Talas'ta Ağaçlandırma Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Talas'ta Ağaçlandırma Çalışmaları

Talas Belediyesi, Başakpınar mahallesinde ağaçlandırma çalışması başlattı.

19.04.2013 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi, Başakpınar mahallesinde ağaçlandırma çalışması başlattı.

Başakpınar girişindeki arazide gerçekleşen fidan dikim törenine Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım'ın yanı sıra, kadın meclisi üyeleri, Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Başakpınar İlköğretim Okulu öğretmenleri, bir grup esnaf ve din görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Festival havasında gerçekleşen fidan dikiminde küçükler önce izleyenleri büyüleyen halk oyunları gösterileri sunarken öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği yarışlarda yetişkinler de halat çekmede ter döktü. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışların ardından dereler aşıldı, fidanlar toprakla buluşturuldu.

500 fidanın dikildiği alanda konuşan Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, şunları kaydetti:

" Başakpınar'ın diğer yukarı mahalleler gibi güzel bir doğaya sahip. Bu güzelliği değerlendirmek için buradayız. Ana sınıfından üniversiteye kadar, her kesimden vatandaş burada bu durum bizleri ayrıca mutlu ediyor. Çünkü ağaçlandırma çalışmalarına büyük ihtiyaç var. Toplumun tüm kesimleriyle sahiplenilmesi gerekir. Bizim bu yıl ki hedefimiz her nefese bir fidan. Yani ilçemizde yaşayan her bir insanın bir dikili ağacı olsun. İnşallah bunu bu yıl başaracağız." - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Talas'ta Ağaçlandırma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement