Talas Yeniden Dizayn Edilecek - Son Dakika
Yerel

Talas Yeniden Dizayn Edilecek

Talas Yeniden Dizayn Edilecek

Reşadiye ve Başakpınar Mahallelerinde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, Talas’a yakışan bir meydan düzenlemesi yapacaklarını ve Talas’ın merkezini bu bölgelere taşıyacaklarını söyledi.

14.03.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Reşadiye ve Başakpınar Mahallelerinde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, Talas'a yakışan bir meydan düzenlemesi yapacaklarını ve Talas'ın merkezini bu bölgelere taşıyacaklarını söyledi.

Seçim çalışmalarını yoğun bir programla sürdüren AK Parti Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, Reşadiye ve Başakpınar Mahallelerinde düzenlenen toplantılara katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Palancıoğlu, Reşadiye mahallesinde yaptığı konuşmada, bölgenin tarihi dokusuna ve geçmişine dikkat çekerek Talas merkezini bu bölgelere doğru kaydıracaklarını söyledi.

Palancıoğlu, "Reşadiye ve Zincidere aslında Talas'ın tam merkezi olmaya laik yerler. Niye diyecek olursanız birincisi, Talas'ın şu anki merkezi dediğimiz yerler Melikgazi sınırlarının yakınında hemen bitişiğinde. Dolaysıyla şehrin bu tarafa kayması gerek. Ama zamanında yukarı Talas Reşadiye ve Zincidere bağlık bölgeler olduğu için buralar bağlık sayfiye alanlar olarak kalmış şehir o tarafta gelişmiş ve imar planları o tarafta yapılmış" dedi.

Yukarı mahallerdeki tarihi dokuya dikkat çeken Palancıoğlu, "Buralara tarihi eser ve sit alanı olduğu için girilememiş. Başakpınar, Kuruköprü, Zincidere, Maraçak, Reşadiye gibi bölgelerimiz bizim özel ilgi alanımız çünkü buralar planlanmaya müsait. Bizim inşallah yapacağımız işlerden ilki de bu olacak. Bu bölgelerin yeniden planlanarak Talas'ın merkezinin bu taraf doğru kaydırılması olacak. Buralar nitelikli bir alana sahip, yaşam kalitesi yüksek, sağlam zemine sahip. Bir plancı olarak bu bölgelerde inşallah betonlaşmanın önüne geçerek daha nitelikli bir yapılaşma sağlayacağız" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talas Yeniden Dizayn Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement