Talasemi Üyeleri Temayülü Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Talasemi Üyeleri Temayülü Protesto Etti

Talasemi Üyeleri Temayülü Protesto Etti

Şanlıurfa'da Talasemi derneği üyeleri AK Parti temayül yoklamasının yapıldığı GAP Arena Spor Salonu önünde protesto gerçekleştirdi.

25.03.2015 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek Bir Damla Kan Talasemi Derneği üyeleri STK'ların AK Parti aday adayları için oy kullandığı GAP Arena Kapalı Spor Salonu önüne gelerek protesto düzenledi. İçeri girmek isteyen grup AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cuma Ağaç ve partililer tarafından engellendi.

'Siverek Bir Damla Kan Talasemi Derneği' AK Partinin GAP Arena Spor Salonunda STK'lar için gerçekleştirdiği temayül yoklamasına gelerek kapı önünde protesto düzenledi.

Yaklaşık 15 kişilik bir grup ellerindeki afişler ile eylem yaptı. GAP Arena Kapalı Salonunun girişine gelen grup burada bir açıklama yaptı.

Siverek Bir Damla Kan Talasemi Derneği Başkanı İbrahim Dizlek, amaçlarının kendilerine verilen sözlerinin tutulmamasına rağmen kendilerinden oy istemelerini protesto ettiklerini belirterek şunları kaydetti: "İki milyona yakın nüfusu olan bir şehirde halen bir kan bankası yok. Çocuklarımız acil bir durumda sürekli ölüm ile karşı karşıya kalıyor. Seçim zamanı bütün siyasetçiler oy istiyor, söz veriyor. Fakat seçildikten sonra bunlar verdikleri sözleri unutuyor. Ülkede barış ve huzur ortamı hakim fakat biz sıkıntılarımızdan dolayı bunları hissedemiyoruz."

'ÖLMEK İSTEMİYORUM'

9 yıldır talasemi hastalığı mücadele ettiğini ve süreli eğitiminden geri kaldığını belirten 17 yaşındaki Kader Dizlek ise, "Ben yaşamak istiyorum ve buraya bu sorunlarımızı dile getirmek için geldim. Ben yaşamak istiyorum. Her gün kan bulamazsam ölürüm korkusu ile yaşıyorum" dedi.

İL YÖNETİMİNDEN ENGELLEME

Açıklama sonrası salona girmek isteyen dernek üyelerine partililer tarafından engelleme geldi. Giriş kapısı önünde kısa süreli arbedeyaşandı. Kapı önüne gelen AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yardımcısı Cuma Ağaç içeri girmek isteyen gruba engel oldu. Grubun ısrarı sonrası sadece oy kullanacak kişiler içeri alındı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Talasemi Üyeleri Temayülü Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement