Taksit Yasağı Genişletiliyor - Son Dakika
Ekonomi

Taksit Yasağı Genişletiliyor

Taksit Yasağı Genişletiliyor

BDDK, taksit yasağını aşmak için kullanılan 'hediye çeki' satışlarına da taksit yasağı getirdi.

08.04.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kredi kartı taksit sınırlamasında kapsam genişliyor. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartında taksidi sınırlayan düzenlemenin kapsamını genişletecek taslağı yayımladı.

Değişiklikle, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulaması kısıtına, "Hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz" hükmü eklenecek. 

KURUMSAL KREDİ KARTLAR KAPSAM DIŞINDA

Taslağa göre, kurumsal kredi kartları bu değişikliğin dışında tutulacak. 

Kredi kartlarında taksit sayısını sınırlayan yönetmelik 1 Şubat'ta yürürlüğe girmişti. Taksit sınırlaması olan sektörlerde, sınırlamanın etkilerinin azaltılması için yeni satış yöntemleri devreye sokulmuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Taksit Yasağı Genişletiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • amadeus 111: Bu taksitlendirme yasagini tum ulke ekonomisi ve faydasi acisindan dusunmek lazim. Tabikitaksitlendirme bazen ihtiyac olabiliyor ihtiyaciniz olan bir seyi daha erken elde etmenize yariyor. Ancak cok sayida taksitlendirme ile vatandaslarimizin buyuk bir kismi bilincsizce aman aylik 20-30 TL diye bir cok sey aliyor. Odedigi faizde direkt olarak bankalari zengin ediyor. Bi ornekle aciklayayim mesela 1000 TL lik bir telefon dusunelim 6 aylik vade icin fiyati 1100 TL aylik odemesi 185 TL, 12 aylik vadede 1200 TL ve aylik odemesi 100 TL ve 24 Aylik vadede 1400 TL ve aylik odemesi 60 TL olsun. Biri bu telefonu begenip almak istediginde ne var canim aylik 12 aylik vade yapayim diyor hatta 24 aylik vade yapayimda bi tanede hanima alayim diyor. 2 1 Yanıtla
  • amadeus 111: Simdi gerceklere bakalim bu kisi odemeyi bitirdiginde 800 TL faiz odemis oluyor bu para icin kimse calismadi, senin benim mevduatimdaki parayi bu adama borc vererek 800 TL kazandi guzel is dimi ? sonrasini dusunelim boyle bir kac taksite daha girdiginde bankalarin kolesi olmaktan baska bir yolu kalmaz bu kisinin. Bankalar dahada zenginlesir ve sonunda toplumun buyuk bir kismini kole yaparlar sonra politikacilari satin alirlar sonra devleti yonetmeye baslarlar. Iste BDDK bir nevi bunun onunu kesiyor ,vataninizi seviyorsaniz lutfen paraniz oldukca harcayin tuketmekle degil ancak uretmekle bir yerlere varabiliriz. 2 0 Yanıtla

Advertisement