Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir Açıklaması

Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir Açıklaması

Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, geçtiğimiz günlerde Talasemi hastalığı ile ilgili olarak katıldıkları kongre hakkında bilgiler verdi.

18.12.2014 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, geçtiğimiz günlerde Talasemi hastalığı ile ilgili olarak katıldıkları kongre hakkında bilgiler verdi. Başdemir, "Talasemi Federasyonumuz önderliğinde Talasemi hastalığı konusunda Türkiye'de bu yıl ilk defa ulusal bazda bir kongre düzenlendi" dedi.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kongreye katılan Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, toplantı ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Başdemir, "Talasemi hastalığı konusunda Türkiye'de bu yıl ilk defa ulusal bazda bir kongre düzenlendi. Bu kongre Talasemi Federasyonumuzun önderliğinde gerçekleşti. Bu programla ilgili 4 gün boyunca kongre yapıldı. Bu kongreye Türkiye'nin çeşitli illerinden hasta ve aileleri, doktorlar ve bilimadamları katıldı. Burada şunu gözlemledik; Talasemi hastalarını bulunduğu bölgelere göre farklılıklar gösterdiğini tespit ettik. Kimileri tedavilerini aksatmışlar, gelişim bozuklukları mevcut, kimilerinin tedavileri gayet iyi gidiyor. O bölgede iyi bir tedavi gören hastamızın yaşam şekli, standardı çok iyi. Tabi orada bulunan bazı hastalarımız bu görüntü karşısında hem üzüldüler hem de bu oradaki gelişmeleri görünce umutlandılar" diye konuştu.

Başdemir ayrıca, "Talasemi hastalığının önlenmesi açısından Türkiye genelinde yapılan çalışmaları herkes orada masaya koydu ve yaptıkları çalışmaları orada izah ettiler. Birde çocuklarımız çok farklı bir bölgedeki arkadaşlarıyla tanıştılar, arkadaş edindiler. Hasta ve aileler sorunlarını orada tartıştılar. Bu tartışma uzun süre devam etti. Bu tür kongreleri yapılması lazım. Talasemili aileler için çok sevindirici bir çalışma. Bunun devamını istiyoruz. Çünkü artık insanların anlatacağı çok önemli mesajlar vardı. Bu mesajlar orada verildi. İlgili kurumlara bunlar anlatıldı. Daha iyi bir sonuç alacağımızı umuyoruz" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement