Talas'ta Sosyal Denge Sevinci - Son Dakika
Yerel

Talas'ta Sosyal Denge Sevinci

Talas\'ta Sosyal Denge Sevinci

Talas Belediyesi ile Bembir-Sen Kayseri Şubesi arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı.

15.05.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi ile Bembir-Sen Kayseri Şubesi arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı. Buna göre memura aylık brüt 450 TL zam verildi.

İmza töreninde konuşan Başkan Mustafa Palancıoğlu, "Personelimizin daha mutlu ve verimli olması için çalışıp, kaliteli hizmet üretmelerini sağlayacağız" dedi.

Meclis salonunda gerçekleşen törene Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Bembir-Sen Şube Başkanı Mehmet Karakaş, belediye başkan yardımcıları, sendika temsilcileri ve belediyede çalışan memur katıldı.

Bembir-Sen Şube Başkanı Karakaş, sözlerine Manisa Soma'daki elim kazada hayatını kaybedenleri rahmetle anarak başladı. Karakaş, "Sosyal denge sözleşmemizi yeniliyoruz. Daha önceki sözleşme kanun gereği seçim sonunda bitti. Başkanımızla görüşüp belediye bütçesi imkanlarınca Büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan belediyelerimizle yaptığımız sözleşme uyarınca aynısını kabul ettik. Aynı orandaki zamlarla 2015 yılı sonuna kadar geçerli olacak. Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da Soma'daki maden faciasına değinerek sözlerine başladı. "Gerçekten ailecek çok üzüldük, Allah ölenlere rahmet, yaralılara acil şifa, milletimize sabırlar versin" diyen Başkan Palancıoğlu, "Diğer belediyelerde verilen haklara kendi personelimiz için de uygun gördük. Kurumun personeli binadaki kolon gibidir. Eğer personel iyi çalışır işine sahip çıkarsa o kurum ayakta kalır. Talas Belediyesi olarak da personelin önemi böyle" ifadesini kullandı.

Personele sadece maaş artışının yeterli olmadığını belirten Başkan Palancıoğlu, "Personelin kullandığı masadan oturduğu koltuktan, bulunduğu ortama kadar her şeyi iyileştireceğiz. Kapıdan mutlu girip mutlu çıkarsanız eviniz de mutlu olur. Biz bir aileyiz. Çevreci belediyenin yanına güler yüzlü ve hızlı hizmet veren belediye sloganını eklemeliyiz. Hizmetin kalitesini bütün kurumlarla el ele verip yükseltmeliyiz. Örnek gösterilen belediye hedefimiz. Sözleşmemiz hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Bembir-Sen Şube Başkanı Mehmet Karakaş sosyal denge sözleşmesini imzaladı. Ardından Karakaş, Başkan Palancıoğlu'na günün anısına çini süslemeli vazo hediye etti.

Tören birlikte çekilen fotoğrafla sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talas'ta Sosyal Denge Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement