Talabani İçin Resmi Karşılama Töreni Olmayacak - Son Dakika
Güncel

Talabani İçin Resmi Karşılama Töreni Olmayacak

Talabani İçin Resmi Karşılama Töreni Olmayacak

Irak Cumhurbaşkanı ve KYB lideri Talabani için Irak'ın Süleymaniye kentinde karşılama töreni düzenlenmeyecek.

18.07.2014 23:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) lideri Celal Talabani için Irak'ın Süleymaniye kentinde karşılama töreni düzenlenmeyeceği bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakan Yardımcısı ve Celal Talabani'nin oğlu Kubat Talabani, Süleymaniye'nin Çemçemal ilçesinde düzenlediği basın toplantısında, babasının yarın Almanya'nın başkenti Berlin'den Süleymaniye'ye geleceğini söyledi.

Talabani, "Celal Talabani'nin kendi isteği üzerine resmi karşılama töreni hazırlanmayacak. Talabani, ramazan ayı olması, sıcakların yüksekliği ve kahraman peşmergenin cephede IŞİD militanlarıyla çatışması nedeniyle tören düzenlenmesini istemedi" diye konuştu.

Kubat Talabani, partilileri, Celal Talabani'nin gelişi sırasında havaya ateş açmamaları yönünde uyardı.

Gazetecilerin, babasının sağlık durumuna ilişkin sorusu üzerine Talabani, "Sağlığının nasıl olduğunu yarın gözlerinizle göreceksiniz" yanıtını verdi.

Talabani, babası Celal Talabani'nin siyasetten uzak durmayacağını sözlerine ekledi.

-Kritik bir zamanda dönüyor

Başkent Bağdat'ta 17 Aralık 2012'de beyin kanaması geçiren Celal Talabani, 22 Aralık'ta ambulans uçakla Almanya'nın başkenti Berlin'e sevk edilmişti. O tarihten beri tedavi gören Talabani, Irak'ın kritik bir süreçten geçtiği zamanda ülkesine dönüyor. Talabani, 7 Nisan 2005'de Irak Cumhurbaşkanı seçilmişti. İki dönem üst üste görev yapan Talabani'nin görev süresi doldu. Yerine seçilecek aday yine partisi KYB'den seçilecek. KYB'nin adayını seçme çalışmasına girdiği bir zamanda Talabani'nin Irak'a dönmesi önem taşıyor. KYB lideri Talabani'nin, Irak'ın yeni cumhurbaşkanı olacak ismi belirlemesi bekleniyor.

Irak siyaseti üzerinde ağırlığı olan Talabani'nin, IŞİD'in Musul'u ele geçirmesiyle başlayan krizin çözümünde de aktif bir rol oynayacağı ifade ediliyor. IKBY Başkanı Mesut Barzani ve Irak Başbakanı Nuri el-Maliki arasında yaşanan gerginliği yumuşatmada da Talabani'nin arabulucu olacağı belirtiliyor. - Süleymaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Talabani İçin Resmi Karşılama Töreni Olmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement