Talas'ta Meslek Edindirme Kursları - Son Dakika
Yerel

Talas'ta Meslek Edindirme Kursları

Talas\'ta Meslek Edindirme Kursları

Talas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kadın meclisi tarafından organize edilen meslek edindirme ve beceri eğitimleri 9 branşta hizmet veriyor.9 yıldan bu yana eğitimlerin aralıksız sürdüğünü belirten Talas Belediye Başkanı...

08.11.2013 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kadın meclisi tarafından organize edilen meslek edindirme ve beceri eğitimleri 9 branşta hizmet veriyor. 9 yıldan bu yana eğitimlerin aralıksız sürdüğünü belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, binlerce kadın kursiyere eğitim imkanı sağlayarak meslek sahibi yaptıklarını belirtti.

Talas Belediyesi Nevin Akyurt, Sadıka Ana, Başakpınar, Kuruköprü kadın kültür merkezi, Uluğbey ve Mavera bilgi evlerinde 9 branşta toplam 17 kursta meslek edindirme ve beceri eği-timleri veriliyor. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, açılan meslek edindirme kurslarına katılı-mın oldukça fazla olduğunu belirterek talep edilen tüm branşlarda eğitim verildiğini söyledi. 9 yıldır bu eğitimlerin aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Yıldırım, "bu gün itibariyle 7 merkezi-mizde 9 ayrı branşta verdiğimiz 17 eğitimden toplamda 332 kadınımız yararlanmaktadır" dedi.

Hiçbir karşılık beklemeden ücretsiz verilen ve sosyal proje olarak uygulanan hizmetlere kadınların ilgisinin büyük olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, "Nevin Akyurt Kadın Kültür Mer-kezimizin yanı sıra Başakpınar, Kuruköprü, Kepez, Çiftekuyular, Zincidere Sadıka Ana ve yakında açılışını yapacağımız mevlana mahallesinde ki kültür merkezlerimiz kadınlarımızın sosyal hayat-larına değer katmaktadır. Kadınlarımız bu kültür merkezlerinde sosyal ve kültürel programların yanı sıra verilen eğitimlerle zamanlarını en iyi şekilde değerlendirirken ayrıca meslek sahibi ol-maktadırlar" dedi.

Kadın kültür merkezlerine müracaat ederek açılması istenilen tüm eğitim faaliyetlerini değerlendirerek kursların açıldığını vurgulayan Başkan Rifat Yıldırım, "Kadın meclisimiz gönüllük esasına dayalı olarak özveri ile bu faaliyeti sürdürmektedir. Pozitif bir ayrımcılıkla yürüttüğümüz bu faaliyetlere katkı sağlayan tüm kadınlarımıza teşekkür ederken zamanları müsait olan kadın-larımızı merkezlerimize davet ediyoruz."

Bilgisayar, ingilizce, diksiyon, okuma yazma, aşçılık, örgü, kurdela nakışı, kuaförlük ve mefruşat eğitimlerine katılan kadınlar kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı teşekkür ettikle-rini belirterek hem güzel vakit geçirdiklerini hem de meslek sahibi olduklarını dile getirdiler. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talas'ta Meslek Edindirme Kursları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement