Talat: "Kıbrıs Sorunu, Bir Dünya Sorunudur" - Son Dakika
Güncel

Talat: "Kıbrıs Sorunu, Bir Dünya Sorunudur"

KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Talat Manisa'da- Talat: "Kıbrıs sorunu artık sadece Türkiye'nin, Kıbrıslı Türklerin, Yunanistan'ın, Kıbrıslı Rumların sorunu olmaktan çıktı, bir dünya sorunudur" Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'ta birleşmenin Birleşmiş Milletler'in gündeminde olduğuna değinerek "Kıbrıs sorunu artık sadece Türkiye'nin, Kıbrıslı Türklerin, Yunanistan'ın, Kıbrıslı Rumların sorunu olmaktan çıktı, bir dünya sorunudur" dedi.

21.12.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Talat Manisa'da- Talat: "Kıbrıs sorunu artık sadece Türkiye'nin, Kıbrıslı Türklerin, Yunanistan'ın, Kıbrıslı Rumların sorunu olmaktan çıktı, bir dünya sorunudur" Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'ta birleşmenin Birleşmiş Milletler'in gündeminde olduğuna değinerek "Kıbrıs sorunu artık sadece Türkiye'nin, Kıbrıslı Türklerin, Yunanistan'ın, Kıbrıslı Rumların sorunu olmaktan çıktı, bir dünya sorunudur" dedi. Akhisar Genç İşadamları Derneği'nin (AKGİAD) davetlisi olarak yarınki konferansa katılmak üzere eşi Oya Talat ile Akhisar'a gelen Mehmet Ali Talat, dernek başkanı Özkan Kalın'la birlikte tarihi Kasaphane'de Zeytin-Zeytinyağı butik müzesini, Akhisar Müzesi'ni ve Tepe Mezarlığı (Thyateira) antik kalıntılarını gezdi. Ziyarette gazetecilere açıklama yapan Talat, Akhisar'da yarın bir konferansa katılacağını, tarihi hakkında bilgi sahibi olmak için bir gün öncesinden ilçeye geldiğini belirtti. Bölgedeki uygarlıkların mutlaka Kıbrıs'a bir uzantılarının bulunduğunu, bu yönüyle yakın kültürel ve tarihi bağlar olduğunu söyleyen Talat, zeytincilik yönüyle de bölgenin Kıbrıs'la örtüştüğünü kaydetti. Talat, yarın katılacağı "Tarih Perspektifinde Türkiye-Kıbrıs ilişkileri" konferansında Kıbrıs konusunun ele alınacağına değinerek, "Kıbrıs sorunu artık sadece Türkiye'nin, Kıbrıslı Türklerin, Yunanistan'ın, Kıbrıs'lı Rumların sorunu olmaktan çıktı, bir dünya sorunudur. Birleşme, Birleşmiş Milletler'in gündemindedir. 1954'ten bu yana. Dolayısıyla Kıbrıs sorunun bugünkü durumu, beklentiler ve çözüm ihtimallerini herhalde yarın akşam düzenlenecek konferansta konuşacağız" dedi.Talat daha sonra Keskinoğlu Şirketler Gurubu'nun kurucusu İsmail Keskinoğlu'nun antika araba müzesini gezdi. aa

Talat: "Kıbrıs Sorunu, Bir Dünya Sorunudur"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Talat: 'Kıbrıs Sorunu, Bir Dünya Sorunudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement