Talha Uğurluel Gazianteplilere Kutlu Şehir Mekke'yi Anlattı - Son Dakika
Yerel

Talha Uğurluel Gazianteplilere Kutlu Şehir Mekke'yi Anlattı

Talha Uğurluel Gazianteplilere Kutlu Şehir Mekke\'yi Anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu sene 13’cüsünü düzenleği Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Gazianteplilere açık hava konferansı veren Araştırmacı Talha Uğurluel, kutlu şehir Mekke’yi anlattı.

16.06.2016 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin bu sene 13'cüsünü düzenleği Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Gazianteplilere açık hava konferansı veren Araştırmacı Talha Uğurluel, kutlu şehir Mekke'yi anlattı.

Ramazan etkinlikleri kapsamında konferans öncesi izleyicilere meddah ve iki kişilik piyes oyunu oynatıldı. Oyun sonrasında, Mekke'nin Peygamber Efendimiz dönemindeki durumu ile şuan aldığı durumu anlatan Uğurluel, Osmanlı döneminde tadilatı yapılan birçok tarihi evlerin şimdi lüks binalara dönüştüğünü söyledi.

Masal Park'ta sinevizyon eşliğinde Mekke'yi anlatan Uğurluel, Hz. Adem tarafından ilk defa inşa edilen ve daha sonra Nuh tufanı ile yıkılan Kabe'nin yeniden Hz. İbrahim tarafından inşaa edildiğini belirtti.

Mekke'nin Zemzem Kuyusu etrafından kurulduğunu ve Hz. İbrahim, Hz. Hacer ile oğlu Hz. İsmail'in hayatından kesitler de veren Uğurluel, Allah'u Teala'nın yer yüzünde kendisine toprak parçası olarak ayırdığı yerin sadece Kabe olduğunu, Osmanlı Devleti döneminde ilk kez Sultan 1. Ahmet tarafından yeniden yapılmak istendiğini, ancak dönemin ulemaları tarafından uygun görülmediğini anımsatan Uğurluel, Kabe'nin son kez 4. Murat tarafından yenilendiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Talha Uğurluel'in anlattıklarını yaşamak gerektiğini ifade ederek, "Hac ibadetini genç yaşta yapmak lazım. Rabbim bize nasip etti ve gittik. Hacerül Esvet'e dokunmak bana da nasip oldu. İnşallah hepiniz gidersiniz ve bu güzelliği yaşarsınız" dedi.

Ramazan ayının kalpten ve gönülden yaşanması gerektiğini aktaran Şahin, Talha Uğurluel'in bugün kalbe ve gönüle hitap ettiğini belirtti. Bir taraftan yetimin başını okşarken bir yandan da hizmet bekleyen vatandaşa hizmet götürdüklerini aktaran Şahin, herkesin gönlüne göre bir ramazan ayı geçirmesi dileğinde bulundu.

Konferans sonrası Şahin, katkılarından dolayı Talha Uğurluel'e Gaziantep'e özgü el yapımı bakır hediye etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talha Uğurluel Gazianteplilere Kutlu Şehir Mekke'yi Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement