için diyalog ve diplomasinin önemi vurgulandı. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un katıldığı panelde, liderler diyalogun önemini vurgulayarak, krizlerin aşılmasında diplomasinin rolünü tartıştılar.

  • Ataşehir'de düzenlenen kaçak silah operasyonunda bir şüpheli gözaltına alındı
    01 Mar Ataşehir'de düzenlenen kaçak silah operasyonunda bir şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mimar Sinan Mahallesi'ndeki adreste kaçak silah imalatı yapıldığını tespit etti. Operasyonda bir balistik yelek, 3 ruhsatsız silah, 3 şarjör, 3 top mermisi, hassas terazi, fişekler ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Şüpheli E.S.Ç. emniyete götürüldü.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İsrail Bir Terör Örgütü Gibi Hareket Ediyor
    01 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İsrail Bir Terör Örgütü Gibi Hareket Ediyor

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in devlet değil adeta bir terör örgütü gibi hareket ettiğini belirterek, "Çocukları, kadınları açlıktan korumak için orada yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine bomba yağdıran bir devlet olamaz. Bu ancak terör örgütü işidir.

  • Ataşehir'de kaçak silah imalatı yapılan adreste top mermisi bulundu
    01 Mar Ataşehir'de kaçak silah imalatı yapılan adreste top mermisi bulundu

    Ataşehir Mimar Sinan Mahallesi'nde yapılan inceleme sonucunda, kaçak silah imalatı yapılan bir adreste top mermisi bulundu. Bomba imha ekibi tarafından muhafaza altına alınan mermilerin yanı sıra, bir şüpheli de yakalandı. Yapılan aramada ise çeşitli silahlar, mühimmatlar ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İnsanlık vicdanında İsrail mahkumdur
    01 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İnsanlık vicdanında İsrail mahkumdur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen 8'inci Yargı Paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınayarak, Uluslararası Adalet Divanının tedbir kararını uygulaması ve hayata geçirmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının İsrail yöneticileri hakkında soruşturma başlatması çağrısında bulundu.

  • Afyonkarahisar'da patlamamış el bombası bulundu
    01 Mar Afyonkarahisar'da patlamamış el bombası bulundu

    Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de meydana gelen mühimmat deposu patlamasının yaşandığı mahallede, patlamamış bir el bombası bulundu. Bomba imha uzmanları tarafından yapılan incelemede, bombanın Mod-44 tipi olduğu ve üzerinde fünye grubu bulunmadığı tespit edildi. Bomba güvenlik önlemleri alınarak imha edildi.

Advertisement