Talas'ta Altyapı Kuruluşları Koordinasyon Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Talas'ta Altyapı Kuruluşları Koordinasyon Toplantısı

Talas\'ta Altyapı Kuruluşları Koordinasyon Toplantısı

Talas Belediyesi öncülüğünde ilçede altyapı yatırımlarıyla ilgili kamu ve özel kurumların temsilcileriyle 2016 yılı planlama toplantısı gerçekleştirildi.

14.10.2015 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi öncülüğünde ilçede altyapı yatırımlarıyla ilgili kamu ve özel kurumların temsilcileriyle 2016 yılı planlama toplantısı gerçekleştirildi.

Tarihi Feyzioğlu Konağı'nda düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi, Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi, Kayserigaz, Türk Telekom gibi kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, özellikle altyapı faaliyetlerinin koordineli bir şekilde yapılmasının önemine dikkat çekti. Koordinasyonun faydalarından bahseden Başkan Palancıoğlu, "Böylelikle hem kuruluşların işi, hem de bizim işimiz kolaylaşıyor. Ayrıca maliyeti de düşürüyor. Bir yerde altyapı çalışmasına başlandığında arkadaşlarımız size haber verecek. Sizler de programlarınıza erken alabilirseniz çok iyi olur. Mesela gelecek yıl Komando Caddesi ile Başakpınar girişi arasındaki yolda asfalt yenilecek. Aynı şekilde Halef Hoca Caddesi de yenilenecek. Dolayısıyla bu çalışmaların önceden planlanması sizin de bizim de üzerimize düşen yükü azaltacaktır" dedi.

Başkan Palancıoğlu, belediye olarak imarda yeni bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Özellikle Mevlana Mahallesi'nde yapılaşmamış, boş duran arsaların biran önce yapılaşmaya gitmesi için çalışma yaptık. Vatandaşların menfaatine yönelik olan bu çalışmayla mahallemiz şantiye görünümünden kurtulacak. Aksi durumda belediyeye büyük maliyetler getiriyor. Ayrıca vatandaşlar çevre kirliliği, gece veya pazar günleri çalışma ve seslerden dolayı şikayetçi oluyor. Öte yandan yeni dökülen asfalt yeni inşaatlardan dolayı sürekli tahrip oluyor." diye konuştu.

Bu çalışmadan olumlu geri dönüşlerin başladığını kaydeden Başkan Palancıoğlu, "Şuanda temizliğini yapmayan ve ifrazında bulunmayan parsel sahiplerinin çoğu bize geliyor. Biz şantiye görünümü ne kadar hızlı bitirirsek altyapı maliyetleri de o kadar azalacaktır. Talas'ta imarda yaptığımız önemli bir çalışmayla bundan sonra kütle parsel mantığını kaldırıp siteleşmenin önünü açtık. Dolayısıyla 10-15 binanın olduğu site olursa altyapı kurumlarına düşen yük azalacaktır. Çünkü bahçe içindeki çözümü müteahhit yapacaktır. Talas Belediyesi olarak ilçemizde yatırım yapan özellikle Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurumlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talas'ta Altyapı Kuruluşları Koordinasyon Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement