Talat Paşa'yı Öldüren Tehliryan'ın Oğlu: Babam Katil, Yalan Söyledi - Son Dakika
Güncel

Talat Paşa'yı Öldüren Tehliryan'ın Oğlu: Babam Katil, Yalan Söyledi

Talat Paşa\'yı Öldüren Tehliryan\'ın Oğlu: Babam Katil, Yalan Söyledi

Talat Paşa'yı 1921'de öldüren Ermeni Tehliryan'ın oğlu, "Babam katil. Mahkemede yalan söyledi. Ermeni halkının onu bugün bile kahraman olarak görmesini anlamıyorum." dedi.

22.04.2015 14:54  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talat Paşa'yı 15 Mart 1921'de Berlin'in Charlottenburg semtinde öldüren Ermeni Soğomon Tehliryan'ın oğlu, San Francisco'da Alman Süddeutsche Zeitung'a konuştu. Tim Neshitov imzasıyla yayımlanan haberde, güvenlik gerekçesiyle adı açıklanmayan oğul Soğomon, babası hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"BABAM YALAN SÖYLEDİ"

Bugün 86 yaşında olan oğul Tehliryan, Talat Paşa'yı öldürmekten tutuklanan babasının mahkemeye doğruları söylemediğini belirtti. Babasının mahkemeye cinayeti işlemekteki amacına dair söyledikleri için "Benim babam mahkemede yalan söyledi" diyen oğul Tehliryan, "Onun kız kardeşi yoktu. Hakime üç kız kardeşi olduğunu söyledi. Babam hiçbir zaman da zorunlu bir göç içinde yer almadı" ifadelerini kullandı.

"BABAM SAVAŞTAN ÖNCE SIRBİSTAN'A GİTTİ"

Babasının savaş çıkmadan önce, birçok Ermeni gibi para kazanmak amacıyla Sırbistan'a gittiğini belirten oğul Tehliryan, babasının üç kız kardeşi değil, üç erkek kardeşi olduğunu ve sadece birisinin Erzincan'da yaşayan annesinin yanında kaldığını aktarıyor.

"BABAMIN YALAN SÖYLEMESİNİ ANLIYORUM DA..."

Savaş döneminde yaşanan sıkıntıları aktardıktan sonra babasının mahkemede yalan söylemesini anladığını kaydeden oğul Tehliryan, "Sonuçta babam Ermeni halkının yaşadıklarını uydurmadı. O'nun mahkemede yalan söylemesini anlıyorum da, Ermeni halkının onu bugün bile kahraman olarak görmesini anlamıyorum" diyor.

"BİR KATİL NASIL KAHRAMAN OLABİLİR?"

"Bir katil nasıl bir kahraman olabilir?" diye soran oğul Tehliryan, babasının da kendisini hiçbir zaman kahraman olarak görmediğini aktarıyor.

"BÜYÜK ERMENİSTAN HAYALİNİ ÇABUK UNUTTU"

Babasının 1921'den sonra aşırı milliyetçi görüşlerden vazgeçtiğini dile getiren oğul Tehliryan, şu ifadeleri kullanıyor:

"Bu fikirleri kirli bir çorap gibi çıkartıp bir kenara bıraktı. O, büyük Ermenistan yerine Kaliforniya'da bir ev hayali kuruyordu. Bizimle, ailesiyle ilgilendi. Onu bu yüzden seviyordum."

1919'DA İSTANBUL'DA DA BİRİSİNİ ÖLDÜRMÜŞ

23 Mayıs 1960'da San Francisco'da ölen babasının kemiklerinin Ermeni hükümeti tarafından 100.yıl nedeniyle Ermenistan'a getirilmek istenmesine karşı çıktığını da kaydeden oğul Tehliryan, babasının 1919 yılında İstanbul'da da bir cinayet işlediğini, Talat Paşa'ya Ermenilerin listesini sunan Ermeni'yi öldürdüğünü söylediği babası hakkında şunları söylüyor:

"Babam sakin ve suskun biriydi. Aynı zamanda adeta görevlendirilen bir katildi. İstanbul'daki bu cinayeti ben ABD'de öğrendim. Babam o konuda hiç konuşmadı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Talat Paşa'yı Öldüren Tehliryan'ın Oğlu: Babam Katil, Yalan Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • mete: TURK KANI AKITMANIN BEDELI AGIR OLMALI.... Varol yuce turk milleti 238 2 Yanıtla
  • YESSSSSSSSSSSS: OyLar HDP Yeee 8 70 Yanıtla
  • ERMENİ SOYKIRIM İDDİASI EMPERYALİST BİR YALANDIR: İşin komik tarafı, tarihte yaptıkları soykırımlar apaçık ortadayken, bizi suçlayan devletlerin çabası. Ayrıca, kimse ermenilerin bize yaptıklarını anlatmıyor. Çünkü onlar batının cici çocukları daha doğrusu maşaları. T. C. ne karşı sopa olarak kullanılıyorlar. Biz soykırımcı, kindar bir milletsek, bugün 100 bin ermeni üstelik de kaçak olarak burada ne işleri var, hem kendileri hem de ermenistan karnı buradan doyuyor. ermeni devleti akıllı olsa bari onlar için sussun. ama biliyorlar ki biz, o kaçakları göndermeyiz, kendi bindiği dalı kesmekte üstümüze yoktur. 65 2 Yanıtla
  • hdp nedense ermeni tezini savunur: ermeniler çok kürt kesti. ama hdp nedense ermeni tezini savunur 40 3 Yanıtla
  • Kawa: Arguman ben kurt oglu kurdum ermenıyle ortak duygularım var cunku sızın gıbıler tarafından sırtımızdan vurulduk ıhanete ugradık bın sın anadoloya gelince bız ve ermenıler altıncı bın yılımızı bıtırmıstık. O orta asyanın kurak collerınden geldınız ve ac susyzdunuz kapılarımızı actık sıze merhamet ve sevgı verdık ama sın bunu gormedınız sadece egonuzu dınledınız mıdenızı dınledınız. . . Oyda islami ogretık size ve arpalanın adını muhamet koyduk ve sunet ettık gıt o yalancı tarıhınde degılde baska yerlerden bunları ogren . Ögrenkı şnsanligi tanıyasın ey yaratık 2 32 Yanıtla
  • Kawa: Bır ermeni olmaktan ancak onur duyarım tıpkı kurtlugumden onur duydugum gıbı 4 30 Yanıtla
  • YUSUF: bu yalan haber , İNANMAYİN 3 23 Yanıtla
  • GERÇEKLER: . . . bir kürd olarak, biz adam olmayız vesselam, hemşerim (nüfus kaydına göre) selahattin Demirtaş, çıkıp, Ermenileri savunuyor, Bre. . , kardeşim, Ermeniler, en fazla kürdleri katletti, eğer sen haklılar diyorsan o zaman Bitlis, Van, Erzincan, Doğu ve Güneydoğuda ki toprakları vermeye başlayalım, bu ne biçim bir zihniyettir ve dikkat edin, hiçbir kürd çıkıp ne diyorsun dahi diyemedi ki. . , bize yazıklar olsun. Bunlar, Kürdleri kullanmaktan başka bir şey yapmıyor da halk uyuyor. . 21 5 Yanıtla
  • BELKIDE ONUN OGLU DEGILDIR: BABASI FARKINDA OLMADAN HAYIRLI EVLAT YETISTIRMIS , BELKIDE ONUN OGLU DEGILDIR 22 2 Yanıtla
  • Kawa: A.catlı sana kemık atmadım ismin seni anlatıyor devlet polis mafya ortak iste turkiyenin adaletı insanligi vıcdani dını serefı bu uc kavramda yatar 11 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement