Tam Teşekküllü Hasta Yatağı - Son Dakika
Güncel

Tam Teşekküllü Hasta Yatağı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Göbel köyünde emekli bir vatandaş, yatağa bağımlı bir hastanın tüm ihtiyaçlarını yardım almadan giderebileceği tam teşekküllü yatak imal etti.

14.10.2014 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayide oto tamirciliğinden emekli olan 52 yaşındaki Ahmet Çatalca, yaptığı hasta yatağının 1 yıllık beklemenin ardından Türk Standartları Enstitüsü'nden patentini de aldığını dile getirdi. Çatalça, yatağa bağımlı bir hastanın tuvaleti, tıraşı, yemeği ve çayı gibi günlük ihtiyaçlarını kimseden yardım almadan rahatlıkla giderebildiğini belirtti. Yatağın bir tuşla istenilen konuma getirildiğini belirten Ahmet Çatalca, seri üretim için Sağlık Bakanlığı'ndan destek beklediğini ifade etti.

Çatalca, ilk hasta yatağını Burge hastalığı sebebiyle 2 ayağı da kesilen 69 yaşındaki Doğan Özalp'a yaptığını ve bu yatakta patent çalışmasının da onaylandığını söyledi. Çatalca, hasta yatağını bir haftalık çalışma sonucu imal edebildiğini ve söz konusu yatağın alıcıya 4 bin 500 TL'ye mal olduğunu bildirdi. Doğan Özalp, "Ahmet Çatalca'nın yaptığı yatak sayesinde hiç kimseye ihtiyaç duymadan hayatımı rahat bir şekilde sürdürüyorum" diye konuştu.

HÜSEYİN EFE

Tam Teşekküllü Hasta Yatağı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tam Teşekküllü Hasta Yatağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement